Emily Hill
Zaterdag 24 Februari 2024
19:00 - 20:30 uur
Steck

Emily Hill is de band van de pas 23 jarige zangeres Emmelien. Er wordt wel geroepen "Wat goed is komt snel!" Dat klopt gedeeltelijk, want hoe jong ze ook is, ze is zich al wat jaren aan het ‘warmlopen’. Van optredens op school tot aan Rabo Jazz Amersfoort. Maar recentelijk zit er een duidelijke versnelling in haar bekendheid. In thuisstad Amersfoort stond ze in oktober ’21 op het Flirting with the Blues festival en trad daarna op steeds meer plekken in het land op. Van kleinere intieme cafes tot grote popzalen als de Bosuil in Weert en ook internationaal is ze al door kenners gespot.

Wat haar uniek maakt? Ga haar zien en je weet het. Soul, Blues, Jazz, Funk en Gospel komen samen in haar zang. En alles wordt gebracht met een gemak alsof ze al veel langer op het podium staat. Dansend, flirtend, het is licht en vrolijk. Waarbij zeker een gedragen ballad niet geschuwd wordt. Ook eigen nummers met teksten die passen bij de wereld van een 23-jarige brengt ze met schijnbaar gemak. En natuurlijk heeft ze een ijzersterke band achter zich staan. Allemaal ervaren krachten die Emily muzikaal optillen en andersom zich mee laten voeren met dit mega talent. In 2023 en 2024 spreidt Emily Hill verder haar vleugels uit en is ze door het hele land te zien. Festivals, voorprogramma’s, cafes en ook voor een optreden op het Stadhuis draait ze haar hand niet om. In oktober ’23 nam de band deel aan de Dutch Blues Challenge. Kom deze frisse wind zelf aanschouwen!

"There is nothing more charming to see, than a fresh new artist with an "old soul". Emily Hill breathes a youthful yet soulful energy into the blues with her sassy, sweet sound." Pam MacBeth - US Country & Western singer  
"From Blues to Country, that girl can sing." Danny Bryant - UK guitarist/Blues singer

Bluesfestival Delft

Stichting Horeca Muziekfestivals Delft
p/a Pauwenstein 23
2289 BT Rijswijk

Programmering bands

Esther Menke
info@bluesther.nl