Bands

Op het Blues Festival Delft zijn veel verschillende bluesstijlen te beluisteren. Zo vind je onder andere Delta Blues, Bluesrock, Chicago Blues, Westcoast blues, Americana, Jump ‘n’ Jive, Rock & Roll, Boogiewoogie, Rockabilly, versterkte en akoestische live muziek. Behoorlijk uniek dus! Hieronder het volledige (alfabetische) overzicht van alle bands. Download het programma en je hebt een totaaloverzicht van alle optredens: bands, locaties en tijden. 

44 Shakedown

.44 Shakedown staat voor originele 40's en 50's rhythm & blues en rock 'n' roll. Inspiratie komt van bekende maar ook minder bekende helden uit het verleden als Louis Prima, Ray Charles, Tiny Grimes, Wynonie Harris, Doc Starkes, Fats Domino, T-Bone Walker, Little Richard en Louis Jordan.

Door te spelen op vintage instrumenten en versterkers benaderen deze muzikanten de authentieke sound van de 40’s en 50’s. Songs als "Mess Around" en "Rocket 88" worden afgewisseld met slepende sax-schuivers als "Night Train" en sexy nachtclub-ballads als "Fever".

Dus zeker geen standaard 'rechttoe-rechtaan' bluesband maar denk aan vette gitaarlicks gecombineerd met huiveringwekkende saxsolo's. Schuif de tafels en stoelen maar alvast opzij voor een opzwepende roadtrip van Chicago naar New Orleans en weer terug!

69 Comeback

Het rock & roll trio ’69 Comeback speelt volvette rockabilly en stampende  rock’ n’ roll, met invloeden uit jump jive en blues. De muzikanten laten zich echter niet leiden door een kalender die ophoudt in 1960. Sterker nog: menig moderne rocksong moet er aan geloven en krijgt een fikse rockabillyshot van deze muzikanten. Het repertoire bevat covers van oa. Stray Cats, Elvis Presley, Chuck Berry, Jimi Hendrix, Bruce Springsteen en Johnny Cash.

’69 Comeback is een rock ’n roll band die deze rauwe stijl met elk live-optreden weer nieuw leven inblaast, met veel energie, een groovy feel en met muzikanten die weten 'what rock 'n roll is all about'!

André Valkering Boogie & Blues Band feat. El Kroppo

André Valkering behoort tot de absolute, smalle top van de Nederlandse boogie-woogiepianisten.  André's grote talent is zijn niet te stuiten liefde voor de boogie-woogie en zijn ambitie om één van de beste boogiepianisten van Nederland te worden. Dit resulteerde reeds in 1970 in de eerste prijs op het belangrijke Nederlandse Boogie Woogie Concours.

Sinds enkele jaren speelt André met de beste blueszanger/gitarist van in ieder geval Nederland Ron Krop alias El Kroppo. Met zijn unieke stem heeft hij een enorm bereik en hij heeft met veel bands gespeeld en met vele bekende muzikanten waaronder Oscar Benton, Kaz Lux, Rosa King, Eelco Gelling enz.

Pakkende solo’s van de begeleidende muzikanten in de band zijn aparte juweeltjes in de al gouden show die de formatie neerzet. Lekkere vette blues, razendsnelle boogie woogie, jazz, funk, rock&roll: Valkering en El Kroppo staan absoluut garant voor een fantastisch, afwisselend en spetterend optreden!

Antones

De Tilburgse band The Antones draait al jaren met veel succes mee in de Nederlandse ‘rhythm and bluesscene’. De muzikanten spelen naast eigen werk ook covers van ondermeer Bobby Bland, Hollywood Fats, Junior Wells, Ronnie Earl, en The Fabulous Thunderbirds. The Antones hebben een eigen unieke jaren ’50 en ’60  jump, jive & swing sound waarbij niet stil kan worden gestaan. 


Frontvrouw Lucie Kruijsse is de nieuwste aanwinst van de band. Zij heeft in ettelijke blues-, jazz-, en soulbands haar warme, volle stem laten klinken en is nu terug op haar geboortegrond en staat haar mannetje bij The Antones. Huub Habets, een van de oprichters van de band, is al 25 jaar de drijvende kracht achter het geluid van de band. Zijn flamboyante drumstijl is krachtig en swingend tegelijk. Op piano en Hammond “Dizzy Ace” Hustinx. Zijn sobere stijl vormt het contrast met de drumstijl van Huub en zorgt voor een stuwende balans in het geheel. Verder de semi-akoestische gitaar van Pieter Place. Deze wordt zonder hulpstukken versterkt en klinkt daardoor puur en oprecht. Zijn spel is virtuoos te noemen. Bassist Maurits van der Stappen speelt daarnaast swingend, maar altijd to the point. Hij is onmisbaar voor de ‘Antones-sound’. Tot slot bluesharp-speler Tom Verhoeven. Hij is een rijzende ster in de blues-scene van Zuid-Nederland en België. Zijn gevoelige zuig- en blaasinspanningen bepaalt voor een groot deel de swingende Antones Sound.  THE ANTONES, een beter alternatief voor thuis op de bank blijven liggen, is er niet.

Arthur Ebeling & Ronald de Jong

Zanger-gitarist Arthur Ebeling en contrabassist Ronald de Jong nemen je mee…….Naar een andere tijd…….? Nee, Arthur’s muziek is tijdloos. Een hedendaagse Buddy Holly, met een buitengewoon gevoel voor entertainment. Met virtuoos Gretsch-gitaarspel, doorleefde stem, voet, humor en diverse attributen als zijn wapens.

Zijn muziek is een catchy mix van rhythm 'n blues, rock 'n roll en country-blues - in a jazzy sauce. Met Ray Charles deelt hij de soul, met Tom Waits het ruige en met Eddie Cochran de Rock en Roll!
 

Barrelhouse

Barrelhouse is bluesy en soulful, hypnotiserend en ontroerend in ballads, dan weer uitbundig swingend.
Zangeres Tineke Schoemaker heeft ongetwijfeld de mooiste en meest intrigerende blues-stem van de lage landen. De band behoort de band tot de succesvolste bluesbands van Nederland. Topklasse !

 

Bas Boon & Friends

Speciaal voor het bluesfestival nodigt jazzpianist Bas Boon op zondag een aantal van zijn muzikale vrienden uit om lekker muziek te maken. Blues met uitstapjes naar jazz, veel spontaniteit en improvisaties. 

 

Bas Boon & Iris van der Made

Vandaag speelt Bas Boon samen met Iris van der Made. 

Big Bo

Bo Brocken speelt zijn blues met hart en ziel. Met zijn ongepolijste, soulvolle stem begeleidt hij zichzelf op akoestische en elektrische gitaar, steel dobro, mondharmonica en bassdrum. Naast zijn eigen werk speelt hij blues-klassiekers uit de jaren '30, '40 en '50, waarbij onversneden en vaak obscure Delta-Blues de boventoon voert.

Na een succesvolle periode met het bluesduo Big Bo & Mr. Bas gaat Bo sinds 1996 als solist verder met inmiddels een indrukwekkende staat van dienst: succesvolle cd-releases en optredens op gerenommeerde podia in binnen- en buitenland, onder meer in The Slow Club te Parijs, tournees door Europa en Scandinavië, Amsterdam Bluesfestival, Bluesroute Utrecht, Jazz In Duketown Den Bosch en zelfs een succesvol optreden in de Svetlanov Music Hall van Moskou. Met zijn ervaring klinkt Bo authentiek en doorleefd en laat steeds een onuitwisbare indruk achter.

Big Jake & the Two Timers

Big Jake heeft als zanger/frontman van The Fake Brothers bijna alle bluespodia in Nederland bespeeld, en een flink aantal in de rest van Europa en de USA. Met the Two-Timers heeft hij zich omringd met muzikanten die eveneens gepokt en gemazeld zijn in bands als The Crocats, Captain Gumbo, Toontje Lager en The Bill Collectors.

