Bands

Op het Blues Festival Delft zijn veel verschillende bluesstijlen te beluisteren. Zo vind je onder andere Delta Blues, Bluesrock, Chicago Blues, Westcoast blues, Americana, Jump ‘n’ Jive, Rock & Roll, Boogiewoogie, Rockabilly, versterkte en akoestische live muziek. Alle live-optredens zijn bovendien gratis toegankelijk.  Hieronder het volledige (alfabetische) overzicht van alle bands. De programma-flyer is vanaf januari te downloaden en dan heb je een totaaloverzicht van alle optredens: bands, locaties en tijden. 

44 Shakedown

.44 Shakedown staat voor originele 40's en 50's rhythm & blues en rock 'n' roll. Inspiratie komt van bekende maar ook minder bekende helden uit het verleden als Louis Prima, Ray Charles, Tiny Grimes, Wynonie Harris, Doc Starkes, Fats Domino, T-Bone Walker, Little Richard en Louis Jordan.

Door te spelen op vintage instrumenten en versterkers benaderen deze muzikanten de authentieke sound van de 40’s en 50’s. Songs als "Mess Around" en "Rocket 88" worden afgewisseld met slepende sax-schuivers als "Night Train" en sexy nachtclub-ballads als "Fever".

Dus zeker geen standaard 'rechttoe-rechtaan' bluesband maar denk aan vette gitaarlicks gecombineerd met huiveringwekkende saxsolo's. Schuif de tafels en stoelen maar alvast opzij voor een opzwepende roadtrip van Chicago naar New Orleans en weer terug!

69 Comeback

Het rock & roll trio ’69 Comeback speelt volvette rockabilly en stampende  rock’ n’ roll, met invloeden uit jump jive en blues. De muzikanten laten zich echter niet leiden door een kalender die ophoudt in 1960. Sterker nog: menig moderne rocksong moet er aan geloven en krijgt een fikse rockabillyshot van deze muzikanten. Het repertoire bevat covers van oa. Stray Cats, Elvis Presley, Chuck Berry, Jimi Hendrix, Bruce Springsteen en Johnny Cash.

’69 Comeback is een rock ’n roll band die deze rauwe stijl met elk live-optreden weer nieuw leven inblaast, met veel energie, een groovy feel en met muzikanten die weten 'what rock 'n roll is all about'!

Backwater Roll Blues Band ft Paul Size (Red Devils)

Backwater Roll Blues Band is een gedreven band afkomstig uit South Hampton (UK). De band maakt krachtige blues, met een stevige inbreng van de mondharmonica-speler Miff Smith en gitarist Deano Matthias. Hun live-album “Backwater Roll  – Live at the Platform” werd veel op nationale radio gedraaid en stond maandenlang in de top 25 van de IBBA. De groep deelde het podium met grote namen als Ian Siegal en Eric Gales. Voor het optreden in Delft neemt de band “special guest” Paul Size mee, eerder actief in de legendarische band The Red Devils. Met repertoire dat beinvloed is door Lester Butler en Fabulous Thunderbirds zet deze band elke lokatie op zijn kop. Een aanrader !

Bacon Fat Louis

Het publiek herkent de band Bacon Fat Louis aan de cigarbox gitaar, smerige mondharmonica en de zuiver opruiende zang. Zonder enige twijfel staan de muzikanten onder invloed van Jack White, John Lee Hooker en R.L. Burnside. Geen academische gitaarsolo’s maar een dwingende kadans waarmee ze de blues terug brengen naar haar oervorm. Juist…Dansmuziek !


Het debuutalbum uit 2013 werd goed ontvangen en in 2016 gevolgd door een live-album. Inmiddels is het conceptalbum “The Glorious Gospel & Blues Of Henry Sloan” beschikbaar. Hierop wordt de legende van Henry Sloan verteld in het decor van onze moderne tijd.  Bacon Fat Louis werkt er hard aan om de creatieve grenzen van de blues op te rekken. Dat belooft nog wat !

Big Muffin' & the Fab3

Drie leden van deze band toerden jarenlang succesvol met de band The Fusebusters. De hernieuwde samenwerking in Big Muffin & the Fab 3 leidde naar een breed repertoire met nummers van oa. Robben Ford, ZZ-Top, Gov’t Mule, Ronnie Earl, Albert Collins, John Hiatt en zelfs Marvin Gaye.  De strakke ritme-sektie van drummer Paul Heyne en bassist Frans de Jong wordt aangevuld door vlammend gitaarwerk van Peter van der Stelt en schurende vocalen van zanger-gitarist Ron de Beus.

Door de eigen sound, meerstemmige zang en uitstapjes naar jazz, soul en funk onderscheidt de band zich van menige bluesband. Het repertoire is zeer dansbaar en wordt uit het hart gebracht !

Big Ritch & the Blacksmith Company

Deze band met de indrukwekkende frontman Big Ritch is pas sinds 2015 onderweg, maar heeft in korte tijd een mooie CV opgebouwd.

Zanger Big Ritch hanteert de bluesharp en wordt daarbij ondersteund door gitarist Guus Hendriks, pianist Joost Jansen en een denderende ritme-sektie met Paul Kolenberg ( contrabas ) en Johan van Lanen ( drums ). De uitmuntende harpsolo’s van Big Ritch, ondersteund door de opzwepende ritmes van the Blacksmith Company  staan garant voor een stampende, dampende en dansende tent.  Stilstaan is geen optie, “you got to move!”

Het repertoire van deze band bestaat  uit eigen werk afgewisseld met nummers van Little Walter, Freddie King, James Harman en Little Charlie. Kortom: het beste wat Texas en Chicago blues te bieden hebben !

Blame It On Vinnie

Omdat iemand toch altijd de schuld van alles moet krijgen werd het duo “Blame It On Vinnie” in het leven geroepen. Gitarist Gerrie De Waard,  eerder aktief bij de band Scotch 'n Soda en Wim “Howlin Bill” De Vos  kunnen zich dus alles permitteren omdat het toch nooit hun schuld zal zijn. Samen besloten deze muzikanten zich in een muzikaal avontuur te storten. Het duo brengt een mix van blues, rock ’n roll en country op een eigenzinnige akoestische manier. Gerrie beroert zijn snaren als geen ander,  terwijl Wim verhalen zal voorzingen afgewisseld met de huilende klanken van zijn mondharmonica. Blame It On Vinnie is  een uniek duo van topmuzikanten, gespecialiseerd in muziek uit Amerika met repertoire van oa. Johnny Cash, Elvis en Ray Charles. Veel sfeer, goede vibes en daarom niet te missen !!

Blues 'n Stuff

Met vier zangers in de band heeft Blues 'n Stuff een breed repetoire en kan daarom snel ingespeeld worden op de muzikale wensen van het publiek. Denk daarbij aan nummers van Robert Johnson, B.B. King, Buddy Guy, Robben Ford, Tony Joe White, Neil Young, Venice, Eagles, Doobie Brothers en nog veel meer. Zij hebben als menig gast de dansschoenen aan doen trekken. 

