15 februari 2024: Wijzigingen in het programma

Zoals dat een dynamisch festival betaamt, zijn er ook dit jaar weer een aantal gewijzigde aanvangstijden en een paar bands vervangen. Deze aanpassingen zijn wel op onze site doorgevoerd maar helaas niet meer in de Delft Blues flyer (dus ook niet in de PDF op DelftBlues.nl/festivalorganisatie).

Vrijdag 23/02 om 22 uur bij Oude Jan: No King vervangen door delftblues.nl/dv/band47711/chicago-capitols.

Vrijdag 23/02 om 22 uur bij Moeke: Legacy of Santana vervangen door delftblues.nl/dv/band58338/fuente-del-ritmo.

Zaterdag 24/02 om 15 uur bij Café Einstein: gewijzigde eindtijd voor delftblues.nl/dv/band11765/walter-kiers.

Zaterdag 24/02 om 16 uur bij Hotel Vermeer: gewijzigde tijden voor delftblues.nl/dv/band47557/robbert-duijf-solo.

Zaterdag 24/02 om 18 uur bij Oude Jan: gewijzigde aanvangstijd voor delftblues.nl/dv/band55622/chicago-junkies.

Zaterdag 24/02 om 24 uur bij Koperen Kat: Rubber Soul vervangen door delftblues.nl/dv/band57933/janett-the-blues-baboons.

Zondag 25/02 om 12 uur bij Moeke: gewijzigde aanvangs- en eindtijd voor https://www.delftblues.nl/dv/band11765/walter-kiers.

Zondag 25/02 om 15 uur bij Hal015: gewijzigde eindtijd voor delftblues.nl/dv/band55337/preacher-men.


6 februari 2024: Delft Blues zoekt nieuw bestuur

Een festival dat staat als een huis, met een organisatie die al jaren draait op dezelfde vrijwilligers. Aan alle goede dingen komt een eind, zo ook aan het voorzitterschap van Leo Quack en onze penningmeester, Henk Ceasar.
Beiden hebben aangegeven na de jubileumeditie van 2025 niet meer beschikbaar te zijn voor het bestuur. Dat betekent dat wij op zoek zijn naar nieuwe mensen, die hun handen uit de mouwen willen steken voor het Blues Festival.

Denk aan contact met de Gemeente Delft, locaties benaderen, social media, vergunningen, vullen van de website, allerhande vragen beantwoorden, flyers controleren en distribueren, contact met het Delfts Fotografen Collectief, subsidies aanvragen, enz. Niet allemaal tegelijk, want we doen het met het team maar dit zijn enkele van de taken die gedaan worden door o.a. het bestuur.  Voor de programmering werken wij samen met Bluesther & Co, hiervoor staat geen zoekvraag uit. 

Interesse?
Je kunt contact opnemen via ons mailadres bluesfestivaldelft@gmail.com, dan maken we graag een afspraak om meer te vertellen over de organisatie van het festival. 

29 januari 2024: Blues hoofdstad van de Benelux

Delft – Het grootste indoor-blues festival van Nederland staat weer in de steigers, het laatste weekend van februari in Delft Centrum, het Kabel District en 1 locatie in de Delftse Hout. De programmering is weer geweldig, we hebben bijvoorbeeld beide winnaars van de Dutch Blues Challenge 2023 weten vast te leggen.
Robbert Duijf Band won in de categorie 'bands' en the Mudbirds is de beste in de categorie 'solo-duo’s'. Zij vertegenwoordigen Nederland in januari 2024 tijdens de prestigieuze International Blues Challenge in Memphis in de VS en de European Blues Challenge in april in het Portugese Braga. Die trips kunnen wij ons besparen want van 22 tot en met 25 februari spelen ze in Delft!

Opening
Het muziekfestijn opent ook dit jaar met een filmvoorstelling in Lumen. Daar draait het met diverse Oscars bekroonde O Brother, Where Art Thou. Voor en na de film is er muziek van de Delftse band Bluegrass Bandits.
Vanwege het grote succes van de muziekfilm special is er dit jaar nog een film geprogrammeerd. In Hal015 kan je op vrijdagavond terecht voor een Cinema Delfia beleving van the Blues Brothers, de kaskraker van John Landis uit 1980 met een After Party door DJ Doc Rogers.

Wat je van ver haalt…
God in Frankrijk, dat is een begrip ... maar de Blues in Frankrijk, bestaat dat? Wel degelijk en the Freaky Buds komen dat bewijzen ook! Deze jonge goden hebben goed geluisterd naar de grondleggers van de elektrische blues maar voegen daar zelf een gruizig garage randje aan toe.
Denk aan R.L. Burnside, Little Walter, Howlin' Wolf, Magic Sam, Hound Dog Taylor of the Red Devils maar ze borduren ook door op de nieuwere blues stroming van onder meer Black Keys en Rival Sons, zelf noemen ze hun stijl Rockin' Blues.

Beste Benelux Blues Bands
Vanaf vrijdagmiddag 23 februari komen niet alleen de topbands uit NL naar Delft maar ook een paar uit België, Slap’n Quiff bijv. Dit trio kiest duidelijk voor een eigen aanpak. Hun mix van Blues, Country, in de fifties gewortelde Rock & Roll en Rockabilly, gemarineerd in een (naar eigen zeggen) Tarantino sausje, is hiervan het overtuigend bewijs.
Fenomeen Jean Paul Rena is er bijvoorbeeld weer bij maar nu met zijn Bluesmate Bas Kleine, 1x als duo en 1x met zijn complete band. Verder zijn we erg blij met Erwin Nyhoff, solo en dus uitermate intens! Barn & Belle, de Nederlandse vertegenwoordiging van de internationale Blues Challenge van vorig jaar, zij moesten helaas wegens ziekte van 1 van de bandleden voor Delft Blues 2023 afzeggen, maar zullen dit jaar laten horen waarom zij in 2022 een terechte winnaar waren.
Stevige en stampende bands, tot meer verstild spelende duo’s brengen een breed scala aan stijlen, zoals Chicago Blues, Rockabilly, Westcoast- en Delta Blues, Country, Soul en Boogie Woogie. In alle cafés (meer dan 30) zijn alle optredens (rond de 70!) gratis te bezoeken.

Specials
Inmiddels is het ook een traditie dat het Delfts Blues Festival diverse specials biedt, die tegen betaling toegankelijk zijn. Behalve de Cinema Delfia en de Lumen-film, zijn dat op de zaterdag de mondharmonica workshop voor beginners van Hans de Vries en de cursus sigarenkist-gitaarbouw van Cigar Henri. Ook een bijzonderheid is het optreden zaterdag van Elijah Gospel & Soul Choir in de Maria van Jessekerk, dat op zich gratis is maar waar na afloop een collecte gehouden wordt.

Programma en laatste wijzigingen
Het volledige programma van het Delft Blues Festival, met het laatste nieuws over de diverse toppers en beloftevolle nieuwe bands (met ook de laatste wijzigingen in het programma t.o.v. de flyer) is hier te vinden: www.delftblues.nl.

Bluesfestival Delft

Stichting Horeca Muziekfestivals Delft
p/a Pauwenstein 23
2289 BT Rijswijk

Programmering bands

Esther Menke
info@bluesther.nl