Deze enorme ervaring van de bandleden (gezamenlijk zo’n 100 jaar, bijna 15.000 optredens, ruim 20 Cd’s / Lp’s) weerhoudt hen er echter niet van om elke keer weer de voering uit hun laarzen te spelen. Met een gevarieerd repertoire, dat dus gebaseerd is op de blues. Maar met evenveel gemak worden er uitstapjes gemaakt naar aanverwante stijlen als rock ‘n’ roll, tex-mex en country. Wat resulteert in een bruisende cocktail van ‘snake-leather shuffle ‘n’ roll blues’.

Big Muffin' & the Fab3

Drie leden van deze band toerden jarenlang succesvol met de band The Fusebusters. De hernieuwde samenwerking in Big Muffin & the Fab 3 leidde naar een breed repertoire met nummers van oa. Robben Ford, ZZ-Top, Gov’t Mule, Ronnie Earl, Albert Collins, John Hiatt en zelfs Marvin Gaye.  De strakke ritme-sektie van drummer Paul Heyne en bassist Frans de Jong wordt aangevuld door vlammend gitaarwerk van Peter van der Stelt en schurende vocalen van zanger-gitarist Ron de Beus.

Door de eigen sound, meerstemmige zang en uitstapjes naar jazz, soul en funk onderscheidt de band zich van menige bluesband. Het repertoire is zeer dansbaar en wordt uit het hart gebracht !

Black Cat Biscuit

Black Cat Biscuit, dit jaar winnaar van de Belgian Blues Challenge. 

Geen plat getreden paden of grijs gespeelde covers bij Black Cat Biscuit, maar een verrassende, bij wijlen hitsige cocktail van frisse nummers gemarineerd in een 'special gumbo hot sauce' gebracht door vijf gedreven muzikanten!

Yasser (Six-pack, Wood & Roses) is uw gastheer met een in alcohol doortrokken blues stem die toch met vaste hand zijn swingende gitaar en de rest van de band leidt. Patrick 'P.Daddy Alley' Indestege (Big Mama's Kitchen, Rhythm Bombs, Elmore D, Ale & Alley) op contrabas vormt met Jeffrey Gijbels (Belgium's Got Talent, Festeyn) op drums een vertrouwde rhythm section die swingt als een tiet! Stanley Patty (Doctor Rhythm, Phil Bee and the Buzztones, Rhythm Bombs, The Loveveins) is één van de meest gewaardeerde bluesgitaristen in de Benelux, zijn sound is een mix van zijn voorbeelden Magic Sam, Albert Collins en Johnny Guitar Watson, vermengd met zijn eigen typische gevoel en techniek. Mr Mark Sepanski (the Monday Lovers, Six-pack) blaast de ziel uit zijn lijf en bekeert de laatste twijfelaars tot het Bluesdom.

Black Cat Biscuit speelt een bezwerende gig die je niet mag missen, hierna zal niets meer hetzelfde zijn! 

Blame It On Vinnie

Omdat iemand toch altijd de schuld van alles moet krijgen werd het duo “Blame It On Vinnie” in het leven geroepen. Gitarist Gerrie De Waard,  eerder aktief bij de band Scotch 'n Soda en Wim “Howlin Bill” De Vos  kunnen zich dus alles permitteren omdat het toch nooit hun schuld zal zijn. Samen besloten deze muzikanten zich in een muzikaal avontuur te storten. Het duo brengt een mix van blues, rock ’n roll en country op een eigenzinnige akoestische manier. Gerrie beroert zijn snaren als geen ander,  terwijl Wim verhalen zal voorzingen afgewisseld met de huilende klanken van zijn mondharmonica. Blame It On Vinnie is  een uniek duo van topmuzikanten, gespecialiseerd in muziek uit Amerika met repertoire van oa. Johnny Cash, Elvis en Ray Charles. Veel sfeer, goede vibes en daarom niet te missen !!

Blue Tails

De muziekstijl van The Blue Tails is vooral old school blues, deels (semi) akoestisch, deels elektrisch. Van de Delta-blues van Patton en Son House tot de Chicago-blues van Big Bill Broonzy. Maar ook de Vaudeville nummers van Bessie Smith en Texas-blues van Lightning Hopkins komen voorbij. Zo nu en dan overgoten met een jazzy swing-saus al naar gelang de gelegenheid . Muziek van liefhebbers voor liefhebbers…

Blues 'n Stuff

Met vier zangers in de band heeft Blues 'n Stuff een breed repetoire en kan daarom snel ingespeeld worden op de muzikale wensen van het publiek. Denk daarbij aan nummers van Robert Johnson, B.B. King, Buddy Guy, Robben Ford, Tony Joe White, Neil Young, Venice, Eagles, Doobie Brothers en nog veel meer. Zij hebben als menig gast de dansschoenen aan doen trekken. 

Blues Dog

Blues Dog is een band die indruk maakt met hun dynamische en energieke podiumpresentatie. Hun eerst album 'We Play Moore' kreeg veel lof in de USA. Live is Blues Dog een regelrechte sensatie. Meestergitarist/oprichter Wilbert Kieboom, voert de live band aan als lead gitarist. Naast eigen werk wordt er bekend en onbekend werk gespeeld van Joe Bonamassa, Jonny Lang, John Mayer, Jimmy Barnes, Freddie King, Vince Gill, Eric Clapton, Steve Winwood. In ieder geval niet de vaak plat gespeelde blues klassiekers. En met een voor de blues ongekende ‘Twist of deep soulʼ...

BlueSox

BlueSox speelt blues, maar dan anders: een opzwepende mix van blues en rhythm&blues, gebaseerd op shuffles and boogies.Maar de band is niet te flauw om in funk en latin te duiken om daarmee de songs te arrangeren. 

BlueSox brengt opvallend sterke eigen nummers en deze matchen verrassend goed met interpretaties van ander bluesgeoriënteerd werk. Het repertoire zit vol verrassingen. 

De band bestaat al bijna 25 jaar en slaagt er steeds weer in om genoeg gigs binnen te halen op allerlei locaties, van cafés, clubs tot festivals. BlueSox heeft al heel wat blueskilometers op de teller. De afgelopen tijd heeft de band succesvolle optredens gedaan op o.a. bluesfestival Blues & Roots in Brühl (Duitsland) en was support act bij Erick Steckel (USA) en Sean Webster (UK). Recentelijk werd BlueSox gevraagd voor de after party van Johan Derksen’s ‘Keeping the Blues Alive’ tour. En hoeveel de mannen er ook van houden om op de grotere evenementen te spelen, ze zijn meer dan blij als ze de lokale kroeg om de hoek kunnen opvrolijken met live muziek. 


BlueSox bestaat uit zanger/gitarist Cor Paridaans, die tekent voor de eigen nummers, mondharmonicavirtuoos/zanger Ruurd ‘Skinny Dog’ van der Vegt, drummer Hans Aarts en bassist Peter Zerner die verantwoordelijk zijn voor een flinke portie techniek, power en dynamiek. Cor Paridaans vertelt: ‘Ruurd en ik zijn de jongens van het eerste uur. Ik heb de band in 1994 opgericht. Met de komst van drummer Hans (2011) en bassist Peter (Zerner) (2014) klinken we dynamischer dan ooit.’

De band laat zich niet graag in een blueshokje stoppen.‘En dat zou ook jammer zijn’, legt gitarist Cor Paridaans uit. ‘We hebben alle vier een andere muzikale achtergrond met blues als gedeelde passie en daar danken we onze speciale sound aan. En die slaat aan in blueskringen. We klinken gewoon anders dan de standaard bluesband.’ Ruurd van der Vegt vult aan: ‘En natuurlijk hebben we ook onze favoriete bluesartiesten. We spelen graag nummers van The Fabulous Thunderbirds en van een van mijn harmonicahelden Gary Primich.’

BlueSox krijgt bezoekers makkelijk aan het swingen. Een kwestie van volhouden. En dat doet de band: meestal drie sets. Mensen gaan eerst met hun hoofden schudden, daarna ‘tappen’ met hun voeten om vervolgens maar helemaal toe te geven: samen met de band aan de boogie. 

