FILM – GOSPEL ACCORDING TO AL GREEN

Filmhuis Lumen. Donderdag 15 februari, 19.30 uur.  Entree: € 9,--

Een fascinerende en sprankelende documentaire over soulzanger Al Green en de bijzondere keuze die hij maakte om over te stappen op gospelmuziek. Regisseur Robert Mugge interviewt Green over zijn enerverende carriere en legt een bijzonder optreden vast voor een publiek van militairen in een hotel. The reverend Green spreekt openlijk over zijn liefdesleven en de religieuze ervaring die hem deed overstappen van pop naar gospel. Green’s prachtige, verleidelijke stem, zijn gepassioneerde optreden, en overweldigende stage-presence maken deze documentaire zeker het kijken waard.

Begin je bluesfestival dus al op donderdag en blijf na de film vooral nog even hangen voor een drankje in de foyer van het filmhuis, want daar is om 21:00 een optreden van het illustere Delftse duo Johnson & Johnson.  In hun muziek zijn flarden blues, country, folk en Afrikaanse muziek terug te vinden.

De documentaire Janis: Little girl blue gaat over het leven van de eigenzinnige Janis Joplin, een zangeres die de blues als haar grote inspiratiebron zag. Joplin zong kaskrakers als Me and Bobby McGee, verkocht na haar dood vier miljoen elpees, maar raakte toch min of meer  in de vergetelheid, anders dan andere leden van de ’27 club’ –artiesten als Jimi Hendrix, Jim Morrison, Kurt Cobain en Amy Winehouse die allen op 27-jarige leeftijd overleden.

Reserveren

Kassa Filmhuis Lumen: 015-2140226. Adres: Doelenplein 5, 2611 BP Delft.
Aanvang 19.30 uur. Entree € 9,–.

PREACHING THE BLUES – Een voorstelling in muziek, beeld en verhaal.

Rietveld Theater, Rietveld 49. Vrijdag 16 februari, 20.30 uur  Gratis entree.

“Preaching The Blues” is een voorstelling in muziek, beeld en verhaal over het ontstaan van de blues in de Mississippi Delta. Na de succesvolle theatertournee “Trouble Soon Be Over” zet Big Bo zijn muzikale reis voort. In een intieme eenpersoons setting vertelt Bo over het ontstaan van de blues, gelardeerd met de muziek zoals die te horen was in de jaren van de vroege slavernij tot de trek naar de grote steden in de jaren ’50 in de Verenigde Staten.

MONDHARMONICA WORKSHOP

Hampshire Hotel Delft Centre, Koepoortplaats 3.

Zaterdag 17 februari 14.00 uur.

Altijd al mondharmonica willen spelen? Liefhebbers kunnen in no time het basisprincipe leren van de harmonica. Niet alleen voor de blues, maar ook voor andere muziekstijlen. Prijs: € 20,-- p.p. incl. mondharmonica ) Vooraf inschrijven!

Niet voor niets is de harmonica al jaren onverminderd populair. De succesvolle workshop, vindt dit jaar wederom plaats in de foyer van het Hampshire Hotel Delft Centre. Alle deelnemers krijgen een fonkelnieuwe bluesharmonica cadeau, waarmee meteen muziek gemaakt gaat worden! Binnen een kwartier speelt iedereen zijn of haar eerste bluesmelodie!!! Deelnemers aan de workshop hoeven geen noten te kunnen lezen en zelfs nooit eerder iets met muziek gedaan te hebben om mee te kunnen doen. De harmonica heeft een razend slim en eenvoudig systeem om liedjes te leren en te onthouden. De mondharmonica bespeel je zowel op in- als uitademing. Dat is even wennen, maar als je het te pakken hebt gaat er een wereld voor je open.

De workshop duurt anderhalf uur; in de pauze en na afloop is er de mogelijkheid om nog even te oefenen en van alles te vragen. Er is ook een kraampje met lesboeken en bijzonder harmonica’s. Alle deelnemers krijgen een lesblaadje mee en voor wie dat wil is er een gratis vervolg via internet.
"Wat zo uniek is aan deze workshop is dat je met niets begint en na een uur lol naar buiten komt met je 'eigen' harmonica waar je ook echt al wat op kunt spelen!"

Meedoen

Deelname kost € 20,- en dat is inclusief een nieuwe harmonica in de toonsoort C.
Reserveren voor de workshop via delft@harmonicaworkshops.nl 
Locatie: Hampshire Hotel Delft Centre, Koepoortplaats 3, Delft. 
Aanvang: 14.00 uur.

GOSPEL OPTREDEN m.m.v. het ELIJAH GOSPEL & SOUL CHOIR

Maria van Jessekerk, Burgwal 20

Zaterdag 17 februari 14.30 uur – 15.30 uur. Gratis entree.

 

Met een breed repertoire, variërend van traditionele gospelsongs en wereldberoemde soulhits geeft Elijah onvergetelijke optredens. Met energieke zang en dans zorgt Elijah voor muziek waarbij niemand stil kan blijven zitten. Elijah heeft optredens verzorgd bij uiteenlopende gelegenheden. Zo trad het koor op samen met de Handsome Poets en Chi Coltrane in Paradiso Amsterdam en tijdens de Uitmarkt in Amsterdam. De debuut-cd “Elijah” bevat naast traditionele gospel ook nummers van Les Humpries, Don Covay, Carole King en Michael Jackson.

GEWORTELD IN DE BLUES – Een muzikale reis naar de bron van de hedendaagse muziek.

Rietveld Theater, Rietveld 49
i.s.m. Rootz Muziekschool.

Zaterdag 17 februari  16.00 uur.
Gratis entree.

Geen enkele muziekvorm was zo belangrijk voor de evolutie van de hedendaagse pop en rockmuziek als The Blues. Vandaar dat wij het meer dan de moeite vinden om een muzikale voorstelling te wijden aan het genre. Een muzikale reis naar de bron van de hedendaagse pop & rock muziek die we vandaag horen op de radio. “Lightnin” Guy Verlinde en zijn muzikanten geven een overzicht van de belangrijkste stromingen in de blues, de meest invloedrijkste muzikanten,  belangrijkste instrumenten en geven de sociaal-culturele achtergrond, met verhalen en anekdotes. Alles illustreert dit trio met live gespeelde muzikale voorbeelden.
Deze voorstelling wordt u aangeboden door het Affligem Bluesfestival i.s.m. het Rietveld Theater en Rootz Muziekschool. 

VROEGE VOGELS BLUES LUNCH

Moeke, Beestenmarkt 16. Zondag 19 februari  vanaf 12.00 uur. Reserveren svp.

Op zondagmorgen kunnen de echte liefhebbers hier terecht voor een smaakvolle brunch met lekkere live bluesmuziek. 

Affligem Bluesfestival Delft

Stichting Horeca Muziekfestivals Delft
p/a Binnenwatersloot 5
2611 BJ Delft

ProgramMering bands

GENUINE MUSIC AGENCY
John Zwetsloot
0165-553115
info@genuinemusic.nl