BluesShack

BluesShack is een band die Delta Blues speelt, met uitstapjes naar de ietwat rauwere (soul) blues songs van bijvoorbeeld Etta James en Aretha Franklin. De 6 koppige band zoekt naar authentieke nummers, in de sfeer van de 30/40/50s blues uit de vorige eeuw.  BluesShack heeft in september 2019 haar eerste CD uitgebracht, getiteld Live in Moskou. Het album dingt mee naar de titel beste blues-CD 2019.

Bought & Souled

Het repertoire van Bought and Souled krijgt een soul “feel” door de driekoppige blazerssectie. Alle muzikanten in de band zijn al geruime tijd vrienden van elkaar en voelen elkaar perfect aan. Naast pure soul from the heart spelen ze pop with a groove and funky rock music in a colourfull outfit.

Een optreden van Bought and Souled roept een gevoel van nostalgie op vermengd met een ga-maar-lekker-uit-je-dak sfeer. Bij de erg aanstekelijke show van Bought and Souled kan niemand stil blijven zitten of staan!

Captain Morgan Express

De Utrechtse bluesband Captain Morgan Express mengt zompige moerasklanken uit New Orleans met stadse geluiden uit Chicago. Onversneden Texas struts smelten samen met delta blues uit het diepe zuiden. Swingende shuffles worden afgewisseld met opzwepende jungle beats en hypnotiserende voodoo vibes.

Live kenmerkt Captain Morgan Express door een energieke performance, meerstemmige zang en explosieve gitaar- en bluesharp duels. Captain Morgan Express vaart zijn eigenwijze koers, maar laat zich graag loodsen door Red Devils, The Hoax en Sean Costello.

De eerste cd, getiteld ‘Urban Cowboy’, wordt door fans en pers enthousiast ontvangen. Twee nummers van de cd bereiken zelfs de Blues Alert Dutch Top 100 Allertijden. Met de optredens die volgen, wordt de reputatie als ‘the hardest hip shakers' definitief gevestigd. De bluesroutes van Texel, Middelburg en Groningen zijn de luidruchtige getuigen. Ook festivals, zoals de Culturele Zondag en het ZON Festival, heeft dit kwartet reeds doen schudden op zijn grondvesten.

Chicago Capitols

Met vijf gedreven muzikanten speelt de band Chicago Capitols vette rhythm and blues uit de Windy City van het midwesten in de jaren vijftig en zestig. Blues met een dikke en volle hoofdletter. Met oa. songs van de grote legendes zoals Howlin Wolf, Willie Dixon, Junior Wells, Sonny Boy en Muddy Waters.

The Chicago Capitols worden gevormd door frisse en enthousiaste muzikanten uit onder andere Hoodoo Monks, Stepping Stone, Mississippi Delta Brothers en Ray Stepien trio.  De bandleden Erik van Tilburg ( zang/bluesharp ), Jeroen Ansems ( gitaar ), Daanvan der Vorst ( drums ) en Joni Houtman ( bas ) speelden de afgelopen jaren op ongeveer alle bluesfestivals en routes in Nederland. Van Moulin Blues naar Paaspop en van Kwaddendame naar o.a. Culemborg Blues, Bospop en Swing Wespelaere in België. Een aanwinst voor de nederlandse bluesscene  !

Claptunes

De Claptunes bestaat uit vier ervaren muzikanten, met de energie van jonge honden.
Deze muziekvrienden begonnen in een oefenhok met het doel om samen een bluesband te beginnen. Vanaf de eerste noten was het raak en het idee om er iets speciaals van te maken ontstond al snel: het songbook van Eric Clapton!
 
Claptunes neemt je mee langs de songs van Cream, Blind Faith, Derek and the Dominos en het solowerk van mister Slowhand. Vrije, maar zeker herkenbare versies van Clapton 'classics' als: Cocaïne, Wonderfull Tonight, Sunshine of your love en Crossroads komen uiteraard voorbij, terwijl ook de echte bluesliefhebbers helemaal op hun wenken worden bediend. Een optreden van Claptunes is een muziekreis door de tijd, die iedere fan van classic rock, blues en sfeervolle live muziek zal aanspreken.

De dampende blues spat om je oren, met regelmatig een klein verhaaltje achter de songs. Een te gekke muziekbeleving!

Daltons

The Daltons zoeken al tien jaar naar de mooiste songs van het Woodstock-tijdperk om die op eigen wijze tot uitvoering te laten komen. Blues-, rock- en soul-klassiekers worden in onze eigen stijl gecoverd!

Dave Chavez Band

Zanger-gitarist Dave Chavez speelt rhythm & blues. Zijn repertoire is beinvloed door oa. James Harman, Fabulous Thunderbirds, Johnny Guitar Watson en Rick Estrin. Deze band neemt je mee op een swingende reis door Chicago, Texas en de Westcoast. Een aanrader !!


 

Detonics

Zodra Detonics speelt ontstaat de sfeer van prostitutie, illegale casino's, zelf gestookte whisky en Al Capone. Dat dit bij het grote bluespubliek aanslaat blijkt wel uit de dampende optredens in internationale gelegenheden en festivals zoals: BB Kings club Memphis (USA), Moulin Blues, Ribs & Blues, Breda Jazz, Culemborg Blues (Nederland), Swing Wespelaar (België), Santa Maria Blues festival (Azoren), Zyfflich Blues (Duitsland) etc. De hoge kwaliteit en verfrissende performance is ook door internationaal gerenommeerde vakjury’s erkend: Detonics heeft in 2016 de Dutch Blues Challenge gewonnen en Nederland vertegenwoordigd op de European Blues Challenge. Daarbij hebben de vijf heren in 2017 zelfs de halve finale van de International Blues Challenge in Memphis bereikt ! Geïnspireerd door de vroege West Coast blues speelt Detonics vooral Swing en Boogie, maar een uitstapje naar een Rumba of slow blues wordt niet geschuwd. Dit natuurlijk zonder te veel op de West Coast sound in te leveren. “Detonics” are ready to rock !

Dirty Five

De belgische band Dirty Five neemt je mee op een virtuoze roller coaster vol stampende blues, stomende funk, sensuele soul, wat ruige rock en hier en daar zowaar een streepje smooth jazz. Gewapend met gitaren, bas, drums en bluesharp brengt deze combinatie Chicago bluesnummers van oa. Willie Dixon en Junior Wells, maar ook recenter werk van Bill Withers en Lenny Kravitz.

Wanneer vijf in de rootsmuziek gepokte en gemazelde rasmuzikanten uit de regio Brugge aan het grooven slaan, dan krijg je geheid vuurwerk. Deze mannen zetten elke lokatie in lichterlaaie !

Doc Curran

Doc Curran is het alter ego van de Ierse zanger/gitarist Ricky Curran. Of het nu de eigen composities zijn, of de interpretatie van bekende blues klassiekers, hij wordt altijd gedreven door "de groove". Zodoende is een avond met lekkere blues gegarandeerd.

 

Dynamite Blues Band

De Dynamite Blues Band – winnaar van de Dutch Blues Challenge 2018 - staat voor een explosieve cocktail van Blues, Rhythm & Blues, swing en rock’n’roll; rauw, verfrissend en opwindend tegelijk! Opgericht in februari 2013 en voortgekomen uit de succesvolle bluesformatie “Big Blind”.