Boogie Beasts

Dirty beats, hypnotiserende slide, huilende mondharmonica en lekker veel fuzz. Dat kan je verwachten van deze vierkoppige band uit Luik en Belgisch-Limburg. De oprichtende leden van de psychedelische groep Voodoo Boogie en het geflipte garageduo The Goon Mat & Lord Benardo hebben elkaar duidelijk gevonden in deze groezelige geluidsexplosie. Boogie Beasts vertolken hun liefde voor elektrische delta-blues op geheel eigenzinnige wijze en dat klinkt ongeveer als: The Black Keys die in de vroege uurtjes van een of ander illegaal feestje aan het jammen slaan met John Lee Hooker, of Morphine op een psychedelische trip met Little Walter, of RL Burnside tijdens een juke joint-gig begeleid door de vroege Stones. Met aanstekelijke energie zetten deze vier heren een uiterst smerige doch onweerstaanbare sound neer. Are you ready to boogie with the Beasts? 

Bought & Souled

Het repertoire van Bought and Souled krijgt een soul “feel” door de driekoppige blazerssectie. Alle muzikanten in de band zijn al geruime tijd vrienden van elkaar en voelen elkaar perfect aan. Naast pure soul from the heart spelen ze pop with a groove and funky rock music in a colourfull outfit.

Een optreden van Bought and Souled roept een gevoel van nostalgie op vermengd met een ga-maar-lekker-uit-je-dak sfeer. Bij de erg aanstekelijke show van Bought and Souled kan niemand stil blijven zitten of staan!

Claptunes

De Claptunes bestaat uit vier ervaren muzikanten, met de energie van jonge honden.
Deze muziekvrienden begonnen in een oefenhok met het doel om samen een bluesband te beginnen. Vanaf de eerste noten was het raak en het idee om er iets speciaals van te maken ontstond al snel: het songbook van Eric Clapton!
 
Claptunes neemt je mee langs de songs van Cream, Blind Faith, Derek and the Dominos en het solowerk van mister Slowhand. Vrije, maar zeker herkenbare versies van Clapton 'classics' als: Cocaïne, Wonderfull Tonight, Sunshine of your love en Crossroads komen uiteraard voorbij, terwijl ook de echte bluesliefhebbers helemaal op hun wenken worden bediend. Een optreden van Claptunes is een muziekreis door de tijd, die iedere fan van classic rock, blues en sfeervolle live muziek zal aanspreken.

De dampende blues spat om je oren, met regelmatig een klein verhaaltje achter de songs. Een te gekke muziekbeleving!

Colonel Jetski

Opgericht begin 2017 kan dit gezelschap zonder schroom, gezien de individuele kwaliteiten, een super band in de Nederlandse blues scene genoemd worden. De band overstijgt echter de som der delen. Wie Colonel Jetski aan het werk ziet en hoort wordt volledig van zijn sokken geblazen door de energie, het samenspel en de kwaliteit. Naast originals worden er bewerkte covers gespeeld van muzikanten als Monti Amundson of the Paladins.

 

Dave Chavez Band

Zanger-gitarist Dave Chavez speelt rhythm & blues. Zijn repertoire is beinvloed door oa. James Harman, Fabulous Thunderbirds, Johnny Guitar Watson en Rick Estrin. Deze band neemt je mee op een swingende reis door Chicago, Texas en de Westcoast. Een aanrader !!


 

Dave Warmerdam Band

De Dave Warmerdam Band bestaat uit 5 jonge muzikanten die hun liefde voor blues en jazz delen. Met elkaar weten ze geweldige uitvoeringen te brengen van aloude en bekende bluesclassics, maar ook de eigen nummers mogen er zeker zijn!
Het lukt deze band moeiteloos verschillende stijlen en sferen te combineren tot een sound die ook een jonger publiek aanspreekt. De huidige show van de band is een reis door de tijd van blues en jazz. Respect voor hoe het was maar ook ruimte voor vernieuwing en eigen interpretatie. Deze band is een must voor de liefhebber van blues, jazz en fusion.

Eind december 2017 bracht de band in de oude (6-mans)formatie een eerste CD uit: “A Tribute To The Masters Of The Blues”

Dee's Honeytones

Dee’s Honeytones is een verrassende rockabilly/ rhythm & blues experience. Zangeres Dee Ann zingt met volle passie voor muziek, en in stijl. Met haar heldere zangstem doet de stijlvolle diva de stijl ten volle eer aan. Naast zang is haar swingende piano en gitaarspel een welkome aanvulling op de transparante sound van de band. Dee schrijft veel nummers zelf, die ze dan ook op het podium als geen ander kan vertolken. In 2011 ontving ze uit handen van Andy Tielman zelf (de grondlegger van Indorock) de Andy Tielman Award.

De eerste cd met de Honeytones “Hot Damn” werd uitgebracht in 2014 en bevat vijftien nummers, waaronder twee covers en dertien eigen stukken geschreven door Mars en Dee van den Berg. Het repertoire is geinspireerd op boppin’ blues uit de jaren 40 en 50, rockabilly en swingende jive.  Dee’s Honeytones staat garant voor een lekker swingend fifties-optreden !

Denise Marie & Marcel Koster

Denise Marie is een geboren zigeunerin en woonde in New York, Santa Fe en New Orleans, totdat de orkaan Katrina in 2005 toesloeg. Vanaf die tijd werkt zij in Europa samen met multi-instrumentalist Marcel Koster. Met drums, gitaar, accordeon en 2 stemmen brengen zij bluescovers en originals.


 

DNA

Info volgt

Doc Curran

Doc Curran is het alter ego van de Ierse zanger/gitarist Ricky Curran. Of het nu de eigen composities zijn, of de interpretatie van bekende blues klassiekers, hij wordt altijd gedreven door "de groove". Zodoende is een avond met lekkere blues gegarandeerd.

 

Doc Curran & Friends

Doc. Curran and Friends is de energieke bluesband van de Ierse zanger/gitarist Ricky Curran. Of het nu de eigen composities zijn, of de interpretatie van bekende blues klassiekers, deze band wordt altijd gedreven door "de groove". Zodoende is niet alleen een avond met lekkere blues gegarandeerd, maar zal het voor het publiek moeilijk worden om stil te blijven staan!


 

DOK

Bij Het Dok waan je je weer in de jaren ‘80 en ‘90, waarin De Dijk hoogtijdagen kende en heel het land op een positieve manier anders heeft laten luisteren naar Nederlandstalige muziek. Dit was en is nog steeds muziek met een duidelijke boodschap: "Vier het leven, want het duurt maar even!"

Het Dok bestaat uit de ervaren podiumtijgers Peter Loozen, (toetsen en accordeon), Johan Smit (bas), Erik Oosterman (gitaar), René Janssen (drums), een eigen blazerssectie “de Brasserskade Horns” met Koos Vellekoop (saxofoon) en Erik Geskus (trompet). Zanger Christiaan Baljé leidt de band met passie en overgave door een dampend repertoire van rock ’n roll en blues van vooral De Dijk. Ook Blöf en The Scene komen een enkele keer langs. Een uitgelezen mogelijkheid om -biertje in de hand- weer eens te genieten van al die klassiekers. Dansen en meezingen wordt van harte aanbevolen!

Duketown Slim

Imco Ceelen aka Duketown Slim verkocht zijn ziel jaren terug... niet aan de duistere prins, maar aan pure, eerlijke blues. Langs de waterkant met een flesje wijn en een zwaarmoedig puberhart onttrok hij zijn eerste "blue-note" aan een harmonica, wat, net als bij een vonk in een vat buskruit, resulteerde in een explosie van passie en onbegrensde liefde voor dit genre.

Imco heeft een unieke, gemoedelijke stijl ontwikkeld, waardoor hij tijdens een optreden het publiek met overtuiging weet mee te slepen in zijn blueswerkelijkheid. Naast het spelen van een hoop oude bluessongs recht uit de Delta is Duketown Slim de laatste tijd ook steeds meer bezig met eigen nummers.

Duketown Slim speelt met drie krachtige middelen: een gitaar, een stem en het nodige respect voor een van de mooiste muzikale tradities die de wereld al meer dan een eeuw weet te boeien.... Blues met de grote B.


