Veldman Vintage Project
Zaterdag 24 Februari 2024
22:30 - 01:00 uur
De Gist

Na jarenlang toonaangevend eigen werk, nu een serieus ‘Vintage Project’ van zanger-gitarist Gerrit Veldman. Een deep dive naar de periode waar zijn voorliefde voor muziek ligt: eind jaren 60, begin 70’s. Van Jimi Hendrix tot the Stones en van Cream tot Creedence. Een tribute aan de periode van 1965 tot 1975 en wat te denken van Rory Gallagher, Carlos Santana of Crosby, Stills, Nash & Young?

Veldman Vintage Project brengt hun songs op hoogstaand niveau. Stuk voor stuk nummers uit die legendarische periode van de eerste grote festivals. Ga je mee terug naar Monterey (1968), Woodstock (1969) en Kralingen (1970)? Veldman zelf geniet hier enorm van, dat zul je zien en horen. Maar de band wil vooral jóu dat vintage gevoel geven. Met een heerlijk seventies repertoire en een groot aha-effect!

Gerrit Veldman tourde de afgelopen jaren met bassist Tenny Tahamata en drummer Mathieu van Uden. Een ritmesectie die zo goed beviel dat hij ze ook vroeg mee te doen in dit Vintage Project. Ze waren direct enthousiast en Tenny opperde al snel Roland Bakker – jarenlang zijn muzikale maatje in de Julian Sas Band – als toetsenist voor dit project. Ook Roland was enthousiast en blijkt bovendien uitermate goed uit de voeten te kunnen met dit repertoire. Laat je dus muzikaal verrassen door deze ervaren muzikanten. Veldman Vintage Project: een unieke ‘around seventies’ band!

Bluesfestival Delft

Stichting Horeca Muziekfestivals Delft
p/a Pauwenstein 23
2289 BT Rijswijk

Programmering bands

Esther Menke
info@bluesther.nl