MONDHARMONICA WORKSHOP

Zaterdag 24 februari, 14.00 uur.
Hampshire Hotel Delft Centre, Koepoortplaats 3.

Altijd al mondharmonica willen spelen? Liefhebbers kunnen in no time het basisprincipe leren.
Niet alleen voor de blues, maar ook voor andere muziekstijlen.

Prijs: € 27,50 p.p. (incl. deze professionele mondharmonica).
Vooraf inschrijven via delft@harmonicaworkshops.nl

Niet voor niets is de mondharmonica al jaren onverminderd populair.
De succesvolle workshop vindt dit jaar wederom plaats in de foyer van het Hampshire Hotel Delft Centre. Alle deelnemers krijgen een fonkelnieuwe bluesharmonica cadeau, waarmee meteen muziek gemaakt gaat worden!
Binnen een kwartier speelt iedereen zijn of haar eerste melodie!


Deelnemers aan de workshop hoeven geen noten te kunnen lezen en zelfs nooit eerder iets met muziek gedaan te hebben om mee te kunnen doen. De workshop duurt anderhalf uur; in de pauze en na afloop is er de mogelijkheid om nog even te oefenen en van alles te vragen.

"Wat zo uniek is aan deze workshop is dat je met niets begint en na ruim een uur lol naar buiten komt met je eigen harmonica waar je ook echt al wat op kunt spelen!"

MEEDOEN

Deelname kost € 27,50 en dat is inclusief een nieuwe harmonica in de toonsoort C.
Reserveren voor de workshop via delft@harmonicaworkshops.nl 
Locatie: Hampshire Hotel Delft Centre, Koepoortplaats 3, Delft. 
Aanvang: 24 februari,14.00 uur.

GOSPEL OPTREDEN m.m.v. ELIJAH GOSPEL & SOUL CHOIR

Maria van Jessekerk,
Burgwal 20.

Zaterdag 24 februari,
14.30 uur – 15.30 uur

Gratis entree.

Elijah Gospel&Soul Choir swingt, inspireert en geeft energie!


Een optreden van Elijah staat voor passie, soul en power! De energie en het plezier spat van het podium af zodat je eigenlijk niet anders kunt dan meegaan in de flow van dit enthousiaste koor. Naast swingend en spetterend zit ingetogen en klein ook op het kleurrijke muzikale palet van Elijah. Het repertoire is breed en variërend van traditionele gospel en wereldberoemde soulhits tot bekende popsongs en zuidelijke blues. Wie kennismaakt met het Elijah Gospel & Soul Choir kan niet stil blijven zitten. Dit gospelkoor sprankelt en swingt.

Elijah wordt steevast begeleid door haar inspirerende dirigent Trea Kuijsten en virtuoze pianist/arrangeur Govert van der Kolm. Het koor verzorgde backing vocals voor onder meer Chi Coltrane, Dani Wilde en Handsome Poets in o.a. Paradiso en De Melkweg. Ook zingen zij regelmatig op bijvoorbeeld kerstmarkten en andere evenementen. Tevens was Elijah Gospel&Soul Choir te gast bij Marc Broussard op North Sea Jazz en Bospop.

Zin in een echt gospel&soul feestje waar stil blijven zitten geen optie is? Kom dan kijken, luisteren, zingen, swingen en meegenieten!
www.elijahgospelchoir.com/
Facebook: ElijahMusic
Instagram: elijah_gospel_choir

Workshop: Bouw je eigen Cigarbox gitaar

Zaterdag 24 februari 2023 - 13:30 uur
Locatie: HAL015, Schieweg 15
Prijs: € 112,-- p.p.
(incl. 3-snarig semi akoestische cigarbox gitaar).
Meer info en opgave via e-mail naar Cigarbox Henri:
bighouse1@kpnplanet.nl

Cigarbox guitar: een zeer veelzijdig, maar in Nederland nog relatief onbekend instrument. Uitgevonden ergens begin 1900 door de arme bevolking in de Mississippi Delta, die geen geld hadden voor gewone gitaren. Van sigarendozen en bezemstelen bouwden ze zelf hun (vaak 3-snarige) gitaren. Met deze instrumenten maakten ze ‘s avonds in de Juke Joints muziek die we nu kennen als the blues.

Cigarbox Henri uit Dalfsen, maakt deze authentieke gitaren ook zelf via zijn bedrijfje Dutch Instruments 4U. Bij deze instrumenten staat circulair gebruik van materialen centraal. Daarnaast organiseert Henri zelf festivals, waaronder het Dutch National Cigarbox Guitar Festival ‘Delta Calluna’. Tevens organiseert Henri workshops cigarbox gitaar bouwen in het hele land en ook daarbuiten."

MEEDOEN

Deelname kost € 112,- en dat is inclusief materiaal voor een 3-snarig semi acoustisch cigar box gitaar.
Meer info en opgave kan via e-mail naar Henri: bighouse1@kpnplanet.nl
Locatie: Hal015, Schieweg 15, Delft. 
Zaterdag 25 februari 2023
Aanvang: 13.30 uur.

