Bands

Op het Blues Festival Delft zijn veel verschillende bluesstijlen te beluisteren. Zo vind je onder andere Delta Blues, Bluesrock, Chicago Blues, Westcoast blues, Americana, Jump ‘n’ Jive, Rock & Roll, Boogiewoogie, Rockabilly, versterkte en akoestische live muziek. Behoorlijk uniek dus! Hieronder het volledige (alfabetische) overzicht van alle bands. Download het programma en je hebt een totaaloverzicht van alle optredens: bands, locaties en tijden. 

1. Wijzigingen in het programma

Door omstandigheden hebben twee bands hun optreden in Delft moeten annuleren.
Gelukkig hebben we hiervoor prima vervanging kunnen regelen; onderstaande wijzigingen zijn in het programma doorgevoerd:
STADSBROUWERIJ DE KOPEREN KAT: Op vrijdag 16 februari treedt de band Superfly vanaf 22.00 uur op i.p.v. Nightcall.
MOEKE: Op vrijdag 16 februari treed de band Big Muffin' & the Fab3 op i.p.v. Talkin' Blues.

44 Shakedown

44 Shakedown zet een set ouderwetse jumpblues en zwarte rock ‘n’roll neer. Inspiratie komt van helden als Freddie King, Ray Charles, T Bone Walker, Fats Domino en Little Richard. Vette gitaarlicks worden gecombineerd met huiveringwekkende saxsolo’s. Schuif de tafels en stoelen maar opzij voor een opzwepende roadtrip van Chicago naar New Orleans en weer terug.
 

69 Comeback

Het rock & roll trio ’69 Comeback speelt volvette rockabilly en stampende  rock’ n’ roll, met invloeden uit jump jive en blues. De muzikanten laten zich echter niet leiden door een kalender die ophoudt in 1960. Sterker nog: menig moderne rocksong moet er aan geloven en krijgt een fikse rockabillyshot van deze muzikanten. Het repertoire bevat covers van oa. Stray Cats, Elvis Presley, Chuck Berry, Jimi Hendrix, Bruce Springsteen en Johnny Cash.

De band bestaat sinds 2012 uit  Erik-Jan van de Worp (gitaar & zang), Taco van Dijk ( drums & zang ) en Erwin de Vries (contrabas & zang).Deze jongens zijn al decennia lang bezig in de rock ‘ n’ roll muziek en hebben menig podium in binnen en buitenland op hun grondvesten doen schudden! 

’69 Comeback is een rock ’n roll band die deze rauwe stijl met elk live-optreden weer nieuw leven inblaast, met veel energie, een groovy feel en met muzikanten die weten 'what rock 'n roll is all about'!

AJ Plug Trio feat. Guy Smeets

Zangeres AJ Plug ( "De ontdekking van 2014/2015" volgens Johan Derksen ) en gitarist Guy Smeets vormen een unieke combinatie. Het publiek bij diverse try outs was dol enthousiast en het klikte zo goed tussen de twee, dat besloten werd een beperkt aantal optredens te gaan verzorgen, samen met AJ's vaste gitarist Klaas Wildgroove.

Het AJ Plug Trio speelt eigen werk, maar voegt daar ook covers aan toe voor een breed publiek. Kortom ....een niet te missen optreden !!

Arthur Ebeling & Ronald de Jong

Zanger-gitarist Arthur Ebeling en contrabassist Ronald de Jong nemen je mee…….Naar een andere tijd…….? Nee, Arthur’s muziek is tijdloos. Een hedendaagse Buddy Holly, met een buitengewoon gevoel voor entertainment. Met virtuoos Gretsch-gitaarspel, doorleefde stem, voet, humor en diverse attributen als zijn wapens.

Zijn muziek is een catchy mix van rhythm 'n blues, rock 'n roll en country-blues - in a jazzy sauce. Met Ray Charles deelt hij de soul, met Tom Waits het ruige en met Eddie Cochran de Rock en Roll!
 

Barn Find

Een “Barn Find”(schuurvondst) is een klassieke auto of motorfiets, vaak in vervallen staat ontdekt. De term “Barn Find” komt van het feit dat deze vaak gevonden worden in plaatsen als schuren, loodsen, carports en bijgebouwen, waar ze vaak al vele jaren opgeslagen staan. De term is ook meestal van toepassing op voertuigen die zowel zeldzaam als zeer waardevol zijn en die, ondanks hun vaak slechte staat, zeer interessant zijn voor verzamelaars en liefhebbers. ( bron: Wikipedia)

Bovenstaande geldt in grote lijnen ook voor de vier leden van deze band, afgezien dan van de vervallen staat. Integendeel, zij zijn alle vier nog in topconditie. Stuk voor stuk klassiekers, waarbij één lid zelfs de status van oldtimer heeft bereikt, hebben deze heren hun sporen al verdiend in eerdere bands, maar sinds hun paden elkaar gekruist hebben is er een nieuw vuur ontstaan.