Om de band écht goed te kunnen “beleven” kun je het beste een spetterend live-optreden bijwonen; dan ervaar je de energie en het speelplezier het beste! Vergeet dan alleen niet je dansschoenen en veiligheidsbril mee te nemen, want explosiegevaar ligt op de loer!! 

 

Electric Hollers

Electric Hollers is een blues/rock-sensatie uit Noord-Nederland. Maak je klaar om weggeblazen te worden door een muur van vintage sound en energie! Zware bastonen, donderende drums en gitaarsolo’s die je meeslepen naar vervlogen tijden. 

De band laat zich inspireren door bands als Led Zeppelin, Santana & Ten Years After en bracht in 2018 hun eerste plaat ‘Rise’ uit. Het uitbrengen van dit album leverde lovende recensies en een volle agenda op met als hoogtepunten een finaleplaats van de Dutch Blues Challenge, een voorprogramma van Ten Years After en een show op Waterpop.

 

Fat Harry & the Fuzzy Licks

Met eigentijdse blues geïnspireerd door innovators als Lucky Peterson, Joe Louis Walker en Chris Cain heeft deze band een unieke stijl ontwikkeld.  De band oogste afgelopen jaar veel succes met hun cd “Hard Lovin’ Man”. Shuffles, funk en slowblues zorgen voor een swingend en meeslepend optreden.

Fonzie's Triumph

Met Fonzie's Triumph krijgt het publiek gegarandeerd een "rockin'  good time" vol van rock & roll, country & blues. Deze 4 mans formatie speelt repertoire van oa. Elvis, Jerry Lee Lewis, Chuck Berry, Stones en Dr. Feelgood. Met een klassieke bezetting van drums, bas en twee gitaren brengt deze band hun covers met respect voor de oude meesters.

Fossen & Wijnvoord

Zanger-gitarist Robbert Fossen stond vorig jaar 32 jaar op het podium.
In oktober 1987 verzorgde hij zijn eerste optreden in de roemruchte Haarlemse Jazz Club. Inmiddels is hij honderden optredens en diverse Awards verder…Gitarist Lothar Wijnvoord is 22 jaar en dus een ‘Youngblood in the blues’.

Fossen en Wijnvoord spelen meer dan alleen blues. Het duo brengt een semi-akoestische mengeling van stijlen, zoals blues, country, soul en gospel. Hun inspiratie putten ze onder andere uit acts en muzikanten zoals Eric Bibb, The Holmes Brothers, Big Daddy Wilson, Tony Joe White en anderen. Eind 2019 doken deze muzikanten samen de studio in om als duo een CD op te nemen met een combinatie van nummers, die allemaal hun ‘eigen verhaal’ hebben. Verhalen van 30 jaar muziek maken, (be-)leven en mensen ontmoeten.

Freaks Out

Hoe klinkt de “Easy Blues Rock” gespeeld door de Schouwse mannen van Freaks Out? Zoals het klinken moet! Puur zonder opsmuk, rauw tot aan het randje en doorleefd zoals blues behoort te zijn.  Guus van der Heijden bespeelt zijn gitaar zonder omwegen, dynamisch, met of zonder slide. Door het in praktijk brengen van zijn motto “geen noot teveel” creëert hij een eigen pakkende gitaarsound. Collin Clement, de meest ervaren bassist van Schouwen-Duiveland, doet als vanzelfsprekend zijn werk. Een stevige baspartij van hoogstaande kwaliteit weeft zich probleemloos door blues terwijl drummer Rob Vaillant een heerlijk “rhythm-kleedje” neerlegt waarop zijn mede muzikanten zich graag neervlijen. Tot slot zanger Freek den Toom, alias “The Freak”, laat door zijn eigen wijze van performen voelen waar het in de blues om draait; de liefde voor muziek, liefde voor de blues en liefde voor het leven!  De mannen van Freaks Out spelen o.a. bluescovers van Omar and the Howlers, Cuby and the Blizzards, Poppa Chubby en John Mayall.

Fuse Rock band

FUSE is de nieuwe groovende rockband die de boel plat speelt met covers die je niet verwacht maar toch heel graag wilt horen. Sabrina, André, Paul en Joop zijn ervaren muzikanten die de krachten sinds twee jaar hebben gebundeld. De liefde voor (classic) rock, funk en blues wordt vertaald in een setlist die deze stromingen naadloos combineert. Van Led Zeppelin en Black Sabbath tot aan Muse en RHCP. Een gevarieerd programma vliegt voorbij vanaf de jaren 70 tot nu. Dit prachtige plekje op het Delfts Blues Festival nodigt Fuse uit om zich nog wat meer te verdiepen in z'n bluesy roots. Als dat maar goed gaat ;-)

Green Light

Green Light is een formatie van vrienden van de vrije muziek. Op het repertoire staan covers, eigen composities en improvisaties. Niet alleen maar de gangbare ingestudeerde stukken spelen, maar Blues vanuit gevoel gespeeld  alsof het voor het eerst wordt gehoord door band en publiek. .. en ja zo moet muziek klinken in ons licht.
Bezetting: Derk Groen –zang & gitaar; Dan Simon-bas; Marc Bouter- Sax; Pieter Bast-drums/percussie.

Groovetakers

In het recente verleden fungeerden deze vier blues-veteranen als veel gevraagde gangmakers op bluesfestivals, grotere podia en als voorprogramma van grotere internationale acts als Alan Price, Ian Siegal en Joe Bonamassa.  The Groovetakers staan garant voor onvervalst stevige rhythm & blues, rock ‘n roll en meeslepende slow blues.

Gumbo & The Monk

Gumbo & The Monk brengen de rauwe sound van de Mississippi Delta Blues. Dit doen ze op traditionele handgemaakte instrumenten zoals de Cigar Box Guitar, License Plate Resonator Guitar en Diddley Bow. Het duo vertolkt nummers van o.a. Mississippi John Hurt, Son House, Robert Johnson en vroege nummers van Muddy Waters, Howlin Wolf en John Lee Hooker. In een intieme (semi)akoestische setting waant het publiek zich in een originele Juke Joint in Mississippi.  Gumbo & The Monk brengen hun intense, intieme en doorleefde show op diverse podia en festivals binnen en buiten Nederland. Hun missie is om het geluid van de 'oerblues' weer terug te brengen en te verspreiden. 

Gumbo Kings

Gumbo Kings is een vijfkoppige band die de groove van New Orleans combineren met ruige deltablues en de melodie van soul uit het oude Memphis. De band is hun liefdesbaby, en het doel is om met deze band de passie voor de muziek over te brengen door middel van een energieke live show.

Hellcat Phantoms

Wat krijg je als je drummer Peter Hanselman, frontman/bassist Peter de Wit en gitarist Alex Brenner bij elkaar zet? Hellcat Phantoms!

Deze mannen hebben hebben hun credits behaald bij bands als ‘That Crazy Beat’, ‘Slapback Johnny’ en ‘El Rio Trio’. Nu hebben ze hun krachten gebundeld en zorgt dit trio gegarandeerd voor een explosie van rauwe Rockabilly en Rock & Roll.