 

Dynamite Blues Band

De Dynamite Blues Band – winnaar van de Dutch Blues Challenge 2018 - staat voor een explosieve cocktail van Blues, Rhythm & Blues, swing en rock’n’roll; rauw, verfrissend en opwindend tegelijk! Opgericht in februari 2013 en voortgekomen uit de succesvolle bluesformatie “Big Blind”.

Om de band écht goed te kunnen “beleven” kun je het beste een spetterend live-optreden bijwonen; dan ervaar je de energie en het speelplezier het beste! Vergeet dan alleen niet je dansschoenen en veiligheidsbril mee te nemen, want explosiegevaar ligt op de loer!! 

 

Farstreet

De brabantse formatie Farstreet brengt stevige blues op een zeer eigenwijze manier. Het repertoire is verwant aan de stijl van o.a. Gary Moore, Fleetwood Mac en Jimi Hendrix. Opvallend is hoe deze muzikanten hun draai geven aan bekende nummers. Dit alles is te horen op hun live-opgenomen debuut-cd. Voor liefhebbers van bluesrock is een optreden van Farstreet verplichte kost !


 

Fonzie's Triumph

Met Fonzie's Triumph krijgt het publiek gegarandeerd een "rockin'  good time" vol van rock & roll, country & blues. Deze 4 mans formatie speelt repertoire van oa. Elvis, Jerry Lee Lewis, Chuck Berry, Stones en Dr. Feelgood. Met een klassieke bezetting van drums, bas en twee gitaren brengt deze band hun covers met respect voor de oude meesters.

Foulplay

Het repertoire van deze 9 mans formatie is een gevarieerde mix van blues, rhythm & blues en soul. Dat betekent dansen op covers grootheden als Sam & Dave, Otis Redding, James Brown, Tower of Power, Brian Setzer en nog veel meer. Foul Play brengt muziek met een hoog swinggehalte, afgewisseld met een enkele melancholieke ballad.

Freaks Out

Hoe klinkt de “Easy Blues Rock” gespeeld door de Schouwse mannen van Freaks Out? Zoals het klinken moet! Puur zonder opsmuk, rauw tot aan het randje en doorleefd zoals blues behoort te zijn.  Guus van der Heijden bespeelt zijn gitaar zonder omwegen, dynamisch, met of zonder slide. Door het in praktijk brengen van zijn motto “geen noot teveel” creëert hij een eigen pakkende gitaarsound. Collin Clement, de meest ervaren bassist van Schouwen-Duiveland, doet als vanzelfsprekend zijn werk. Een stevige baspartij van hoogstaande kwaliteit weeft zich probleemloos door blues terwijl drummer Rob Vaillant een heerlijk “rhythm-kleedje” neerlegt waarop zijn mede muzikanten zich graag neervlijen. Tot slot zanger Freek den Toom, alias “The Freak”, laat door zijn eigen wijze van performen voelen waar het in de blues om draait; de liefde voor muziek, liefde voor de blues en liefde voor het leven!  De mannen van Freaks Out spelen o.a. bluescovers van Omar and the Howlers, Cuby and the Blizzards, Poppa Chubby en John Mayall.

Green Light

Info volgt

Groovetakers

In het recente verleden fungeerden deze vier blues-veteranen als veel gevraagde gangmakers op bluesfestivals, grotere podia en als voorprogramma van grotere internationale acts als Alan Price, Ian Siegal en Joe Bonamassa.  The Groovetakers staan garant voor onvervalst stevige rhythm & blues, rock ‘n roll en meeslepende slow blues.

Gumbo & The Monk

Gumbo & The Monk brengen de rauwe sound van de Mississippi Delta Blues. Dit doen ze op traditionele handgemaakte instrumenten zoals de Cigar Box Guitar, License Plate Resonator Guitar en Diddley Bow. Het duo vertolkt nummers van o.a. Mississippi John Hurt, Son House, Robert Johnson en vroege nummers van Muddy Waters, Howlin Wolf en John Lee Hooker. In een intieme (semi)akoestische setting waant het publiek zich in een originele Juke Joint in Mississippi.  Gumbo & The Monk brengen hun intense, intieme en doorleefde show op diverse podia en festivals binnen en buiten Nederland. Hun missie is om het geluid van de 'oerblues' weer terug te brengen en te verspreiden. 

Guy Verlinde & The Houserockers

Gentenaar Guy Verlinde ontbolsterde zich na jaren van hard werken tot de nieuwe bluestrots van België. Hij bracht negen langspelers uit in evenveel jaar, terwijl hij non-stop in binnenen buitenland toert met zijn Mighty Gators, One Man band of Hound Dog Taylor tribute band. Het klinkt als een stoffig cliché maar Guy Verlinde is met voorsprong “the hardest working performer” van de Belgische blues scène.

In 2011 nam Guy Verlinde zijn Hound Dog Taylor hommagealbum op. Hij eerde de Chicago slide gitaar legende door zijn muziek te spelen in dezelfde setting en stijl als de meester zelf. Vandaag klinkt de band hechter dan ooit. Door de jaren heen kreeg dit een eigen gezicht en sound. In 2017 verscheen hun album “How How How” met allemaal eigen songs binnen dezelfde traditie, de sound en energie van Hound Dog Taylor. Guy & zijn Houserockers staan garant voor een vette wilde blues party met een mix van old school Chicago stijl en eigentijdse sound die je kan horen bij artiesten als The Black Keys, Jon Spencer Blues Explosion, Seasick Steve, ... Alles wordt gespeeld in C, met 2 vette gitaren en 1 ruttel drum.

Highway R&B Gang

De Highway Rhythm & Blues Gang timmert al sinds 1993 aan de weg. 

Blues kent veel stijlen. De band weet juist in de combinatie van al deze stijlen een mooi avondvullend programma op te stellen. 

Het gaat om  swing blues, Chicago blues, Texas blues en  Bluesrock wordt ook niet geschuwd. De band vindt het belangrijk het publiek te blijven boeien. Dit doen ze enerzijds door de instrumentkeuze, anderzijds door de variatie in de nummers, waarin volop ruimte is voor solisten. De solo’s staan altijd in dienst van het nummer en de band stelt zelf dat het publiek zich niet mag vervelen.

Instrumentaal springt, naast traditionele instrumenten, vooral de Hammond er uit. Dit is zeker niet een alledaags instrument, maar klinkt in de bandsetting geweldig.

Hollands Blauw

Hollands Blauw speelt de Nederlandstalige blues. En hoe! De Haagse formatie bezingt het leven zoals het is; rauw, pijnlijk, mooi, triest en vooral lachwekkend. Geïnspireerd door blues klassiekers van onder andere Little Walter, Muddy Waters en BB King verlagen ze de Mississippi Delta tot onder het zeeniveau in Delft. Met het hart op de tong en een biertje in de hand gaat het dak eraf! De Nederlandstalige blues is uit het leven gegrepen. Uit de polderklei getrokken. Naar de kroeg gebracht op zoek naar het bier en de pleisters op de wonden. En dan valt het leven best wel weer mee. Niet te vaak overigens. Vandaar de blues. De bandleden van Hollands Blauw zijn bekende namen in de blues scene en hebben hun sporen allang verdiend met bands zoals The John Frick Band en True Blue.

Jansen & De Vries

Jansen & de Vries is een elektrisch/semi-akoestisch roots duo waarvan de stijl geworteld is in de muziek afkomstig uit het Memphis en Chicago van de jaren ‘40 en ‘50.  De elektrische en akoestische gitaar zijn voor rekening van Meneer de Vries. Meneer Jansen hanteert de bluesharp en is de zanger van de twee. Met het gebruik van vintage-apparatuur wordt er gestreefd naar een compacte, dynamische sound die deze muziek weer spontaan en fris laat klinken. De passie die het duo heeft voor de muziek zorgt er voor dat er een energieke en aanstekelijke performance ontstaat. Naast blues worden er ook muzikale uitstapjes gemaakt richting andere muzikale genres uit deze vroege elektrische periode.

Juke Joints

The Juke Joints is ongetwijfeld een van de succesvolste bluesbands in Nederland met hun zeer eigen mix van swing, rockabilly, rock & roll, bluesrock, Chicagoblues en zydeco ! Behalve in Nederland beklommen deze vier muzikanten de afgelopen 25 jaren podia in heel Europa en zelfs in the States! 

