Walter & Kiers
Zaterdag 24 Februari 2024
15:00 - 18:00 uur
Café Restaurant Einstein

Zondag 25 Februari 2024
12:00 - 15:00 uur
Moeke Delft

Al jaren twee hoofdrolspelers in de Delftse muziekwereld en al jaren vaste klant, nee vaste leveranciers van Delft Blues: Walter & Kiers!

Ron Walter is muziekdocent en heeft in die hoedanigheid al heel wat Delvenaren en Delftenaren de snaartechnieken bijgebracht. Hij was een van de zangers/gitaristen van de befaamde Delftse Zappa Tribute band Cuccurillo Brillo Brullo. Walter weet z’n passie voor de soul en funk en rock’n roll op verfijnde wijze weer te geven onder de artiestennaam Walter & Friends. In formaties van 2, 3 of 4 personen speelt Walter samen met muzikanten van grote naam.

Groot van naam en in lengte, dat is Kiers en als hij zijn sax op zijn kin balanceert stijgt hij zelfs ruim boven de 2 meter vijftig uit. Maar wat altijd overal boven uitstijgt is zijn spel op de met hem vereeuwigde saxofoon. Wouter Kiers speelt veel in theaters, in het verleden trad hij regelmatig op met Hans Dulfer en Delft staat vast op zijn lijst van jaarlijkse bezoeken.

De Blueszondag wordt weer een feest vol extra blues en soul getinte sounds van deze muzikale jongens. In de setlijst staan nummers van Willie Dixon, Stevie Wonder, Donny Hathaway en Billy Holiday. Allen op eigen wijze gearrangeerd. Verrassend en uit het hart gespeeld!

Bluesfestival Delft

Stichting Horeca Muziekfestivals Delft
p/a Pauwenstein 23
2289 BT Rijswijk

Programmering bands

Esther Menke
info@bluesther.nl