Hoodoo Monks

Met de komst van de moddervet drummende Pit Maypole verandert het originele Hoodoo Monks duo ineens tot een stampende Black Mambo Boogie sound die boeit tot aan ’t eind. Vele festivals zijn inmiddels bezweerd met deze pittige, stomende, authentieke en moderne blues benadering, zoals deze te horen is op hun debuut-cd "Blues Of The Legends".

Inmiddels traden deze boogiemannen, Boogaloo T ( zang en bluesharp ) BB Burnette ( gitaar ) en Pit Maypole ( drums ) succesvol op als support van oa. the Paladins. Deze fanatieke heren prediken hun songs met zoveel passie en plezier dat je er niet onderuit kunt... Dit is real time bluesmusic !

Jean Paul Rena

Op de nieuwste cd "A Thief Known For Stealing Hearts"van Jean Paul Rena worden zelfgepende songs afgewisseld met klassiekers als  "Spoonful" en "Homework", die Rena op inventieve wijze naar zijn hand zet. De muziek van dit viertal is zo intens dat stilzitten absoluut geen optie is. Let’s have a party!

Jeroen Kant

Jeroen Kant is een eigenzinnige en grillige zanger/gitarist/liedjessmid. Hij volgt altijd zijn muzikale hart en zelden is dat de weg van de minste weerstand. Als hij teveel op zijn gemak is geraakt, zoekt hij door naar groei. Dat heeft hem inmiddels een aardig rijtje bijzondere albums vol Nederlandstalige liedjes opgeleverd. Een oeuvre dat zich uitstrekt van intieme kleinkunst-pareltjes tot aan stomende bluesgrooves. Steeds zonder de inhoud uit het oog te verliezen en altijd met de boodschap van het liedje voorop. Zijn sound is rauw en organisch, authentiek, uitgesproken en eigen. De inspiratie haalt hij voornamelijk uit de rijke blues, roots en rock traditie. De laatste jaren is hij zich voornamelijk weer aan het richten op zijn oude liefde: de elektrische gitaar.

Het resultaat daarvan verscheen eind 2017 in de vorm van zijn vijfde album "Alles In Kleur", begin 2020 gevolgd door de EP "DIESEL".

Jeroen Kant is winnaar van de Vlaamse Nekka-prijs 2015/2016, winnaar publieksprijs van De Grote Prijs Van Nederland 2011. Deed in 2013 mee aan De Beste Singer Songwriter Van Nederland. Speelde theater- en clubtours en festivals als Zwarte Cross, Mañana Mañana en Into The Great Wide Open. Hij speelde vier jaar op rij met veel succes eenmansvoorstellingen op het elfdaagse Theaterfestival Boulevard in Den Bosch. Trad op met Gerard van Maasakkers en JW Roy en stond in het voorprogramma van artiesten als Henny Vrienten, Gorki, De Dijk, Ben Caplan, Ian Siegal en Laurence Jones en in het naprogramma van Bob Dylan.

Joni

Joni Mitchell wordt gezien als een van de meest invloedrijke vrouwelijke artiesten van de 20e eeuw. Een duik in haar werk, haar carrière en leven brengt een golf aan talenten en successen met zich mee. Misschien is naast 'creativiteit' wel haar grootste kracht, haar behoefte en gave om bekende paden te verlaten en nieuwe avonturen aan te gaan. In de band Joni gaan zangeres Iris van der Made, pianist Bas Boon, bassist Stefan Flik en drummer Rob Kramer op zoek naar Joni Mitchell, de bijzondere verhalen achter de muziek en naar zichzelf in haar muziek. Hoogtepunten als Woodstock, Both Sides Now, Coyote en Big Yellow Taxi passeren de revue, maar ook minder bekend werk uit haar verschillende muzikale periodes.

Juke Joints

The Juke Joints is ongetwijfeld een van de succesvolste bluesbands in Nederland met hun zeer eigen mix van swing, rockabilly, rock & roll, bluesrock, Chicagoblues en zydeco ! Behalve in Nederland beklommen deze vier muzikanten de afgelopen 25 jaren podia in heel Europa en zelfs in the States!  

Koenen Blues Company

Een Blues Boost. Dat ontstaat als je Chris Koenen z’n muzikale gang laat gaan. Leidenaar Chris Koenen weet tot in de perfectie de sfeer te creëren die hoort bij een zondagmiddagje blues chillen. Koenen, zanger en gitarist, wist veel bekendheid te vergaren met de band ‘Men in Blues’ en is zeer gewaardeerd begeleider van de bekende Nederlands-Amerikaanse Country zangeres Pam MacBeth.

Tijdens het Blues Festival Delft speelt zanger gitarist Koenen samen met de niet te evenaren Aad van Pijlen, bassist in hart en nieren. Om blues nog meer te laten spreken zal Bart Landstra ‘praten’ via z’n mondharp. Deze unieke formatie verzorgt een warm middagje met coole Koenen blues.

Legacy Of Santana

Legacy of Santana is een groep van ervaren muzikanten die samen gesteld is op basis van de passie voor de muziek van Santana. De band neemt je mee door een muzikale herinneringsreis van de vroege jaren 70 tot het hedendaagse werk van Carlos Santana waarbij de evergreens zoals Samba Pati, Europa, Moonflower, Stormy en Black Magic Woman uiteraard niet mogen ontbreken. Recenter werk zoals Anywhere You Want To Go, Smooth en Corazon Espinado staan natuurlijk ook op de setlijst.

Little Boogie Boy Blues Band

Het is dé droom van elke jonge muzikant, naar Amerika gaan, je idolen ontmoeten en samen op het podium je favoriete muziek spelen. Een vals paspoort gebruiken om de leeftijdsgrens in de clubs te omzeilen en door de artiesten Little Boogie Boy genoemd worden. Dit is het verhaal van zanger/gitarist Hein Meijer, die in 1992 naar blues mekka Chicago afreisde en zijn bijnaam verwierf om zijn jeugdige, opgewekte en enthousiaste verschijning.

Zijn Little Boogie Boy Bluesband is gewapend met zang, gitaar, bas en drums en hanteert afwisseling als leidraad. Chicago en Mississippi blues, sappige soulballads, swingende shuffles, funky New Orleans blues zijn enkele stijlen die worden gebracht. Een setlist ontbreekt, de reacties van het publiek bepalen de richting van het repertoire. Elke avond is anders….

 “It`s All-in The Blues” is de titel van het laatste album, welke door Bluesbreeker gerecenseerd werd als: “een prachtige muzikale reis die van begin tot einde boeit”.

Little Boogie Boy is driemaal genomineerd voor de Dutch Blues Awards, in de categorieën beste gitarist en beste vocalist. Hij deelde het podium met artiesten als Magic Slim, T-Model Ford en Sam Carr, begeleide met de band o.a. John Primer, Nick Holt, Mojo Buford, Tail Dragger, Harmonica Shah, R.J. Mischo, en was als eerste Nederlander te zien op het befaamde King Biscuit Festival in Helena, Arkansas.

Met zijn ruime ervaring is Little Boogie Boy een wandelende jukebox geworden, met daarin zoveel songs opgeslagen dat een gevarieerd repertoire tijdens optredens gegarandeerd is. Let the good times roll !!