Kingsdeal

Deze muzikanten zijn al jaren actief in de blues scene.  De roots van Kingsdeal liggen in de traditionele Chicago blues, maar inmiddels is de band doorgegroeid tot een zeer veelzijdige bluesband. Invloeden komen uit alle bluesstijlen, maar ook rockabilly, roots en rock.

Deze muzikanten spelen met veel energie en het liefst zonder pauze, want…these guys just wanna play the blues!

 

Koenen Blues Mobiele Brigade

Blues Best. Zo kan je deze formatie wel omschrijven. De centrale man bij deze band is Leidenaar Chris Koenen, die veel bekendheid vergaarde met de band ‘Men at Blues’ en zeer gewaardeerd begeleider van de bekende Nederlands-Amerikaanse Country zangeres Pam MacBeth.

Tijdens het Blues Festival Delft speelt zanger gitarist Koenen samen met contrabassist Peer. Peer, Peter Wassenaar, bespeelt de zware snaren  op fantastische wijze en speelt bij en met vele bekende muzikanten door het hele land.

Nog een extra dimensie bij de Blues Mobiele Brigade is muzikaal gigant Harm van Steen. Hij hanteert de pedal steel, banjo, viool piano en ook nog eens zijn eigen stem.

Little Boy & Nightingale

Little Boy & Nightingale aka Wouter Verhelst en Ilse Van Dooren (ook aktief in de bands The Blue Clay en The Black Daniëls) vormen een duo met een passie voor blues, folk en rock ’n’ roll. Tijdens hun optredens straalt de liefde voor deze muziek van podium.  Dit duo heeft een breed repetoire met songs van Kim Wilson, Randy Newman, BB King, John Hiatt, Bonnie Raitt, Townes van Zandt, Eric Clapton, Southside Johnny, Johnny Cash, The Eagles, Elvis en Bruce Springsteen... Kortom, akoestische blues, swingende rock’n’roll, country, rock uitgevoerd op akoestische gitaar, mondharmonica, percussie, cajon en een aangename stem van Ilse Van Dooren.

Long Way Blues

De band Long Way Blues kent een lange muzikale weg, die in 1976 begon. Frontman Willem van Houten had destijds les van gitarist Ted Oberg van de legendarische band Livin’ Blues en raakte daardoor geïnspireerd om met een paar vrienden The Long Way Bluesband op te richten. Dat bleef niet onopgemerkt. Al snel volgden diverse succesvolle optredens. Zo nodigde de Amerikaanse bluespianist Champion Jack Dupree Long Way Blues in 1979 uit om tijdens een bluesfestival in Alkmaar enkele nummers mee te spelen. Ook de Nederlandse tour met de Engelse rockband The Pretty Things was een bijzondere ervaring.

Long Way Blues speelt bekende bluesklassiekers, geïnspireerd door Eric Clapton, Gary Moore, Freddy King, BB King, Peter Green, Rory Gallagher, Joe Bonamassa en vele andere grootheden. Daarnaast speelt de band ook eigen werk met de vertrouwde LWB-sound. Intussen bestaat de band uit vitale vijftigers, die telkens weer met hetzelfde aanstekelijke enthousiasme op het podium staan en elkaar opzwepen om een topprestatie neer te zetten. In elk nummer van Long Way Blues zit levenservaring en dat hoor je meteen.

MarbleTones

De MarbleTones zijn dé fifties swing bluesband die je gezien moet hebben. Zanger-bassist Anne-Maarten van Heuvelen, mondharmonica virtuoos Ben Bouman, buizenversterkerdokter en gitarist Arie-Jan Folkerts en slagwerkmonster Paolo de Stigter zetten samen een spetterende blues show neer. De band werd opgericht in 2000 en ze speelden de afgelopen twee decennia met veel succes in binnen- en buitenland van Finland en Engeland tot aan San Francisco. Ze maakten drie albums en speelden in Nederland op de meeste blues podia. In 2018 namen ze deel aan de finale van de Dutch Blues Challenge.

Pak je kans en ga kijken hoe ze eigen nummers en klassiekers uit de 50’s swingend neerzetten met in alle nummers de steeds voelbare onderhuidse groove die zo typerend is voor de MarbleTones.

Mississippi Kings

Blijft altijd leuk om de naam van die rivier in de VS te spellen. Nog leuker is een band met deze naam te zien spelen !  Deltablues met een complete band? Dat zijn de Mississippi Kings !  Een verzengende slidegitaar en grommende mondharmonica in combinatie met een strakke en solide ritmesectie. Opgericht begin 2013 en bestaande uit ervaren muzikanten met een grote liefde voor de blues. Afkomstig uit Noord-Drenthe, een gebied dat rijk is aan goede blues bands. Zanger/gitarist Ronald Schoonveld, mondharmonicaspeler Steven Elings, zanger/bassist Ton Töben en drummer Karstjan Kremer vormen een hechte band die garant staat voor doorleefde en gepassioneerde muziek. Een deel van de band heeft jarenlang deel uitgemaakt van de legendarische BJ Hegen Bluesband. De band speelt afwisselend in zowel kleine als volledige bezetting en heeft de aloude Deltablues en de Chicagoblues uit de jaren 50 en 60 als voorname inspiratiebronnen. Naast eigen werk bestaat het repertoire uit muziek van bluesgrootheden als Robert Johnson, Bukka White, Mississippi Fred McDowell en Robert Lee Burnside.

Mojo Hand

MOJO HAND is een 4 mans bluesband met het Blues hart op de juiste plaats. Met een gevarieerd repertoire van eigen en bewerkte nummers worden diverse Blues stijlen met veel passie, plezier en vooral “Blues” ten gehore gebracht. Van ingetogen naar swingend, van Texas naar Chicago en af en toe met een vleugje Funk, MOJO HANDneemt je mee in hun blues-reis.

Door de uitgebreide instrumentale bezetting (organ, piano, bluesharp, gitaar, drums, bas en tweemaal zang) is de sound breed en divers.  

 

Nathan James

Nathan James heeft met zijn zelfgemaakte instrumenten en zelf-aangeleerde vaardigheden een unieke muzikale identiteit gecreëerd. Met zijn handgemaakte wasbordgitaar in de ene hand en een doos gemaakt van oude hekplanken dat stampende klanken laat horen in de ander, is de blueszanger vaak te zien op verschillende blues podia. In combinatie met de mondharmonica, zul je zeker in de ban raken van deze Amerikaan. Nathan James is een gerespecteerde en ervaren kunstenaar in zijn vakgebied. Al meer dan 20 jaar verdient hij met succes zijn boterham en dat allemaal door zijn passie voor blues en rootsmuziek.

In 2007 nam Nathan James deel aan de International Blues Challenge in Memphis, Tennessee, waar hij de eerste prijs in ontvangst mocht nemen. Tijdens zijn carrière heeft Nathan met verschillende bekende artiesten samengewerkt waaronder: Kim Wilson, Pinetop Perkins, Billy Boy Arnold, Lazy Lester, Johnny Dyer, Rick Holmstrom, Janiva Magness, Mark Hummel en Gary Primich. Ook reisde hij langs vele zalen en festivals over heel de wereld, zo was hij de laatste jaren onder andere te zien in Spanje, Italië, Frankrijk, België, Nederland, Duitsland, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Finland, de Faeröer, Taiwan, Canada, Mexico en heeft hij heel de Verenigde Staten afgespeeld.

Nightcall

Nightcall is in 1989 opgericht en was oorspronkelijk een bluesband. Sinds 2014 speelt de band in de huidige samenstelling en is de muziekstijl meer de kant uitgegaan van Rock & Roll, Rockabilly en Country. Maar natuurlijk staat er ook nog blues op het repertoire. De setlijst bevat voor een groot deel nummers uit de jaren ’50 en '60.

De meeste leden speelden eerder in bands met uiteenlopende muziekstijlen. Hierdoor heeft Nightcall een gevarieerd repertoire en staat de band garant voor een spetterend optreden.