Ontdaan van alle stof, roest en oude verflagen zijn dit, zonder uitzondering, juweeltjes die elkaar muzikaal weten uit te dagen en daarmee tot grote hoogten brengen. Al met al, een kwartet van grote klasse. Maar, zoals de Engelstaligen zeggen: “action speaks louder than words”, of met andere woorden: kom u zelf overtuigen tijdens een optreden!!

 

Big Muffin' & the Fab3

Drie leden van deze band toerden jarenlang succesvol met de band The Fusebusters. De hernieuwde samenwerking in Big Muffin & the Fab 3 leidde naar een breed repertoire met nummers van oa. Robben Ford, ZZ-Top, Gov’t Mule, Ronnie Earl, Albert Collins, John Hiatt en zelfs Marvin Gaye.  De strakke ritme-sektie van drummer Paul Heyne en bassist Frans de Jong wordt aangevuld door vlammend gitaarwerk van Peter van der Stelt en schurende vocalen van zanger-gitarist Ron de Beus.

Door de eigen sound, meerstemmige zang en uitstapjes naar jazz, soul en funk onderscheidt de band zich van menige bluesband. Het repertoire is zeer dansbaar en wordt uit het hart gebracht !

Big Ritch & the Blacksmith Company

Deze band met de indrukwekkende frontman Big Ritch is pas sinds 2015 onderweg, maar heeft in korte tijd een mooie CV opgebouwd.

Zanger Big Ritch hanteert de bluesharp en wordt daarbij ondersteund door gitarist Guus Hendriks, pianist Joost Jansen en een denderende ritme-sektie met Paul Kolenberg ( contrabas ) en Johan van Lanen ( drums ). De uitmuntende harpsolo’s van Big Ritch, ondersteund door de opzwepende ritmes van the Blacksmith Company  staan garant voor een stampende, dampende en dansende tent.  Stilstaan is geen optie, “you got to move!”

Het repertoire van deze band bestaat  uit eigen werk afgewisseld met nummers van Little Walter, Freddie King, James Harman en Little Charlie. Kortom: het beste wat Texas en Chicago blues te bieden hebben !

Blame It On Vinnie

Omdat iemand toch altijd de schuld van alles moet krijgen werd het duo “Blame It On Vinnie” in het leven geroepen. Gitarist Gerrie De Waard,  eerder aktief bij de band Scotch 'n Soda en Wim “Howlin Bill” De Vos  kunnen zich dus alles permitteren omdat het toch nooit hun schuld zal zijn. Samen besloten deze muzikanten zich in een muzikaal avontuur te storten. Het duo brengt een mix van blues, rock ’n roll en country op een eigenzinnige akoestische manier. Gerrie beroert zijn snaren als geen ander,  terwijl Wim verhalen zal voorzingen afgewisseld met de huilende klanken van zijn mondharmonica. Blame It On Vinnie is  een uniek duo van topmuzikanten, gespecialiseerd in muziek uit Amerika met repertoire van oa. Johnny Cash, Elvis en Ray Charles. Veel sfeer, goede vibes en daarom niet te missen !!

Blue Clay

The Blue Clay is ontstaan door een reeks akoestische optredens van mondharmonica-speler Johnny Roscoe en zanger-gitarist Wouter Verhelst.
Aangevuld met drummer Geert De Block en contrabassist Repete van Merode speelt de band akoestische blues,  folk en americana en is inmiddels bekend door de flinke dosis energie op het podium. Naast eigen werk speelt de band oude blues en hillbillynummers met invloeden uit bluegrass-, tex-mex- en zydeco muziek. 


De muzikanten stonden geprogrammeerd als voorprogramma bij Amerikaanse bluegrass-toppers als The Pine Box Boys, Whiskey Puppy, Oakhurst en  357 String Band. Hun drie studio-albums Ready For Anything ( 2011 ), Shy But Dirty ( 2012 ) en “Down Here Below” ( 2016 ) ontvingen lovende kritieken en zorgden voor extra interesse van festivalpromotors. Inmiddels verzorgde The Blue Clay met succes optredens in binnen- en buitenland.

Blues Willis

Het blues duo ‘Blues Willis’ bestaat uit Freek Carels en Peter van den Heuvel. Samen maken zij rauwe, mooie en gevoelige blues.

Freek Carels: “Muziek maak je uit je hart met respect, passie en gevoel. Deze elementen probeer ik in elke toon te stoppen die ik speel of het nou blues, pop, funk, rock, soul , elektrische of akoestisch is. Alleen of met een band. Zonder deze elementen is er geen muziek.” En dat laat hij nu zien en horen bij Blues Willis.

Peter van den Heuvel is al jaren de zanger van de bluesband Hills of Harlem en gaat nu ook de akoestische kant op. De liefde, passie en emotie voor de blues blijft hetzelfde, zo ook de rauwe stem.

Luisterend naar deze bluesnummers waan je je in de tijd van de harde werkers op de katoenvelden, een regenachtige dag op het station, verdriet om een verloren liefde… Kortom, muziek die je raakt en je niet snel zult vergeten. Come check it out….