Little Boy & Nightingale

Little Boy & Nightingale aka Wouter Verhelst en Ilse Van Dooren (ook aktief in de bands The Blue Clay en The Black Daniëls) vormen een duo met een passie voor blues, folk en rock ’n’ roll. Tijdens hun optredens straalt de liefde voor deze muziek van podium.  Dit duo heeft een breed repetoire met songs van Kim Wilson, Randy Newman, BB King, John Hiatt, Bonnie Raitt, Townes van Zandt, Eric Clapton, Southside Johnny, Johnny Cash, The Eagles, Elvis en Bruce Springsteen... Kortom, akoestische blues, swingende rock’n’roll, country, rock uitgevoerd op akoestische gitaar, mondharmonica, percussie, cajon en een aangename stem van Ilse Van Dooren.

Livin' Blues Xperience

De Haagse bluesformatie Livin’ Blues met frontman Niko Christiansen begon ooit in de 60-er jaren en is sindsdien nauwelijks meer weggeweest van de Nederlandse bluespodia. Met hits als Wang Dang Doodle, LB Boogie en Spoonful toerde de band door heel Europa. Als verrassend vervolg op hun eerdere succes in het Oostblok, stond Niko Christiansen met zijn vernieuwde Livin’ Blues Xperience in een uitverkocht Svetlanov Theater te Moskou en toerde de band dit jaar nog in Polen.  Deze legendarische band heeft nog niets aan kwaliteit en energie ingeboet en krijgt elke blueslokatie aan het swingen ! Blues is Livin’ !

Men In Blues

Een betere bluesband dan deze zul je niet snel vinden. Zanger-gitarist Chris Koenen en bassist Aad van Pijlen zijn twee levende legendes. Beide mannen hebben mega ervaring in formaties als Livin’ Blues en in de band van Jules Deelder.

De meesters van dit genre wisten klasse jongens om zich heen te verzamelen. En zo ontstond Men in Blues. Een band met een repertoire dat recht door zee is, dat ingetogen is, èn met de niet onbelangrijke unieke sound van een Hammondorgel plots ook swingend en funky kan zijn. Een swingende, funkende bluesband met een repertoire van o.a. Bob Dylan, Willie Dixon, Big Bill Broonzy, the Stones, Howlin’ Wolf, T-Bone Walker, Canned Heat en natuurlijk... die eigen nummers!

Mojo Hand

MOJO HAND is een 4 mans bluesband met het Blues hart op de juiste plaats. Met een gevarieerd repertoire van eigen en bewerkte nummers worden diverse Blues stijlen met veel passie, plezier en vooral “Blues” ten gehore gebracht. Van ingetogen naar swingend, van Texas naar Chicago en af en toe met een vleugje Funk, MOJO HANDneemt je mee in hun blues-reis.

Door de uitgebreide instrumentale bezetting (organ, piano, bluesharp, gitaar, drums, bas en tweemaal zang) is de sound breed en divers.  

 

No King

NO KING is een jonge band met roots in het Oosten van het land en is bij elkaar gebracht door Phil Bee (Phil Bee's Freedom/Colonel Jetski/King MO). Strakke blues wordt afgewisseld met stevige bluesrock, gespeeld met lekkere funky invloeden. Krachtige gitaarsolo's , een Hammondorgel (uiteraard met Leslie), solide drums en een retestrakke bass bezorgen een onvergetelijke ervaring!

Inspiratie haalt NO KING uit artiesten als Eric Gales, Philip Sayce, Stevie Ray Vaughan, Joe Bonamassa, Deep Purple, Jimi Hendrix, BB King, Christone KINGFISH Ingram, King MO, King of the World, Albert King en Freddie King. Gezien de namen van de laatste paar artiesten past de naam goed in het rijtje. Geen 'King', maar wel de blues. Dat is NO KING, Just Blues.

Peter & the Neverband

Peter & the Neverband: 70’s rock & roll! De samensmelting van de vrolijke muzikale dagdromen van zanger en gitarist Peter met de blije rock & roll van de Neverband brengen beweging met een lach. Invloeden van blues, country en hier en daar een punky knipoog geven de muziek een karakter waar iedereen van kan genieten.

Ralph De Jongh & friends

Vanavond speelt Ralph met Bas Paardekooper

Ralph legt als in een trance zijn ziel bloot tijdens zijn concerten en opnames. In een stijl waarin alleen Ralph de Jongh kan optreden, in een fenomenale atmosfeer van geluid, waarin we kunnen terugdromen naar de tijden van de vooroorlogse blues en de jaren zestig van Keith Richards en Mick Jagger. Ervaar de schoonheid van dit fenomeen. Dit is puur...Dit is Ralph de Jongh....Dit is Emotie.

 

Ramblin' Dog

Ramblin’ Dog is een 4-mans akoestische bluesband uit de regio Eindhoven. De muzikanten met een vracht aan muzikale ervaring brengen ingetogen én swingende, maar vooral met passie gespeelde blues.


Een bluesy voice, twee gitaren, één bluesharp, bas en percussie zijn de ingrediënten voor een gevarieerd repertoire en worden licht uit-versterkt.Naast eigen werk spelen zij op eigen wijze nummers van oa. Eric Bibb, Eric Clapton, Big Daddy Wilson, Robert Johnson en Matt Anderson. De band brengt een mix van diverse stijlen, van slow tot opzwepend en zorgt daarmee voor kippenvel én losse heupen!

Roa Organ Trio

Dit trio van Delftse gitarist Roenik Roa Espinosa speelt bluesy en groovy muziek met in de hoofdrol de iconische Hammond Organ Trio sound. Bij dit geluid vullen gitaar en orgel elkaar  naadloos aan en smelten de twee samen tot een geheel, doorspekt met invloeden uit Soul, Gospel en Rhythm&Blues. Het kan bijten en scheuren, maar ook fluweelzacht een tranentrekkende ballad tot leven brengen.

Op het programma staan zowel eigen werk als klassiekers uit het Hammondrepertoire.

Robbert Duijf

Zanger-gitarist Robbert Duijf, is een passievol muzikant die puur, oprecht en vol overgave zijn muziek presenteert. Zijn songs gaan over liefde, verdriet, vriendschap, angst en de dood, zaken die iedereen bezighoudt.  Zijn gitaarspel is toegewijd en vol overgave, early finger picking blues in open en standaard tuning aangevuld met veel slide werk. Zijn invloeden komen vooral uit gospel en early blues. De grote namen die daaruit voortkwamen, zoals Charlie Patton, Sun House, Robert Johnson en de vroeg werk van Muddy Waters maken met hun verhalen en opnames zo’n indruk op hem, dat hij als snel bezeten raakt van deze eenvoud en de puurheid.  Met zijn gedrevenheid is het geen wonder dat hij in 2019 winnaar werd van de Dutch Blues Challenge en zodoende in januari 2020 Nederland vertegenwoordigt bij de Internationale Blues Challenge in Memphis (USA). Grote klasse !

Rock Generation

Het repertoire van de band Rock Generation is uitgekiend voor "voetjes van de vloer" en krijgt geheid elke kroeg plat met een flink aantal Stones, Beatles, Status Quo en Creedence Clearwater Revival covers aangevuld met opzwepende Rock & Roll songs. Ook de Nederlandstalige popmuziek wordt niet vergeten, waaronder hits van onze Haagse trots Golden Earring.