 

Ragtime Rumours

Eind 2013 werd in Limburg een nieuwe en vooral frisse band gestart onder de naam The Ragtime Rumours. Gewapend met contrabas, gitaar, wasbord, accordeon, banjo, dwarsfluit, saxofoon en drums speelt de band een buisende mix van ragtime, old-school swing, swamp-blues en hillbilly. Denk daarbij aan een samenwerking tussen Pokey Lafarge en Tom Waits die bij Django Reinhard op bezoek zijn, een flinke pot koffie hebben gedronken terwijl ze naar Robert Johnson luisterden. Energieke roots-blues met een rock & roll attitude !

Inmiddels bracht de band met frontman Tom Janssen een single “Love And Lust” en de zeer goed ontvangen EP ‘’Ain’t Nobody’’ uit en tourden in Noorwegen, Italie en Engeland.  Verder wonnen The Ragtime Rumours  de ‘’BRUL-contest’’ in Limburg, haalden ze de finale van ‘’Nu of Nooit’’ en wonnen ze de ‘’Dutch Blues Challenge’.’ Daardoor mocht de band Nederland vertegenwoordigen in Memphis, USA, op de ‘’International Blues Challenge’’ en op de ‘’European Blues Challenge’’ in Hell, Noorwegen. In Noorwegen bekroonde de vakjury de band tot beste van 21 inzendingen, wat uiteraard leidde tot vele festival-optredens.

Tom zegt: “Oude ragtime wordt nauwelijks nog gemaakt. Met deze muziek maken we overal een feestje, in een café, poppodium of festival. Langzaam maar zeker komen deze oude muziekstijlen weer bovendrijven. Hopelijk kunnen wij deel uitmaken van die revival.” Onlangs verscheen het eerste Ragtime Rumours album ‘’Comic and other songs for smoking concerts’’ .

Ralph De Jongh & friends

Vanavond speelt Ralph met friends

Ralph legt als in een trance zijn ziel bloot tijdens zijn concerten en opnames. In een stijl waarin alleen Ralph de Jongh kan optreden, in een fenomenale atmosfeer van geluid, waarin we kunnen terugdromen naar de tijden van de vooroorlogse blues en de jaren zestig van Keith Richards en Mick Jagger. Ervaar de schoonheid van dit fenomeen. Dit is puur...Dit is Ralph de Jongh....Dit is Emotie.

 

Ramblin' Dog

Ramblin’ Dog is een 4-mans akoestische bluesband uit de regio Eindhoven. De muzikanten met een vracht aan muzikale ervaring brengen ingetogen én swingende, maar vooral met passie gespeelde blues.


Een bluesy voice, twee gitaren, één bluesharp, bas en percussie zijn de ingrediënten voor een gevarieerd repertoire en worden licht uit-versterkt.Naast eigen werk spelen zij op eigen wijze nummers van oa. Eric Bibb, Eric Clapton, Big Daddy Wilson, Robert Johnson en Matt Anderson. De band brengt een mix van diverse stijlen, van slow tot opzwepend en zorgt daarmee voor kippenvel én losse heupen!

Ray Stepien Trio

Ray Stepien is een jonge opkomende artiest uit Eindhoven. Hij is leadzanger en gitarist in zijn band ' The Ray Stepien Trio". 

Naast het spelen van vele bekende nummers van diverse artiesten, heeft hij ook een groot aantal zelfgeschreven nummers in zijn repertoire. Hij heeft een album uitgebracht genaamd “Earlier Days”en er is een nieuw album in aantocht.

Zijn speelstijl is beïnvloed door bekende blues gitaristen zoals: Stevie Ray Vaughan, Jimi Hendrix en John Mayer. Daarnaast heeft hij zelf een hele eigen stijl ontwikkeld.

Red Hot Percolators

The Red Hot Percolators spelen juke joint blues; muziek geïnspireerd op tijden waarin T-Fords rondreden en de geur van verbrande kolen van stoomtreinen in de lucht hing. Rauw en dampend. Anne-Maarten van Heuvelen en Hamid Behzadian zijn een duo dat als een hele band klinkt met zang, twee gitaren, mondharmonica en een bass drum als een hartslag. Bring your booze and your dancing shoes!

Robbert Fossen Band

Robbert Fossen Band bestaat al sinds 2006 en heeft diverse bezettingen gekend.
De stijl en het repertoire waren veelal gebaseerd op de Chicago Blues, maar de band zoekt nu veel meer de breedte op. En zijn er in de Robbert Fossen Band ook soul-, gospel- en rhythm & blues invloeden te horen.

De band neemt het t publiek mee op een muzikale reis langs de brandhaarden der Amerikaanse muziekgeschiedenis.  Een muzikale reis van Chicago naar New Orleans en weer terug.

 

Scotch, No Soda !

Ilias Scotch is een van de meest getalenteerde zanger-pianisten van het moment. Zijn band “Scotch, No Soda !” brengt een interessante mix van eigen nummers en eigenwijze interpretaties. Blues, boogiewoogie, rock 'n' roll & party music is wat ze beloven en dat is ook exact wat ze brengen.

In hun muziek zit kennis van zaken en liefde voor de Amerikaanse popmuziek sinds de jaren 20 van de vorige eeuw maar ook de open mind, nodig om te kunnen spreken van een relevante set muziek voor 2015.

Deze band komt wel eens onverwacht uit de hoek maar je mag je altijd aan enthousiast gebrachte, dansbare, strakke live-muziek verwachten. Scotch, No Soda ! Niet te missen.


 

Sean Webster Band

Sean Webster is een inspirerende gitarist en zanger met een grote reputatie in de Britse blues en bluesrock scene. Voor Sean begon het toen hij op 14 jarige leeftijd in aanraking kwam met gitaarmuziek door toedoen van een vriendje op school. Sean werd onmiddellijk gegrepen door het instrument en begon zoveel te luisteren als hij kon. Alle bluesgiganten; ‘the Kings’ (Albert, B.B. en Freddie), Collins, Cray evenals Moore, Knopfler, Lang en natuurlijk DE reden voor Sean om gitaar op te pakken: Eric Clapton. Muziek werd vanaf dat moment Sean’s belangrijkste focus in het leven.  

Sheewawah

Sheewawah is band rondom zanger/gitarist/liedjessmid Jeroen Kant. Eerder schreef hij al vier albums vol eigenzinnige Nederlandstalige liedjes bij elkaar waarmee hij stad en land afstruinde om op te treden in huiskamers, kroegen, popzalen en theaters. Hij was kind aan huis bij Theaterfestival Boulevard, Zwarte Cross en Into The Great Wide Open. Hij was met enige regelmaat te zien op tv, won muziekprijzen in Nederland en België én runde een eigen muzieklabel...

De nieuwe liedjes met elektrische gitaar vroegen niet alleen om een nieuwe aanpak, ze dicteerden ook een nieuwe band: Sheewawah. Met drummer Gino Bombrini en bassiste Judith Renkema vormt Kant een trio dat in alles energie uitschreeuwt, zonder ergens te vervallen in stoffige clichés. Grandioze zompige moddervette bas, stuwende drumklappen en duizelingwekkende aardse lead-gitaar. De wortels diep in de Amerikaanse muziekgeschiedenis, de kop alert in de wind. Levendig, toegewijd en frontaal. Samen met producer Mischa den Haring (T-99) nam Sheewawah de cd ‘’Alles In Kleur’’ op en klinkt het repertoire hoe we het eigenwijze hondenras kennen: fel, scherp en ontegenzeggelijk verbonden met het Amerikaanse continent. 

 

Slapback Johnny

Tijd voor Jumpblues! De wintermaanden houden ons in de greep en zorgen er toch ongemerkt voor dat we minder bewegen omdat we minder doen. Maar da’s voorbij want t voorjaar lonkt! Dus benen de lucht in, weer naar beneden en springen maar.

In het café is het dan dus tijd voor Slapback Johnny, dat staat voor jump-blues, swing en hele fijne rockabilly van Nederlandse bodem. De bandleden hebben hun sporen verdiend op podia door het hele land en deze vierkoppige formatie maakte in korte tijd al veel zalen onveilig met hun energieke stijl. Put on your dancing shoes! 

