FILM - LEADBELLY

Filmhuis Lumen verricht weer de aftrap van het Delfts bluesfestival met een vertoning van een bluesfilm op donderdagavond. Ditmaal een film over Leadbelly, een zanger, gitarist en accordeonist die leefde van 1885-1949. Tal van door hem bekend geworden songs zijn nog steeds wereldberoemd, zoals Goodnight Irene en The Midnight Special.

‘Leadbelly’, een in 1976 door Gordon Parks gemaakte speelfilm heeft als mooie openingsscène dat Ledbetter – zoals hij officieel heette – geboeid naar het kantoor van de gevangenisdirecteur wordt gebracht, waar tot zijn verrassing vader en zoon Lomax klaar zitten met hun opname-apparatuur. De film laat vervolgens zien hoe tumultueus het leven van deze zwarte muzikant verliep na die eerste Lomax-recordingssessies. De film is in het Engels, en niet ondertiteld.

Als traditie wordt deze bluesfestival-film vooraf gegaan door live-muziek. Deze opwarmer wordt dit keer verzorgd door zanger/gitarist Henk Koorn (Hallo Venray), gitarist Ferdinand Bakker (Alquin) en bluesaccordeonist Henk de Kat (Les Chats Cadiens). Zij spelen en zingen samen een aantal legendarische Leadbelly-nummers.

Aanvang Leadbelly-avond: 20.00 uur
Entree: € 11,--

De documentaire Janis: Little girl blue gaat over het leven van de eigenzinnige Janis Joplin, een zangeres die de blues als haar grote inspiratiebron zag. Joplin zong kaskrakers als Me and Bobby McGee, verkocht na haar dood vier miljoen elpees, maar raakte toch min of meer  in de vergetelheid, anders dan andere leden van de ’27 club’ –artiesten als Jimi Hendrix, Jim Morrison, Kurt Cobain en Amy Winehouse die allen op 27-jarige leeftijd overleden.

Reserveren

Kassa Filmhuis Lumen: 015-2140226. Adres: Doelenplein 5, 2611 BP Delft.
Aanvang 19.30 uur. Entree € 9,–.

Workshop Blues op de mondharmonika

Hampshire Hotel Delft Centre, Koepoortplaats 3.

Zaterdag 18 februari   14.00 uur. 

Altijd al mondharmonica willen spelen? Liefhebbers kunnen in no time het basisprincipe leren van de harmonica. Niet alleen voor de blues, maar ook voor andere muziekstijlen. Prijs: € 20,-- p.p. incl. mondharmonica ) Vooraf inschrijven!

Niet voor niets is de harmonica al jaren onverminderd populair. De workshop, alweer voor de tiende keer succesvol in het programma, vindt dit jaar plaats in de foyer van het Hampshire Hotel Delft Centre.

Alle deelnemers krijgen een fonkelnieuwe bluesharmonica cadeau, waarmee meteen muziek gemaakt gaat worden! Binnen een kwartier speelt iedereen zijn of haar eerste bluesmelodie!!! Deelnemers aan de workshop hoeven geen noten te kunnen lezen en zelfs nooit eerder iets met muziek gedaan te hebben om mee te kunnen doen. De harmonica heeft een razend slim en eenvoudig systeem om liedjes te leren en te onthouden. De mondharmonica bespeel je zowel op in- als uitademing. Dat is even wennen, maar als je het te pakken hebt gaat er een wereld voor je open.

De workshop duurt anderhalf uur; in de pauze en na afloop is er de mogelijkheid om nog even te oefenen en van alles te vragen. Er is ook een kraampje met lesboeken en bijzonder harmonica’s. Alle deelnemers krijgen een lesblaadje mee en voor wie dat wil is er een gratis vervolg via internet.

"Wat zo uniek is aan deze workshop is dat je met niets begint en na een uur lol naar buiten komt met je 'eigen' harmonica waar je ook echt al wat op kunt spelen!"

Meedoen

Deelname kost € 20,- en dat is inclusief een nieuwe harmonica in de toonsoort C.
Reserveren voor de workshop via delft@harmonicaworkshops.nl 
Locatie: Hampshire Hotel Delft Centre, Koepoortplaats 3, Delft. 
Aanvang: 14.00 uur.

DRUM-CLINIC MET CESAR ZUIDERWIJK

Adres: DOK, Vesteplein 100, Delft

Zaterdag 18 februari 14.30 uur – 16.30.

In het kader van het Bluesfestival Delft organiseert Rootz Muziekschool i.s.m. DOK een bijzondere special. Golden Earring drummer Cesar Zuiderwijk geeft vanmiddag een drum-clinic voor leerlingen van Rootz Muziekschool en andere muziekliefhebbers. Cesar was eind jaren 60 drummer bij Livin’ Blues. Op deze middag wordt de blues dus ongetwijfeld ook besproken. Gratis toegang.

VROEGE VOGELS BLUES BRUNCH

Moeke ( vh Vlaanderen ), Beestenmarkt 16. Zondag 19 februari  vanaf 11.00 uur.

Op zondagmorgen kunnen de echte liefhebbers hier terecht voor een smaakvolle brunch met lekkere live bluesmuziek door Willie B & the Blue Sparrow. 

PLATENBEURS / OPTREDEN TRU TONES

De Tobbe, Buitenwatersloot 17, Delft.

Zondag 19 februari, 14.30-19.00 uur. Gratis toegang.

In De Tobbe staat de jaarlijkse platenbeurs gepland. Uiteraard met een mooie collectie bluesplaten en een swingend optreden van de Tru Tones.

Brakke Blues Breakfast

Brakke Blues Breakfast riverside.
Op zondag 14 februari kan je bij ons van 11.00 tot 13.00 heerlijk genieten van het 'Brakke Blues Breakfast'. Een stevig 'walking breakfast' met lekkere live Blues op de achtergrond voor € 19,50 p.p.!

De naam zegt het al: een wandelend ontbijt. Dus terwijl je al barhangend van de muziek aan het genieten bent, word je ook nog eens verwend met een goed en stevig ontbijt.

Ideaal na een avondje Bluesen, of....om je liefje mee te verrassen op Valentijnsdag?

Het ontbijt bestaat o.a. uit sandwiches, pittige soep, worstjes & spek, roerei, zoetigheden en nog veel meer lekkers...

Tijdens je ontbijt kun je luisteren naar de Blues van Riverside Jr.. Vol overgave brengt hij een mix van traditionals en eigen werk. Akoestische songs worden afgewisseld met elektrische en liefhebbers van diverse bluesstijlen (Delta/Texas/Chicago) vinden in het repertoire zeker iets wat hen bekoord. Zijn cd 'Would You, Baby?' is in 2014 uitgekomen en met lovende kritieken ontvangen in binnen- en buitenland.

Graag vooraf reserveren! info@kobuskuch.nl

Affligem Bluesfestival Delft

Stichting Horeca Muziekfestivals Delft
p/a Binnenwatersloot 5
2611 BJ Delft

Programering bands

GENUINE MUSIC AGENCY
John Zwetsloot
0165-553115
info@genuinemusic.nl