Rockadile on Tour

Rockadile is een driekoppige Rockabillyband, gespecialiseerd in Hillbilly, Rockabilly en Neo-rockabilly met uitstapjes naar Country. Het oorspronkelijke geluid van de jaren vijftig komt op een enthousiaste wijze tot leven. Daarnaast bestaat het repertoire uit een aantal recentere nummers. Stel je voor: de reïncarnatie van Carl Perkins, Tennessee Ernie Ford en Elvis recht voor je ogen. Maar ook Jerry Reed en Johnny Cash met zijn diepe doordringende stem sluit zich aan bij de partij. De mannen van Rockadile weten zich te vermaken op het podium. Hun energie is besmettelijk en maakt dat het hele publiek swingt. Dansers zullen genieten van deze band. 

Shakedown Tim

Shakedown Tim brengt down home blues en uptown boogie zoals die klonk in de jaren ’40 en ‘50, maar zijn songs zijn hedendaags.  Zanger-gitarist Shakedown Tim is geen onbekende in de blueswereld: hij is oprichter van de band Fried Bourbon en staat ook vaak op het podium met oa. Gene Taylor, James Harman, Willie Buck, Roland Van Campenhout, Steven De Bruyn, Jo' Buddy en Little Victor. Shakedown Tim is niet enkel een uitzonderlijke guitarist/zanger maar ook een entertainer die zijn publiek goed weet te bespelen. Zijn muzikanten zijn stuk voor stuk ervaren klasbakken met een grote passie voor old skool blues en roots music.

Shakedown Tim bracht twee albums uit op het befaamde label “Rhythm Bomb Records” die hem o.a. al van Boom over Helsinki tot in L.A. hebben gebracht.  Voor zijn laatste album “Shakedown’s Thow’down” tekende de legendarische bluesman James Harman (USA) in als producer. Het geluid van een een vintage fat body gitaar, een piano, een strakke rhythm sectie én een bezielde zanger geeft een mix van low down blues, happy blues, wilde Memphis boogie, swing jazz, juke joint stomp met hier en daar een gospel. Deze band mikt op je heupen én op je ziel !

Slim Robin & Arie Verhoef

Arie Verhoef en Slim Robin zijn beide leden van de Slim Robin Band. Als liefhebbers van de ingetogen, eerlijke en pure blues besloten zij om samen een duo te vormen. Geen uitgeklede versie van de band maar juist een andere stijl. Mensen die het duo gezien hebben geven hen vaak het compliment dat deze stijl het dichtste bij de blues komt. Arie Verhoef was jarenlang aktief in The Nervous Fellas en toerde met diverse amerikaanse blues-artiesten. Slim Robin werd al een aantal keer genomineerd voor beste blues harmonica speler van Nederland. Het repertoire bestaat uit bekende Chicago blues-traditionals in combinatie met eigen werk gezongen door Slim Robin onder begeleiding van stevige gitaarwerk van Arie Verhoef.

Slim Robin Band

Bandleider Slim Robin is vooral bekend van zijn harmonicaspel bij bekende bluesbands waar hij deel van uitmaakte,  zoals Livin’ Blues en de Dave Chavez band. Bluesliefhebbers konden  hem de afgelopen jaren vinden op nationale en internationale podia. Bovendien werd hij al twee keer genomineerd voor beste Nederlandse bluesharpist door de Dutch Blues Foundation.

Sinds 2015 is hij frontman van zijn eigen Slim Robin Band. In hetzelfde jaar verscheen zijn debuutalbum: "Claim Your Wings", waarmee hij een prima visite-kaartje af heeft gegeven. Op dit album zijn eigen nummers te vinden die een goede indruk geven waar de Slim Robin Band voor staat: pure en eerlijke blues.

De ritmesectie van deze band bestaat uit drummer Robbie  Carree en bassist Jules van Brakel. Zij toerden eerder door Europa met de Amerikaanse bluesartiesten Mike Welch, James Harman, Mitch Kashmar en Gary Primich en met hun eigen King Mo band. Gitarist Arie Verhoef maakte jarenlang deel uit van The Nervous Fellas en toerde met Sugar Ray Norcia.

De Slim Robin Band brengt swingende West Coast Blues met invloeden van George Smith, William Clarke, Little Charlie & the Nightcats en James Harman.

St. Louis Slim

Genoemd naar een song van Seasick Steve brengen deze muzikanten repertoire van oa.  Muddy Waters, Howlin’ Wolf, Magic Sam, Freddie King, Koko Taylor en Etta James.  Deze zangeres en 4 ervaren muzikanten brengen Chicago Blues met bekende en minder bekende songs uit de Windy City.

Straight Up Hogs

Heftige en intense blues met veel ruimte voor een stampend en puffend Hammond orgel. Als zanger/organist Thijs Sijbrandij dit bakbeest niet met handen en voeten teistert, geeft hij zijn stembanden en bluesharp op hun donder, hierbij enthousiast gesteund door zijn drie Haagse medemuzikanten.
 

Street Legal

Van de Delta - en Chicago blues tot aan blanke blues van nu. De jongens van Street Legal spelen eigenlijk gewoon wat ze zelf goed vinden. Wat dan? Howlin’ Wolf, Black Keys, Rolling Stones, Daniel Norgren, Neil Young, Tom Waits etc… en natuurlijk wat traditionals hier en daar. 

Stevige ritmesectie, gitaren, mondharmonica en een lekker strotje. Kom vooral kijken in de Gist!

 

Sweet Mary Jane

Zoals de naam van de band al doet vermoeden brengt Sweet Mary Jane haar publiek in de hogere sferen van de muziek uit de jaren 60 en 70.  Dit trio, geformeerd rond frontman Fred van Willigen, is geïnspireerd door de gitaarhelden van de blues-rock.  De afgelopen drie jaar heeft Sweet Mary Jane indruk weten te maken met haar live shows en staat zij hoog en stevig genoteerd als een van de best geboekte blues-acts van Nederland. Bij het optreden in het Koninhsguys Delft zal de band een semi-akoestisch optreden verzorgen.

Het repertoire van Sweet Mary Jane bestaat uit songs van onder andere Rory Gallagher, Stevie Ray Vaughan, en Jimi Hendrix en een groot aantal eigen composities. In 2018 is het album “Underwater World part one”  in eigen beheer uitgebracht, gevolgd door een promotietour langs veel lokale radiostations zoals Omroep Friesland en Countdown Cafe NH. Inmiddels is ook part two van Underwater World uitgebracht.

The Hoochies

Richard Koster, zang en harmonica ( Cuban Heels) en Roelof Meijeringh op gitaar ( Boyd Small, Memo Gonzalez ), vormen de spil van deze band.

De ritmesectie bestaat uit Lut Luttik ( Drippin’Honey) op Bas en Chiel ten Vaarwerk (Cuban Heels) op Drums.

In bovengenoemde bands hebben de mannen hun sporen al verdiend en zijn daarom zeker geen onbekenden in het circuit. Tevens hebben deze Bluesmannen al vaak met elkaar in verschillende samenstellingen het podium gedeeld.

