Mudbirds
Zondag 25 Februari 2024
11:00 - 13:00 uur
Het Konings Huys

the Mudbirds: een grensverleggend blues duo op zoek naar nieuwe originele geluiden, moderne harmonieën, onverwachte ritmes en een zeldzame combinatie van mondharmonica en diverse slide-gitaar instrumenten. Niet makkelijk om te plaatsen, ergens tussen blues, bluegrass en wie weet waar!

the Mudbirds bestaan sinds 2007 en spelen aanvankelijk eigenzinnige bewerkingen van blues-traditionals, maar al gauw onstaan er ook eigen nummers. Zo veel mogelijk proberen ze in hun eigen composities de gebaande paden te vermijden. Binnen het blues-idioom nieuwe dingen doen, daar gaat het hun om, er is nog veel te ontdekken. Blues blijft de basis maar hier en daar hoor je duidelijk de invloed van verschillende muziekstromingen zoals bv. wereld muziek, minimal music, Ierse muziek, Oosterse muziek en bluegrass. Misschien zou je dat ‘World Blues’ kunnen noemen.

Hun eerste CD ‘Slick Blues’ is met veel lof onthaald. In de finale van de Dutch Blues Challenge 2023 heeft de vakjury the Mudbirds als winnaar aangewezen in de categorie solo/duo's. Daardoor zullen zij NL vertegenwoordigen tijdens de Int. Blues Challenge in Memphis.
Alan Laws (UK) is eind jaren 70  begonnen als 'busker' (straat muzikant) in de Londense metro. Hij is een harmonica-virtuoos en combineert techniek met krachtige, maar ook subtiele tonen.
René Tweehuysen (NL) is een lap-slide en bottleneck-slide gitaar specialist met een unieke stijl. Binnen the Mudbirds geeft hij op een persoonlijke en uiterst dynamische wijze kleur aan de muziek.

Bluesfestival Delft

Stichting Horeca Muziekfestivals Delft
p/a Pauwenstein 23
2289 BT Rijswijk

Programmering bands

Esther Menke
info@bluesther.nl