Southend '68

Liefhebbers van stevige gitaarrock, maar ook van swingende pop en lekker blues komen bij Southend 68 absoluut aan hun trekken. Southend 68 bestaat ruim zes jaar in de huidige bezetting en speelt uiteenlopende covers van Lenny Kravitz, the Black Crowes, The Black Keys tot Anouk, Pink en K's Choice. Met een zanger en zangeres in de gelederen komen diverse stijlen aan bod: van melodieus, bluesy tot ronduit heftig. Eén ding staat voorop: het moet knallen! De band treedt regelmatig op in de regio en staat garant voor een avondje feesten.

St. Louis Slim

Genoemd naar een song van Seasick Steve brengen deze muzikanten repertoire van oa.  Muddy Waters, Howlin’ Wolf, Magic Sam, Freddie King, Koko Taylor en Etta James.  Deze zangeres en 4 ervaren muzikanten brengen Chicago Blues met bekende en minder bekende songs uit de Windy City.

Stef Paglia Trio

Stef Paglia nam voor het eerst op 12 jarige leeftijd een gitaar in de hand en liet deze nooit meer los. Zijn vader liet hem kennis maken met de blues met als gevolg dat de blues microben ook bij hem toesloegen. Hij is vooral bekend van The BluesBones waar hij mee in binnen- en buitenland optreedt. Hij heeft al een paar keer het podium mogen delen met internationale toppers o.a. Laurence Jones, The Nimmo Brothers, Eric Steckel, Danny Bryant en Sean Webster.

Samen met zijn muzikanten Joel Purkess (Can) op drums en Geert Schurmans op bas brengt hij een brede mix van eigen werk en covers. Stef Paglia laat zich graag beïnvloeden door verschillende muzikale richtingen en probeert hiermee zijn eigen blues stijl te creëren. De nummers die hij brengt zijn geïnspireerd op een onderzoek van het Blues genre. Verwacht je maar aan een stevig potje groovy bluesrock!!

Straight Up Hogs

Heftige en intense blues met veel ruimte voor een stampend en puffend Hammond orgel. Als zanger/organist Thijs Sijbrandij dit bakbeest niet met handen en voeten teistert, geeft hij zijn stembanden en bluesharp op hun donder, hierbij enthousiast gesteund door zijn drie Haagse medemuzikanten.
 

Street Legal

Van de Delta - en Chicago blues tot aan blanke blues van nu. De jongens van Street Legal spelen eigenlijk gewoon wat ze zelf goed vinden. Wat dan? Howlin’ Wolf, Black Keys, Rolling Stones, Daniel Norgren, Neil Young, Tom Waits etc… en natuurlijk wat traditionals hier en daar. 

Stevige ritmesectie, gitaren, mondharmonica en een lekker strotje. Kom vooral kijken in de Gist!

 

Stripped

Vanaf de vroege jaren 60 hebben the Rolling Stones zich aan allerlei muziekstijlen gewaagd ! Maar het begon vanaf 1962 met blues-covers van oa. Muddy Waters, Howlin’ Wolf en Jimmy Reed. Stones-coverband Stripped laat vanavond blues-nummers horen van het prille bluesstadium in de jaren zestig tot en met de klassiekers uit 45 jaar rock-geschiedenis. Meezingen en dansen zijn op dit "feest van herkenning" vaste prik !  De muzikanten staan garant voor heerlijk gitaarwerk en een swingende show !

Talkin' Blues

Talkin’ Blues is ontstaan in 2015, tijdens een eenmalig tribute optreden op “Jazz in de Gracht” voor de toen nét overleden BB King. Het bleek een gouden recept dat door het publiek werd omarmd.

De band werd gezien en vervolgens gevraagd voor optredens door heel Nederland en Duitsland. Onder andere op festivals zoals het Zeehelden Festival, Affligem Bluesfestival Delft, de bekende DNR Bluesclub (2 keer uitverkocht), Blues in Zyflich, en vele clubs en kroegen volgden.

Inmiddels heeft de band zich ontwikkeld en, want behalve B.B. King-repertoire  zijn ook andere klassiekers te horen. Met dit nieuwe repertoire trekt deze Haagse formatie volle zalen. De vaste achterban groeit elke dag.

Ook 2019 belooft een mooi jaar te worden. Dit jaar is de band te zien op festivals in Brielle en Zoetermeer.  Bovendien werkt de band gestaag door met het maken van live opnames en video’s, zodat de fans nog even kunnen nagenieten.

Bezetting:
Peter Langerak: zang en gitaar.
Tjaart Venema: piano, orgel, zang
Paul Robbert: bas, zang
Sammy de Fretes: drums

The Bluesfirm

The BluesFirm is een Nederlandse bluesband. Met muziek die het best omschreven kan worden met recht uit het hart blues en bluesrock.

De band is opgericht door Peter van den Heuvel ( HillsofHarlem en Blues Willis) en gitarist Freek Carels ( o.a Cover the Cargo, Payday, Smokehead en Blues Willis).Samen zochten ze contact met ervaren bluesrotten die weten wat het is om op het podium  te staan en het blues gevoel over te brengen op het publiek. Als rots in de branding kwamen daar snel bij bassist Nico Droppert ( HillsofHarlem, Toine Scholten band) en als dirigent op drums Bram Smeele ( o.a. verschillende bands en artiesten, sessiedrummer )  Om de band helemaal compleet te maken werd als laatste Mr Hammond Arjan van den Oever ( o.a. Dicky Greenwood band) er bij gehaald. Deze vijf echte bluesmannen staan nu samen op het podium als The BluesFirm. The Bluesfirm maakt uiteenlopende herkenbare Blues waarbij tijdens optredens er een paar zaken altijd naar voren komen…….hard werken, emotie, lach, traan, volume, dynamiek, improvisatie, plezier en liefde voor de blues.

Kortom een bluesband die het best tot zijn recht komt op het podium en die je gewoon live gezien MOET hebben!!

The Men Unplugged

The Men - Unplugged bestaat uit Gerrit van der Spaan (gitaar en zang) en George Reijnders( Bluesharp). Dit duo brengt een mix van blues traditionals en eigen composities.

Gerrit van der Spaan is een gitaar virtuoos uit  Amsterdam en speelt sinds zijn 12e jaar gitaar. In de loop der jaren toerde hij door Nederland met de “Mean Town Blues Band”,  “A Crossroad Deal ” en “de Beaverhunt Bluesband”.

George Reijnders uit Hoofddorp, speelt sinds 2005 onafgebroken bluesharp en is organisator van de Amsterdam Harmonica Meetup Groep. Hij werd geinspireerd door oude meesters als Little Walter en Sonny Boy Williamson.

In 2013 verscheen het debuut album “Weekend” met daarop eigen werk maar ook vertolkingen van o.a. Rory Gallagher’s “Western Plane”, de traditionals “House of the Rising Sun” en “Going Up the Country”. Met de uitbreiding van het repertoire werd het tijd om weer een aantal nieuwe nummers vast te leggen op de nieuwe CD “On the Road”.

The Men - Unplugged  staan garant voor een (h)eerlijke set semi-akoestische blues.

The Rude Move

Opgericht onder de rook van Rotterdam heeft The Rude Move als verrassende en energieke bluesband een goede naam opgebouwd. Met stevige maar vooral gevarieerde blues/ bluesrock covers, stomende, rauwe of meeslepende solo's, een gevoelige slow of een stevige rock & roll song dragen deze heren hun steentje bij aan de blues scène. Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan, bracht The Rude Move in 2018 de cd “Blues Is My Only Friend” uit.


Repertoire van Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan, ZZ Top, Omar and the Howlers wordt afgewisseld met eigen composities.  Live wordt met passie  gespeeld. Want op het podium heeft dit trio altijd plezier en daar ligt de kracht van deze band.

The Silver Dimes

Na het succesvolle debuutalbum uit 2016 heeft The Silver Dimes met gigs in binnen- en buitenland een gedegen live reputatie  opgebouwd, met als hoogtepunt een zinderende gig op het fameuze Sighisoara International Blues Festival in maart 2018.

