No Smoke
Zondag 25 Februari 2024
20:15 - 22:00 uur
Cultuurlab

No Smoke is een vierkoppige groep uit Amsterdam. De groep brengt haar eigen muzikale repertoire, dat merendeels bestaat uit bluesrock met pop- en country-invloeden.

Frontman Kevin Chapman is geboren in Plymouth (UK) en opgegroeid in Duitsland, Cyprus en Libië. Op zijn 15e speelde hij op het eerste grote podium en hij is sindsdien on the road. Kevin was in de jaren 80 en 90 succesvol met de Engelse band Old Tennis Shoes (During the 70's they came over to the Netherlands to do a 2-week tour which lasted more than 20 years! ;-)
Rei Satoshi is een componiste, arrangeur en ambidextreus gitarist geboren in Kobe in Japan. Zij speelt zowel links als rechtshandig en staat ieder optreden garant voor fenomenaal vuurwerk op haar gitaren.
Franklin Majid is geboren in Bandung Indonesië. Met de legendarische Nederlandse band de Tee Set uit Delft had Franklin 24 hits vanaf 1967 tot 1990. Wereldhits, met gouden platen in o.a. Zuid Afrika en Nieuw Zeeland.
Johnny Contini is geboren in Amsterdam maar heeft zijn wortels ook in Italië en Oregon. Van oorsprong zanger\gitarist maar is later overgestapt naar de drums. In 1985 leerde hij het clave concept en diverse ritme patronen van Stephany Chapman (New York) en later Ricardo Abreu (Cuba; Los Papines).

Line-Up:
Kevin Chapman – Zang, Gitaar
Rei Satoshi – Gitaar, Chorus
Franklin Majid – Bass, Chorus
Johnny Contini – Drums, Chorus

In juni 2022 heeft de band het Album No Smoke No Mirrors uitgebracht, met een 10-tal knallende eigen nummers. De naam van het album komt uit de wereld van de illusionisten. Alles wat je ziet is “echt“, geen trucjes met rook en spiegels.
We citeren uit de recensie in Blues Magazine van 6 juni 2023 (https://www.bluesmagazine.nl/album-recensie-no-smoke-no-smoke-no-mirrors/):
"No Smoke, is een nog niet ontdekte parel in de Nederlandse popmuziek, heerlijk tijdloze liedjes gemaakt door vier op en top muzikanten." 
"Superlatieven schieten te kort, maar dit soort muziek mag geen onbekend bestaan leiden, dit moet gehoord worden."

Bluesfestival Delft

Stichting Horeca Muziekfestivals Delft
p/a Pauwenstein 23
2289 BT Rijswijk

Programmering bands

Esther Menke
info@bluesther.nl