O Brother, Where Art Thou (Music Movie)

Locatie: Filmhuis Lumen, Doelenplein 5.
Donderdag 22 februari, aanvang film: 21.00 uur.
Entree: € 11,50

Incl. muzikale omlijsting door Bluegrass Bandits, de band gaat om 20.30 spelen en na afloop van de film is er ook weer live muziek. O Bluegrass vrienden, zorg dat Thou There Art!

Setting: Drie ontsnapte gevangenen doen zich voor als muzikanten om uit handen van de wet te blijven. Onderweg komen zij een tal van uiteenlopende mensen tegen die hen soms helpen en soms dwars zitten op hun weg naar de vrijheid.

Releasedatum: 7 december 2000 (Touchstone Pictures)

Regisseurs: Ethan Coen & Joel Coen

Soundtrack gecomponeerd door: T Bone Burnett & Chris Thomas King

Bewerking van: Odyssee

Gewonnen prijzen: 6 (o.a. Golden Globe Best Actor in Musical or Comedy)

Muzikale omlijsting door Bluegrass Bandits: BGB's brengen met hun drie stemmen, gitaar, contrabas, banjo én dobro de Blues met een Snik, lees Country en Bluegrass terug naar de Delftse koude grond.

Yihaaaa! The Bandits nemen je mee naar het zuiden van de Verenigde Staten, waar de teksten nog gaan over rivieren, geloof en een liefje aan de andere kant van de berg. Sommige liedjes zul je herkennen en meezingen, bij andere hoef je slechts te luisteren naar de warme harmonieën van deze vijf muzikanten.

Bezetting:
Katja Kruit: dobro
Doris van Iperen: zang en mandoline
Rene Meijer: banjo, gitaar en zang
Rosa Smit: zang en gitaar
Marieke ter Laak -Thoen: contrabas

Cinema Delfia: the Blues Brothers

Locatie: Hal015, Schieweg 15.
Vrijdag 23 februari, 19.30 uur.

Entree: gratis
Incl. inleiding door filmkenner Paul van Berkel en muzikale omlijsting door Doc Rogers

 

Wie kent ze niet, de Delftse bioscopen van vroeger? Studio-D, Delfia, City (later Apollo), Doelen Kino en zelfs de Flora. Allemaal authentieke stadsbioscopen met hun eigen charme, waaraan iedereen herinneringen heeft. Natuurlijk vanwege de sfeer wanneer je met je nieuwe liefde of een vriendengroep een avondje uit ging. Maar al helemaal vanwege de fantastische films die er draaiden. Wat dacht je van the Blues Brothers, bijvoorbeeld?

John Belushi en Dan Aykroyd spelen twee 'legendarische' bluesmuzikanten 'on a mission from God' die hun oude band weer bijeen willen brengen om geld in te zamelen voor een goed doel. Ze ondervinden tegenwerking van de bandleden die weinig fiducie hebben in het armzalige duo, maar ook van neo-nazi's, country & western band The Good Old Boys én alle politiekorpsen in de wijde omgeving van Chicago. Optredens van wérkelijk legendarische bluesgrootheden als Aretha Franklin, Ray Charles, John Lee Hooker en James Brown worden afgewisseld met vrolijke actiescènes. Klassieker!

Voor de VHS-generatie
Die bioscopen zijn er allemaal niet meer. Maar de films van toen komen weer terug! Om het bioscoopgevoel van vroeger weer te ervaren, vertoont Cinema Delfia twee keer per maand een film uit de jaren ’70, ’80 en ’90 op het grote doek. Als je de film destijds niet in de bioscoop hebt gezien, dan vast wel een keer op VHS! Als bonus trakteert Cinema Delfia op een korte inleiding over de film zelf. Filmkenner Paul van Berkel deelt zijn bijna oneindige filmkennis en neemt je mee naar de bioscoopsfeer van die tijd. Dit unieke evenement in HAL015 is een ode aan alle Delftse bioscopen van toen, speciaal voor de VHS generatie.

HAL015 is gevestigd in het kabeldistrict, aan de Schieweg 15B.
Bioscoopkaartjes voor Cinema Delfia zijn verkrijgbaar op de website van HAL015 (www.HAL015.nl/programma).

Regie: John Landis

Cast: John BelushiDan AykroydCarrie FisherCab CallowayKathleen FreemanHenry GibsonAretha Franklin (samen met haar zussen Carolyn en Erma), Ray CharlesJohn CandyCharles NapierJames BrownJohn Lee Hooker

Scenario: John LandisDan Aykroyd

Productie: Robert K. Weiss

Camera: Stephen M. Katz

Montage: George Folsey jr

Jaar: 1980

Genres: Komedie, Muziek

Bluesfestival Delft

Stichting Horeca Muziekfestivals Delft
p/a Pauwenstein 23
2289 BT Rijswijk

Programmering bands

Esther Menke
info@bluesther.nl