In 2018 bracht de band haar 2e album ‘Electrifying’ uit, die vooral eigen werk bevat.
De show in Sighisoara is in zijn geheel opgenomen en heeft geresulteerd in de live cd ‘Double Trouble – Live @ Sighisoara’.

The Silver Dimes zijn ook te horen op de blues verzamel cd Backroom Blues Vol. 7 uitgebracht door Bongo Boy Records US. In december 2018 vond de band een nieuwe vaste gitarist in de persoon van Boy Brons. Op het Delfts bluesfestival presenteren The Silver Dimes zich in de nieuwe bezetting.

The TruTones

The TruTones kwamen per toeval in 2012 bij elkaar en vanaf hun allereerste optreden bleek de juiste chemie tussen de muzikanten aanwezig te zijn. Op het repertoire staan blues, rhythm & blues en roots muziek van Amerikaanse bodem. Pure muziek met als belangrijkste inspiratiebronnen The Red Devils, Gene Vincent en zelfs Big Joe Turner. 
De basis van de band is een solide ritme sectie met een jaren 50 drumkit en contrabas, die er strak op los beuken. Geen soft gedoe maar altijd met een hypnotiserende groove. De band heeft geen gepolijst
zangwerk,  maar een echte blues shouter. Hoofdrol is weggelegd voor intense gitaar- en mondharmonica-partijen.

The TruTones brengt ieder publiek in extase met hun opzwepende swing in een '50er jaren muzikaal jasje." 
 

Tom's Place

Tom's Place neemt je mee op reis vanuit de jaren twintig in de Mississippi delta tot aan de jaren zeventig in Chicago. Klassiekers van blueshelden als Muddy Waters en Howling Wolf worden afgewisseld met minder bekende pareltjes en eigen nummers. Het duo met de belgische zanger en harmonica-speler Tom Verhoeven en gitarist  Pieter Place leerde elkaar kennen in de Tilburgse bluesband The Antones waarmee ze in 2013 in de finale van de Dutch Blues Challenge stonden. Hun gedeelde passie voor semi akoestische blues deed de muzikanten besluiten met Tom’s Place te starten.

Trouble No More

Trouble No More brengt een swingende rhythm & blues, met Chicago, Texas en ook West Coast invloeden. Gevarieerd, maar steeds herkenbaar. Vast als een huis, en toch altijd open voor de sfeer van het moment. Met veelzijdig gitaarwerk en rauwe stem zet Onno Blok de toon voor de unieke stijl van de band. Gedragen door de strakke ritmesectie van Arie Schilling (bas en zang) en Paul van Berkel (drums en zang) en met dynamisch toetsenwerk van Ton Beukelman(Hammond) is elk optreden van Trouble No Moreeen muzikaal feestje. Als het even kan wordt de band aangevuld met Job Grootop tenorsax. 

Walter & Friends

Bandleider Ron Walter  ( zang/gitaar ) brengt vanmiddag met bassist Dan Simon en saxofonist  Wouter Kiers een breed repertoire van blues, jazz en soul. In de setlijst staan nummers van Willie Dixon, Stevie Wonder, Donny Hathaway en Billy Holiday, alle op eigen wijze gearrangeerd. Verrassend en uit het hart gespeeld !

Walter & Kiers

Ron Walter, muziekdocent en een van de zangers/ gitaristen van de befaamde voormalige Delftse Zappa Tribute band Cuccurillo Brillo Brullo, weet z’n passie voor de soul en funk en rock’n roll op verfijnde wijze weer te geven.

Tijdens het Bluesfestival Delft  speelt Walter samen met de twee meter lange sax koning Wouter Kiers. Het bluesweekend kan niet meer mis met deze grote jongens met die lekkere muziek!

Weepers

The Weepers brengen toffe rhythm & blues uit de 50's en 60's, gespeeld in het derde millenium. In uitvoeringen waarbij stilzitten geen optie meer is. Let your hair down and have a natural ball! Het voelt als een droom, en iedereen aanwezig deelt mee in deze ervaring.

Country zonder Stetson, blues met een traan en rock & roll. The Weepers vinden hun inspiratie  bij Robert Johnson, T-Bone Walker, Eric Clapton en Carl Perkins, maar we hebben ook goed naar Stevie Ray Vaughan, BB King, The Red Devils en Stray Cats geluisterd.

Wat nou vernieuwend ? Wat nou eigentijds ? Drie accoorden, drie instrumenten, een hoop goeie songs: De omstandigheden bepalen welke: Blue Moon, Glamour, Mean Woman, Dynamite Duckwalk ! In één stevige basis-set, of een avondvullend programma. Het Weepers repertoire bestaat uit vele liedjes.

Dit trio swingt, rockt & entertaint elk publiek en elke gelegenheid. Als je op zoek bent naar een muzikale reis naar de roots van blues en rock & roll dan zijn the Weepers de band voor jou !

Wildmen Bluesband

Wildmen Bluesband is opgericht door de flamboyante gitarist Jos de Wilde. Als gitaardocent heeft hij vele leerlingen geïnspireerd om een al dan niet professionele carrière te gaan volgen. In 2011 startte hij de Wildmen Bluesband.

In Saskia de Nijs (zang), Rob Meijran (drums), Mark van Lieshout (bas) en Ruud Vuijk (Hammond) heeft hij een ideale groep mensen gevonden om de blues te voelen en te spelen! Rob Meijran is de nieuweling in Wildmen Bluesband, maar ook hij neemt een lading ervaring mee met veel podium ervaring. Met 22 jaar in het prof circuit speelde oa met Bintangs, Ruben Hoeke, Danny Gilles band, Eamon McCormack en Stoney Curtis. En nog vele meer, een verrijking van de band.

Op het podium staat een energieke band waar tijdens een optreden de vonken vanaf vliegen! De machtige uithalen van Saskia, het opzwepende Hammond geluid van Ruud, de uitdagende gitaarsolo’s van Jos, ondersteund door de solide ritmesectie van Hans en Mark, laten niemand onberoerd. Elk lid heeft ruime ervaring in andere bluesbands, wat garant staat voor een brede basis in de blues. Een echte live band!

Wooden Paul

Wooden Paul is een band met passie voor de bluesrock van Rory Gallagher uit de jaren  zeventig.Muziek die nog steeds springlevend is. Niet alleen muzikaal, maar zeker ook de interactie met de  toeschouwers tijdens live-optredens.

Toen drie leden van de oude opstelling  in 2010 met een nieuwe drummer weer bij elkaar kwamen, bleken de vonken er  vanaf te spatten. Je hoeft geen fan van blues-rock te zijn om dik te genieten van een paar uur Wooden Paul.

Wouter Kiers Band

Tenorsaxofonist Wouter Kiers is een bekende en opvallende verschijning in de Nederlandse muziekwereld. Naast de enorme reeks van bands  waar Kiers mee werkt en heeft  gewerkt houdt hij er ook altijd eigen bands op na waarmee hij een energieke mix van  jazz, blues, funk en Rock ‘N’Roll  weet neer te zetten die je niet snel  vergeet en waarin zijn scheurende en honkende tenorsaxofoon uiteraard  luid en duidelijk aanwezig is.

De meest bekenden daarvan zijn de bands  “Kiers & de Vries” (1998 - 2005) en natuurlijk “Blood Sweat & Kiers” (2005 - 2015). Nu sinds de zomer van 2015 weer een kiersverse nieuwe formatie min of meer bij toeval ontstaan tijdens  zijn hot steaming “Sax on the Beach” sessions in stranttent Pier 32 te Den Haag. Met de jazz en blues gitarist/zanger Toine Scholten,  oudgediende(kiers&devries) Robin Koerts op basgitaar één van neerlands  topdrummers Satindra Kalpoe(o.a.  Anouk) heeft Kiers  wederom een knetterende en veelzijdige formatie samengesteld die indruk maakt tot op het bot!!

22-24 februari 2019
Affligem Bluesfestival Delft

Stichting Horeca Muziekfestivals Delft
p/a Binnenwatersloot 5
2611 BJ Delft

ProgramMering bands

GENUINE MUSIC AGENCY
John Zwetsloot
0165-553115
info@genuinemusic.nl