Doctor Velvet
Zaterdag 24 Februari 2024
21:30 - 23:00 uur
Steck

Ondanks hun jonge leeftijd heeft Doctor Velvet al een unieke toverdrank gebrouwen, gevuld met precies de juiste ingrediënten: een druppel bloed van The Sonics, een haar van Little Richard, een klein beetje Link Wray en vooral een flinke dosis Rhythm 'n Blues!

Bandleiders David en Jerome ontmoetten elkaar tijdens de middelbare school, waar ze al snel een gelijkgestemde interesse voor Rock 'n Roll ontdekten. Nadat ze hun bandgenoten bij elkaar hadden geraapt werden ze opgepikt door Wap Shoo Wap Records waar ze hun eerste single "Put the Hurt on Me" publiceerden in maart 2022. De single was al snel uitverkocht en na het bespelen van een aantal grote zalen in en rond Amsterdam was het tijd voor hun eerste NL-tour langs 11 verschillende steden.

Na de NL tour hadden de jongens hun zinnen gezet op het veroveren van de rest van de wereld, wat leidde tot een volledige tournee door Brazilië, met 7 shows in 4 verschillende steden, waaronder twee grote festivals. Begin dit jaar speelden ze shows samen met Benjamin Herman, tourden ze door Frankrijk en speelden ze voor het eerst in de grote zaal van Paradiso. Dat alles terwijl hun debuutalbum er nog aan moet komen, dat belooft wat!

Bluesfestival Delft

Stichting Horeca Muziekfestivals Delft
p/a Pauwenstein 23
2289 BT Rijswijk

Programmering bands

Esther Menke
info@bluesther.nl