Collective
Vrijdag 23 Februari 2024
21:00 - 00:00 uur
Café de Klok

Polle Eduard, Boy Mosterdijk, John Baltus en Dries de Regt hebben vorig jaar al samen gespeeld, o.a. tijdens Delft Blues. Deze samenwerking beviel zo goed dat zij hun muzikale koppen weer bij elkaar hebben gestoken. Ze spelen nu afwisselend akoestisch en electrisch songs van Polle himself, The Band, Crosby Stills Nash & Young, JJ Cale, Buffalo Springfield, Eric Clapton, Steve Winwood en meer.

Vreemd, dat er in de lokale horeca weinig Delftse bands of artiesten optreden? Ze zijn er zeker! In de jaren 70 en 80 waren er in Delft veel bandjes, waarvan een aantal bekend werden, zoals Tee Set, After Tea, Alquin en the Mo, om er maar een paar te noemen. Polle Eduard speelde zowel in de Tee Set en daarna in zijn eigen bands zoals After Tea, Polle & Friends en Drama. “Tee Set was een Nederbietband uit Delft, die in de jaren zestig rhythm-and-blues en vanaf begin jaren zeventig popmuziek maakte. De belangrijkste hits van Tee Set zijn She likes weeds (1970) en Ma Belle Amie uit 1969, een Nederlandse nummer 1-hit ien in het voorjaar van 1970 stijgt het nummer tot de vijfde plaats op de Amerikaanse hitlijst.
Samen met Polle Eduard, zal John Baltus, Boy Mosterdijk en Dries de Regt optreden als de band Collective en gaan ze terug naar de Americana en Blues invloeden van de jaren 60/70 met een aantal uitstapjes naar ondergewaardeerde pareltjes, waarin Polle je mee terug neemt naar zijn eigen "Domestic Affairs, Long Hot Nights en Timewatch".

Bluesfestival Delft

Stichting Horeca Muziekfestivals Delft
p/a Pauwenstein 23
2289 BT Rijswijk

Programmering bands

Esther Menke
info@bluesther.nl