Jean Paul Rena & Bas Kleine (Duo)
Zaterdag 24 Februari 2024
16:00 - 18:30 uur
De Kurk

Jean Paul Rena & Bas Kleine maken contemporary blues. Eigentijds dus, uitgaande van blues, roots en rock'n roll. Soms vernieuwend, soms traditioneel. Maar altijd met passie en trots, zaterdag tijdens Delft Blues samen met Bas Kleine. Samen, als duo zodat de blues nog intenser wordt beleefd. 

Toen zanger/songwriter Jean Paul Rena (White Cinema, Bluesscatters, Red Shoes, Terrawheel) en harmonica 'ace' Bas Kleine (Sugar Mama, Bluesscatters, Terrawheel, Living Blues Xperience) hun samenwerking na 15 jaar stopten konden ze niet bedenken dat zij in 2023 na een hiaat van 9 jaar het samenwerken weer op zouden pakken. Echter op verzoek van het Haagse "Jazz in de Gracht" festival gebeurde dit verassend genoeg toch ... en met succes. 1&Ander leidde ertoe dat er enkele extra optredens werden geboekt en het voelde nog steeds of beter nog ... weer goed. Vertrouwd als vroeger en vernieuwd door de ervaring opgedaan in verschillende projecten over de jaren. Dus is besloten ook 2024 weer te vullen met optredens van deze twee heren. Als semi-akoestisch duo of zoals in het Konings Huys samen met de band.

Opgegroeid met Afrikaanse en Amerikaanse rootsmuziek, vond hij de Blues het meest logische pad richting een muzikale carrière. Hij ontdekte dat al zijn helden prima gitaristen waren: Jimi Hendrix, Muddy Waters, Albert King, B.B. King, Eric Clapton en Stevie Ray Vaughan. Nadat hij SRV had gezien en ontmoet, begon hij uiteindelijk zijn eigen materiaal te schrijven en zijn eigen driekoppige band te leiden, waarmee hij tot nu toe vijf albums uitbracht. Let’s have a party!

Bluesfestival Delft

Stichting Horeca Muziekfestivals Delft
p/a Pauwenstein 23
2289 BT Rijswijk

Programmering bands

Esther Menke
info@bluesther.nl