Het werd daarom nodig tijd om samen wat op te starten om hun gezamenlijke passie van ongepolijste blues te delen.

Wat te verwachten: vette blues staat op het menu, overtuigende Chicago stijl Bluesharp, no nonsens rauwe blues en boogie in de traditie van Little Walter, the Red Devils en Sean Costello.

Verwacht verder geen band dat de neuzen van hun schoenen inspecteert, maar de blues speelt alsof ze door de duivel op hun hielen worden gezeten.

The Men Unplugged

The Men - Unplugged bestaat uit Gerrit van der Spaan (gitaar en zang) en George Reijnders( Bluesharp). Dit duo brengt een mix van blues traditionals en eigen composities.

Gerrit van der Spaan is een gitaar virtuoos uit  Amsterdam en speelt sinds zijn 12e jaar gitaar. In de loop der jaren toerde hij door Nederland met de “Mean Town Blues Band”,  “A Crossroad Deal ” en “de Beaverhunt Bluesband”.

George Reijnders uit Hoofddorp, speelt sinds 2005 onafgebroken bluesharp en is organisator van de Amsterdam Harmonica Meetup Groep. Hij werd geinspireerd door oude meesters als Little Walter en Sonny Boy Williamson.

In 2013 verscheen het debuut album “Weekend” met daarop eigen werk maar ook vertolkingen van o.a. Rory Gallagher’s “Western Plane”, de traditionals “House of the Rising Sun” en “Going Up the Country”. Met de uitbreiding van het repertoire werd het tijd om weer een aantal nieuwe nummers vast te leggen op de nieuwe CD “On the Road”.

The Men - Unplugged  staan garant voor een (h)eerlijke set semi-akoestische blues.

The Offbeats

The Offbeats staan garant voor een swingende avond in de sfeer van de jaren 50. Als begeleidingsband voor Mr 88 en Harp Mitch hebben the Offbeats al op verschillende festivallen in Europa gestaan waaronder het 'International Blues & Jazz festival Meppen'. De muziek is veelzijdig. Verschillende stijlen worden gespeeld waar onder; Western Swing, Blues, Rhythm & Blues, Country, Rock & Roll & Westcoast Swing. Dat swing is wel de overeenkomst tussen alle stijlen. De vijftiger jaren muziek en sfeer zijn zeer duidelijk hoorbaar en door de veelzijdigheid van nummers gaat ieder publiek uit zijn dak, wil je meer weten ? Bezoek ons dan op een van onze optredens door het land !

The bezetting the Offbeats van bestaat uit Paul van den Berg (Vocals/Double Bass), Douwe van der Meulen (Keys/ Vocals), Peter ten Wolde (Drums) en Thomas van den Berg (Gitaar).

The Ride

Info volgt.

The Rude Move

Opgericht onder de rook van Rotterdam heeft The Rude Move als verrassende en energieke bluesband een goede naam opgebouwd. Met stevige maar vooral gevarieerde blues/ bluesrock covers, stomende, rauwe of meeslepende solo's, een gevoelige slow of een stevige rock & roll song dragen deze heren hun steentje bij aan de blues scène. Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan, bracht The Rude Move in 2018 de cd “Blues Is My Only Friend” uit.


Repertoire van Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan, ZZ Top, Omar and the Howlers wordt afgewisseld met eigen composities.  Live wordt met passie  gespeeld. Want op het podium heeft dit trio altijd plezier en daar ligt de kracht van deze band.

Third House On The Left

Hun passie voor de Traditional Roots-muziek, van blues tot gospel anno 1900, bracht de Limburgers Robbert Duijf en Guido Brassé in 2013 bij elkaar. Third House on the left was geboren. Het typische ‘fingerpicking’-gitaargeluid van Robbert gaat hand in hand met het mondharpspel van Guido. Duijf en Brassé worden geïnspireerd door grootheden als Charlie Patton, Leadbelly, Robert Johnson en Son House.

In 2015 en 2016 staat Third House On The Left op diverse festivals geprogrammeerd en verzorgen de muzikanten het voorprogramma van Ian Siegal. Bovendien maakt het duo een kleine pub-tour door Ierland. In 2017 verschijnt het debuutalbum ‘Love To See You Cry’met tien door Robbert Duijf geschreven nummers. Afgelopen jaar won Robbert Duijf de Dutch Blues Challenge en daardoor vertegenwoordigt hij Nederland bij de International Blues Challenge in Memphis (USA). Hiermee bevestigt hij zijn bijzondere klasse !

Tiny Legs Tim - duo met Steven Troch

Authentieke blues met eigentijds en persoonlijk karakter

Op het in 2017 verschenen album 'Melodium Rag' gaat de Gentse bluesman Tiny Legs Tim op zoek naar de pure essentie. In duo met mondharmonicaspeler Steven Troch (Fried Bourbon, Steven Troch Band) nam hij live & direct 12 akoestische nummers op met behulp van één enkele micro, een Melodium 42B uit de jaren '50.  De reacties waren uitermate lovend en ook live kiest Tim resoluut voor dezelfde akoestische aanpak. De klank en ruimte die zo worden gecreëerd zijn van een natuurlijke schoonheid en zorgen voor een unieke auditieve ervaring voor het publiek. Zo direct, dynamisch, gedetailleerd en intiem klinkt live muziek nog zelden.

Tom's Place

Tom's Place=Tom Verhoeven (harmonica, zang) uit Zondereigen Baarle Hertog(BE) en Pieter Place (gitaar, percussie) uit Tilburg (NL) kennen elkaar van bij de band The Antone's (finalisten Dutch Blues Challenge 2014). Als sidekick hiervan ontstond het duo Tom's Place,(finalisten belgium blueschallenge 2018) vanuit een gezamelijke liefde voor de vooroorlogse bluesstijlen. Tom en Pieter verenigen het noorden en het zuiden van de VS in zowel bekende nummers als eigen werk. Ze mengen het geluid van Chicago en de Delta op een volstrekt eigen authentieke manier. Hun sound is zowel voor de doorwinterde liefhebber als voor de met dit genre onbekende, een mooie belevenis.

Trickwire

Een uber-rockchick zangeres en drie puike muzikanten brengen een niet-alledaagse mix van knallende rock, ballads en funky grooves. De band speelt met veel energie en passie en zal iedere rocker aanspreken en de rest bekeren! Met deze kick-ass band ben je aan het juiste adres.

Trouble No More

Trouble No More brengt een swingende rhythm & blues, met Chicago, Texas en ook West Coast invloeden. Gevarieerd, maar steeds herkenbaar. Vast als een huis, en toch altijd open voor de sfeer van het moment. Met veelzijdig gitaarwerk en rauwe stem zet Onno Blok de toon voor de unieke stijl van de band. Gedragen door de strakke ritmesectie van Arie Schilling (bas en zang) en Paul van Berkel (drums en zang) en met dynamisch toetsenwerk van Ton Beukelman(Hammond) is elk optreden van Trouble No Moreeen muzikaal feestje. Als het even kan wordt de band aangevuld met Job Grootop tenorsax. 

