FILM "ELVIS"

Filmhuis, Doelenplein 5  Donderdag 13 Februari  17.00 uur  Entree: € 7,50 

In het jaar dat Elvis Presley 85 jaar geworden zou zijn, presenteert Filmhuis Lumen i.s.m. Bluesfestival delft de film Elvis: That’s The Way It Is.Deze muziekdocumentaire volgt de voorbereiding van het legendarische concert van Elvis in het Las Vegas International Hotel tijdens de zomer van 1970. Destijds was deze docu van Denis Sanders een mooi succes in de bioscoop en dertig jaar later werd hier een ‘special edition’ van gemaakt: in deze exclusieve versie is het beeld volledig gerestaureerd en het geluid geremixed in Dolby digital. Filmarchivaris en restaurateur Rick Schmidlin heeft maar liefst 30 minuten aan (destijds) niet eerder vertoond beeldmateriaal van het concert toegevoegd aan de film. De film is een mooi tijdsdocument dat zowel de repetities als de uiteindelijke legendarische concertbeelden laat zien. Deze speciale editie is in Nederland nooit eerder vertoond geweest in de bioscoop (wel beschikbaar geweest op video/dvd) en is het ideale ‘verjaardagscadeau’ voor alle Elvis fans.

OPTREDEN NICO DIJKSHOORN

Rietveld Theater, Rietveld 49  Donderdag 13 Februari 20.30 uur. UITVERKOCHT !

The Hank Five is de band waar Nico Dijkshoorn al 35 jaar mee door het land trekt. Sinds Dijkshoorn bij DWDD wekelijks een gedicht schrijft - 11 jaar lang al - trakteren zij het publiek op een combinatie van verhalen, gedichten, liedjes en eerbetonen aan hun helden.

Nico speelde al twee keer eerder alleen in het Rietveld theater, maar nu komt hij speciaal langs om tijdens het Bluesfestival zijn helden te eren. Met zijn band zal Nico een avond lang liedjes spelen van J.J  Cale, Tony Joe White, Bob Dylan, Otis Redding en vele andere obscure helden. De blues zal als vanzelf in zijn gedichten en verhalen sluipen. Speciaal voor deze avond zal Nico een gedicht over zijn eerste twee bezoeken aan Delft schrijven.

Denk aan een Straocaster rechtstreeks in de versterker, denk aan een Ludwig drumstel, denk aan een Fender Jazzbas. Denk aan de onbekende blueszanger Blind Lemon Jefferson McNugget en denk aan een verhaal over de blues in het lichaam van Ed Sheeran. Nico vertelt er over en zingt erover, met vlak naast hem zijn vrienden Fred en Herman.

Blues, maar dan wel blues waar je vrolijk van wordt.

MONDHARMONICA WORKSHOP

Hampshire Hotel Delft Centre, Koepoortplaats 3.

Zaterdag 15 februari 14.00 uur. UITVERKOCHT !

Altijd al mondharmonica willen spelen? Liefhebbers kunnen in no time het basisprincipe leren van de harmonica. Niet alleen voor de blues, maar ook voor andere muziekstijlen. Prijs: € 20,-- p.p. incl. mondharmonica ) Vooraf inschrijven via delft@harmonicaworkshops.nl !

Niet voor niets is de harmonica al jaren onverminderd populair. De succesvolle workshop, vindt dit jaar wederom plaats in de foyer van het Hampshire Hotel Delft Centre. Alle deelnemers krijgen een fonkelnieuwe bluesharmonica cadeau, waarmee meteen muziek gemaakt gaat worden! Binnen een kwartier speelt iedereen zijn of haar eerste bluesmelodie!!! Deelnemers aan de workshop hoeven geen noten te kunnen lezen en zelfs nooit eerder iets met muziek gedaan te hebben om mee te kunnen doen. .

De workshop duurt anderhalf uur; in de pauze en na afloop is er de mogelijkheid om nog even te oefenen en van alles te vragen. 
"Wat zo uniek is aan deze workshop is dat je met niets begint en na ruim een uur lol naar buiten komt met je 'eigen' harmonica waar je ook echt al wat op kunt spelen!"

MEEDOEN

Deelname kost € 20,- en dat is inclusief een nieuwe harmonica in de toonsoort C.
Reserveren voor de workshop via delft@harmonicaworkshops.nl 
Locatie: Hampshire Hotel Delft Centre, Koepoortplaats 3, Delft. 
Aanvang: 14.00 uur.

GOSPEL OPTREDEN m.m.v. het ELIJAH GOSPEL & SOUL CHOIR

Maria van Jessekerk, Burgwal 20

Zaterdag 15 februari 14.30 uur – 15.30 uur. Gratis entree.

Het Elijah Gospel & Soul Choir geeft onvergetelijke optredens met een breed repertoire, variërend van traditionele gospels met invloeden vanuit  soul en R&B. Een koor dat muziek maakt waarbij niemand stil kan blijven zitten!  Elijah heeft optredens verzorgd bij uiteenlopende gelegenheden, van bruiloften tot herdenkingsdiensten en op tv. Zo trad het koor op samen met de Handsome Poets en Chi Coltrane in Paradiso en afgelopen jaar met Marc Broussard in o.a. de Melkweg en Luxor Live.

BROTHERS LAPORTE VERTELLEN HUN VERHAAL

Rietveld Theater, Rietveld 49   Zondag 16  Februari 15.00 uur. Entree: € 7,50
De gitaristen van Barrelhouse - Guus en Johnny Laporte - vertellen hun verhaal over hun passie voor de blues.
De verhalen worden ondersteund met muzikale voorbeelden. 

Deze voorstelling is een reisverslag over hun bluestocht die in Indonesië begint en nooit eindigt. Hoofddorper Johnny Laporte en zijn broer, Alkmaarder Guus Laporte, staan o.a. met Barrelhouse al meer dan 45 jaar op het blues podium en hebben dus vele blues verhalen en onthullingen. 

Waarom kozen zij voor de blues en niet voor Indo-rock; waarom speelt de een op Gibson en de ander op Fender, houdt de een van zwarte blues en de ander van blanke. Alle geheimen worden onthuld en net zoals dat hoort bij de blues wordt er veel geïmproviseerd en vinden de broers interactie met het  publiek belangrijk. Met ondersteuning van drums en piano wordt het een boeiende bluesmiddag met veel gitaarwerk en misschien wordt je uitgenodigd om mee te jammen, who knows….

Ja, hoewel ze geen zangers zijn gaan the brothers Laporte bij hun verhalen die ze vertellen ook zingen, niet alleen blues songs maar ook Indische liedjes.  En....speciaal voor het Rietveld Theatert wordt er ook aandacht besteed aan piano blues en boogie woogie. Laat je verassen !!

14-16 Februari 2020
Affligem Bluesfestival Delft

Stichting Horeca Muziekfestivals Delft
p/a Pauwenstein 23
2289 BT Rijswijk

Programmering bands

GENUINE MUSIC AGENCY
John Zwetsloot
i.s.m. Esther Menke
0165-553115
info@genuinemusic.nl