FILM "LIFE IN 12 BARS"

Filmhuis, Doelenplein 5  Donderdag 21 Februari  19.30 uur  Entree: € 9,-- 

Film en muziek gaan samen als Clapton en gitaar. Daarom kun je bij Filmhuis Lumen al op donderdag terecht voor je eerste portie blues, zowel live als op het witte doek. Om 19:30 speelt de veelzijdige (blues)band Street Legal in onze foyer. Vervolgens vertonen we om 20:00 de boeiende documentaire Life in 12 Bars over niemand minder dan gitaargod Eric Clapton! Smaakt dat naar meer? Dan blijf je na afloop natuurlijk hangen voor meer heerlijke live muziek van Street Legal.

PREACHING THE BLUES

Rietveld Theater, Rietveld 49  Donderdag 21 Februari. 20.30 uur  Entree: € 7,50

“Preaching The Blues” is een voorstelling in muziek, beeld en verhaal over het ontstaan van de blues in de Mississippi Delta.  In een intieme eenpersoons setting vertelt Bo over het ontstaan van de blues, gelardeerd met de muziek zoals die te horen was in de jaren van de vroege slavernij tot de trek naar de grote steden in de jaren ’50 in de Verenigde Staten.

NEW ORLEANS VINTAGE VOODOO COLLEGE

Rietveld Theater, Rietveld 49  Zaterdag 23 Februari 14.00 uur. Entree: € 7,50

Muzikant (en historicus) Roel Spanjers neemt het publiek mee op een muzikale rondreis langs de exotische klanken en ritmes van New Orleans. Een echte pianisten-stad ook, en dat treft: Spanjers heeft op piano de specifieke, rollende Sound van New Orleans zo'n beetje als enige in Nederland helemaal in de vingers. Hij heeft daarvoor in het Zuiden van de VS rondgekeken, goed geluisterd en bovendien: gespeeld en getourd met lokale helden.

GOSPEL OPTREDEN m.m.v. het ELIJAH GOSPEL & SOUL CHOIR

Maria van Jessekerk, Burgwal 20

Zaterdag 23 februari 14.30 uur – 15.30 uur. Gratis entree.

Het Elijah Gospel & Soul Choir geeft onvergetelijke optredens met een breed repertoire, variërend van traditionele gospels met invloeden vanuit  soul en R&B. Een koor dat muziek maakt waarbij niemand stil kan blijven zitten!  Elijah heeft optredens verzorgd bij uiteenlopende gelegenheden, van bruiloften tot herdenkingsdiensten en op tv. Zo trad het koor op samen met de Handsome Poets en Chi Coltrane in Paradiso en afgelopen jaar met Marc Broussard in o.a. de Melkweg en Luxor Live.

MONDHARMONICA WORKSHOP

Hampshire Hotel Delft Centre, Koepoortplaats 3.

Zaterdag 23 februari 14.00 uur. ( = Vol / Uitverkocht )

Altijd al mondharmonica willen spelen? Liefhebbers kunnen in no time het basisprincipe leren van de harmonica. Niet alleen voor de blues, maar ook voor andere muziekstijlen. Prijs: € 20,-- p.p. incl. mondharmonica ) Vooraf inschrijven!

Niet voor niets is de harmonica al jaren onverminderd populair. De succesvolle workshop, vindt dit jaar wederom plaats in de foyer van het Hampshire Hotel Delft Centre. Alle deelnemers krijgen een fonkelnieuwe bluesharmonica cadeau, waarmee meteen muziek gemaakt gaat worden! Binnen een kwartier speelt iedereen zijn of haar eerste bluesmelodie!!! Deelnemers aan de workshop hoeven geen noten te kunnen lezen en zelfs nooit eerder iets met muziek gedaan te hebben om mee te kunnen doen. .

De workshop duurt anderhalf uur; in de pauze en na afloop is er de mogelijkheid om nog even te oefenen en van alles te vragen. 
"Wat zo uniek is aan deze workshop is dat je met niets begint en na ruim een uur lol naar buiten komt met je 'eigen' harmonica waar je ook echt al wat op kunt spelen!"

MEEDOEN

Deelname kost € 20,- en dat is inclusief een nieuwe harmonica in de toonsoort C.
Reserveren voor de workshop via delft@harmonicaworkshops.nl 
Locatie: Hampshire Hotel Delft Centre, Koepoortplaats 3, Delft. 
Aanvang: 14.00 uur.

VAN MALI TOT MISSISSIPPI

Rietveld Theater, Rietveld 49   Zondag 24 Februari 14.00 uur. Entree: € 7,50

Als tiener trok gitarist Joep Pelt naar het zuiden van de VS om de blues te leren. Hij ontmoette er oude helden, die hem de typische Delta bluesstijl bijbrachten. Pelt raakte hopeloos verliefd op de blues en besloot dieper te graven. In de muzikale onemanshow ‘Van Mali tot Mississippi’ vertelt hij het verhaal van de West-Afrikaanse roots van de blues, vandaar verder trekkend langs de Caribische slavenroutes tot haar geboorte in het zuiden van de VS en hoe de blues daarna de muziekgeschiedenis voorgoed veranderde. Met verhalen, foto’s, historische beelden en natuurlijk de vele liedjes die Joep onderweg verzamelde, neemt hij u mee op een bijzonder muzikaal avontuur.

14-16 Februari 2020
Affligem Bluesfestival Delft

Stichting Horeca Muziekfestivals Delft
p/a Pauwenstein 23
2289 BT Rijswijk

ProgramMering bands

GENUINE MUSIC AGENCY
John Zwetsloot
0165-553115
info@genuinemusic.nl