Little Boogie Boy Blues Band
Vrijdag 23 Februari 2024
16:30 - 18:30 uur
Het Konings Huys

Het is dé droom van elke jonge muzikant, naar Amerika te gaan. Jouw idolen ontmoeten en samen op het podium je favoriete muziek spelen. Een vals paspoort gebruiken om de leeftijdsgrens in de clubs te omzeilen en door de artiesten Little Boogie Boy genoemd worden. Dit is het verhaal van zanger/gitarist Hein Meijer, die in 1992 naar blues mekka Chicago afreisde en zijn bijnaam verwierf om zijn jeugdige, opgewekte en enthousiaste verschijning.

Little Boogie Boy is driemaal genomineerd voor de Dutch Blues Awards, in de categorieën beste gitarist en beste vocalist. Hij deelde het podium met artiesten als Magic Slim, T-Model Ford en Sam Carr, begeleide met de band o.a. John Primer, Nick Holt, Mojo Buford, Tail Dragger, Harmonica Shah, R.J. Mischo en was als eerste Nederlander te zien op het befaamde King Biscuit Festival in Helena, Arkansas. “It`s All in the Blues” is de titel van het laatste album, welke in het radioprogramma "Breeker's Eve" door Bluesbreeker gerecenseerd werd als: “een prachtige muzikale reis die van begin tot einde boeit”.

Zijn Little Boogie Boy Blues Band is gewapend met zang, gitaar, bas en drums en hanteert afwisseling als leidraad. Chicago en Mississippi Blues, sappige soulballads, swingende shuffles, funky New Orleans grooves, zijn enkele stijlen die worden gebracht. Een setlist ontbreekt, de reacties van het publiek bepalen de richting van het repertoire. Elke avond is anders. Met zijn ruime ervaring is Little Boogie Boy een wandelende jukebox geworden, met daarin zoveel songs opgeslagen dat een gevarieerd repertoire tijdens optredens gegarandeerd is. Let the good times roll !!

Bluesfestival Delft

Stichting Horeca Muziekfestivals Delft
p/a Pauwenstein 23
2289 BT Rijswijk

Programmering bands

Esther Menke
info@bluesther.nl