Veldman Brothers

Tomeloze energie; zichtbaar plezier en voelbare synergie; muziek gespeeld vanuit de onderbuik. De band is beïnvloed door oa. Muddy Waters, Jimi Hendrix, Howlin' Wolf, Jimmy Smith en Fabulous Thunderbirds. Met een hoofdrol voor gitaar, Hammond orgel en bluesharp zijn The Veldman Brothers opgeklommen tot de top van de Nederlandse bluesscene en werden in 2011 door de Dutch Blues Foundation uitgeroepen tot Best Dutch Bluesband. In Delft presenteert de band hun gloednieuwe cd "Refuel",

Vintage Brothers

Vintage Brothers is een uniek bluesduo, dat sinds 2004 optreedt in de kroegen, lokalen, festivals en zelfs in huiskamer settings. De opzet van Jan en Rinus van Rijn is om oude blues nummers te bewerken naar een bezetting van slechts een gitaar en de mondharp, daarnaast maken ze ook eigen nummers. Er wordt gestoeid met andere ritmes en toonsoorten omdat zij niet alleen willen kopiëren maar de nummers een eigen vertaling willen geven. De solopartijen worden geïmproviseerd, waarin je het jazzy karakter terug vindt van de Vintage Brothers, een traditie die zij zullen blijven vasthouden. Mede daarom is ieder optreden weer anders en levend, van meeslepend en emotioneel, naar energiek en drijvend. Chicago Blues met een scheut Rock en Jazz typeert de Vintage Brothers stijl het beste. Muziek om naar te luisteren, bij te mijmeren, om bij te eten, te drinken en zeker ook om op te dansen. Ga terug naar de tijd van de Juke Joints, een rokerige kroeg. Dat is de sfeer van de blues met de Vintage Brothers.

Vintage Connection

Country-folk en Americana. Vintage Connection is een semi akoestische band met muziek in een eigen jasje. Een band die het publiek helemaal mee krijgt. Gezellige meezing-nummers waarop gedanst kan worden.

Walter & Friends

Bandleider Ron Walter  ( zang/gitaar ) brengt vanmiddag met bassist Dan Simon en saxofonist  Wouter Kiers een breed repertoire van blues, jazz en soul. In de setlijst staan nummers van Willie Dixon, Stevie Wonder, Donny Hathaway en Billy Holiday, alle op eigen wijze gearrangeerd. Verrassend en uit het hart gespeeld !

Walter & Kiers

Ron Walter, muziekdocent en een van de zangers/ gitaristen van de befaamde voormalige Delftse Zappa Tribute band Cuccurillo Brillo Brullo, weet z’n passie voor de soul en funk en rock’n roll op verfijnde wijze weer te geven.

Tijdens het Bluesfestival Delft  speelt Walter samen met de twee meter lange sax koning Wouter Kiers. Het bluesweekend kan niet meer mis met deze grote jongens met die lekkere muziek!

Wildmen Bluesband

Wildmen Bluesband is opgericht door de flamboyante gitarist Jos de Wilde. Als gitaardocent heeft hij vele leerlingen geïnspireerd om een al dan niet professionele carrière te gaan volgen. In 2011 startte hij de Wildmen Bluesband.

In Saskia de Nijs (zang), Rob Meijran (drums), Mark van Lieshout (bas) en Ruud Vuijk (Hammond) heeft hij een ideale groep mensen gevonden om de blues te voelen en te spelen! Rob Meijran is de nieuweling in Wildmen Bluesband, maar ook hij neemt een lading ervaring mee met veel podium ervaring. Met 22 jaar in het prof circuit speelde oa met Bintangs, Ruben Hoeke, Danny Gilles band, Eamon McCormack en Stoney Curtis. En nog vele meer, een verrijking van de band.

Op het podium staat een energieke band waar tijdens een optreden de vonken vanaf vliegen! De machtige uithalen van Saskia, het opzwepende Hammond geluid van Ruud, de uitdagende gitaarsolo’s van Jos, ondersteund door de solide ritmesectie van Hans en Mark, laten niemand onberoerd. Elk lid heeft ruime ervaring in andere bluesbands, wat garant staat voor een brede basis in de blues. Een echte live band!

Willie B & the Blue Sparrow

Willie B. & The Blue Sparrow is een van de weinige akoestische duo's die country-blues op een authentieke wijze brengen. Zichzelf begeleidend op gitaar en mondharmonica treden zij in de voetsporen van grootheden zoals Sonny Terry en Brownie McGhee.

Sinds zijn eerste confrontatie met de blues heeft Willie B. zich ontwikkeld tot een bluesman in hart en nieren. Zijn zang is rauw en komt uit zijn ziel. Zijn gitaarspel vertoont duidelijke invloeden van Lightnin' Hopkins, Big Bill Broonzy en Brownie McGhee. Zoals hij de slidegitaar ter hand neemt zijn echo's van Robert Johnson, Mississippi Fred McDowell en Muddy Waters hoorbaar.

The Blue Sparrow bespeelt sinds zijn jeugd de bluesmondharmonica in de stijl van Sonny Terry. Zijn melodieuse solo's wisselt hij af met het authentieke bluesgeluid van vertrekkende stoomtreinen en voortdenderende wagons.

Wooden Paul

Wooden Paul is een band met passie voor de bluesrock van Rory Gallagher uit de jaren  zeventig.Muziek die nog steeds springlevend is. Niet alleen muzikaal, maar zeker ook de interactie met de  toeschouwers tijdens live-optredens.

Toen drie leden van de oude opstelling  in 2010 met een nieuwe drummer weer bij elkaar kwamen, bleken de vonken er  vanaf te spatten. Je hoeft geen fan van blues-rock te zijn om dik te genieten van een paar uur Wooden Paul.

Wouter Kiers Band

Tenorsaxofonist Wouter Kiers is een bekende en opvallende verschijning in de Nederlandse muziekwereld. Kiers werkt en heeft gewerkt met een enorm aantal bands en houdt er ook altijd eigen bands op na, waarmee hij een energieke mix van jazz, blues, funk en rock ‘n’ roll weet neer te zetten. Zijn meest bekende bands zijn ‘Kiers & de Vries’ (1998 - 2005) en natuurlijk ‘Blood Sweat & Kiers’ (2005 - 2015). In de zomer van 2015 ontstond tijdens zijn Haagse hot steaming ‘Sax on the Beach’- sessions een kiersverse nieuwe formatie. Met jazz- en bluesgitarist/zanger Toine Scholten, oudgediende (Kiers & de Vries), Robin Koerts op basgitaar en één van Neerlands topdrummers Satindra Kalpoe (o.a. Anouk en Relax) heeft Kiers wederom een knetterende en veelzijdige formatie samengesteld. Maak het mee bij Bluesfestival Delft !

Wouter Kiers (saxofoon), Satindra Kalpoe (drums), Toine Scholten (gitaar, zang) en Robin Koerts (bas).

14-16 Februari 2020
Affligem Bluesfestival Delft

Stichting Horeca Muziekfestivals Delft
p/a Pauwenstein 23
2289 BT Rijswijk

Programmering bands

GENUINE MUSIC AGENCY
John Zwetsloot
i.s.m. Esther Menke
0165-553115
info@genuinemusic.nl