BluesBones

Deze belgische band bewijst dat het snel kan gaan met een carrière. De band bestaat 6 jaar, bracht hun debuut-album en DVD uit en stond al op veel gerenomeerde bluesfestivals. The Blues Bones – met invloeden van Hendrix, SRV en Joe Bonamassa - spelen dan ook blues-rock zoals het bedoeld is. Vol overgave en gevoel worden covers gemixt met sterke eigen composities. Eind 2016 werd de band bij de Belgium Blues Challenge verkozen tot beste bluesband van België. En terecht: ze brengen Blues that gets to your bones !
 

Bluespirit

BlueSpirit is een bluesband, in 1995 opgericht door Harro Caudron. De band bestaat uit muzikanten uit de Haagsche regio, die hun muzikale sporen al jaren hebben verdiend in allerlei andere (blues)bands. Naast Engelse en Amerikaanse bluescovers( altijd voorzien van eigen arrangementen) speelt BlueSpirit ook Nederlandstalige blues (eigen werk). De band heeft op diverse (inter)nationale festivals opgetreden. BlueSpirit speelt blues zoals blues gespeeld moet worden, maar dan een tikkie anders.

Line up: Harro Caudron, zang & gitaar;  Mark Doornik, gitaar & zang; Henk Bosman, gitaar & mondharmonica; Bert Alers, basgitaar; Cees Groenendaal, drums

Bought & Souled

Het repertoire van Bought and Souled krijgt een soul “feel” door de driekoppige blazerssectie. Alle muzikanten in de band zijn al geruime tijd vrienden van elkaar en voelen elkaar perfect aan. Naast pure soul from the heart spelen ze pop with a groove and funky rock music in a colourfull outfit.

Een optreden van Bought and Souled roept een gevoel van nostalgie op vermengd met een ga-maar-lekker-uit-je-dak sfeer. Bij de erg aanstekelijke show van Bought and Souled kan niemand stil blijven zitten of staan!

Dee's Honeytones

Dee’s Honeytones is een verrassende nieuwe Rockabilly/ Rhythm & blues experience. Zangeres Dee Ann zingt met volle passie voor muziek, en in stijl. Met haar heldere zangstem doet de stijlvolle diva de stijl ten volle eer aan. Naast zang is haar swingende piano en gitaarspel een welkome aanvulling op de transparante sound van de band. Dee schrijft veel nummers zelf, die ze dan ook op het podium als geen ander kan vertolken. In 2011 ontving ze uit handen van Andy Tielman zelf (de grondlegger van Indorock) de Andy Tielman Award.

De eerste cd met de Honeytones “Hot Damn” werd uitgebracht in 2014 en bevat vijftien nummers, waaronder twee covers en dertien eigen stukken geschreven door Mars en Dee van den Berg. Het repertoire is geinspireerd op boppin’ blues uit de jaren 40 en 50, rockabilly en swingende jive.  Contrabassist Mars heeft zijn credits reeds verdiend in vele andere Rockabilly en Roots formaties. Zijn technisch zeer steady basgeluid vormen een belangrijk deel van de basissound. Pat Angel heeft de blues in alle pezen van zijn lichaam en combineert dit op creatieve wijze met andere invloeden uit de rootsmuziek. Door zijn unieke spel en authentieke geluid is hij de perfecte gitarist voor deze formatie. Joe zet met zijn technische drumwerk een solide swingende basis neer.

Dee’s Honeytones staat garant voor een lekker swingend fifties-optreden !

Dirty Five

De belgische band Dirty Five neemt je mee op een virtuoze roller coaster vol stampende blues, stomende funk, sensuele soul, wat ruige rock en hier en daar zowaar een streepje smooth jazz. Gewapend met gitaren, bas, drums en bluesharp brengt deze combinatie Chicago bluesnummers van oa. Willie Dixon en Junior Wells, maar ook recenter werk van Bill Withers en Lenny Kravitz.

Wanneer vijf in de rootsmuziek gepokte en gemazelde rasmuzikanten uit de regio Brugge aan het grooven slaan, dan krijg je geheid vuurwerk. Deze mannen zetten elke lokatie in lichterlaaie !

Doc Curran & Friends

Doc. Curran and Friends is de energieke bluesband van de Ierse zanger/gitarist Ricky Curran. Of het nu de eigen composities zijn, of de interpretatie van bekende blues klassiekers, deze band wordt altijd gedreven door "de groove". Zodoende is niet alleen een avond met lekkere blues gegarandeerd, maar zal het voor het publiek meoilijk worden om stil te blijven staan!


 

Doghouse Sam & his Magnatones

Doghouse Sam heeft de afgelopen jaren naam en faam gemaakt met zijn Magnatones. In de internationale pers werd hij omschreven als een authentiek en uniek talent (Japan), werd hij geroemd om zijn beklijvende songwriting (Polen & UK) en zijn veelzijdige, straffe stem (Frankrijk). De media merkte zijn unieke gitaarstijl op (Benelux) en prees zijn virtuositeit op de bluesharp (Duitsland). In 2014 werd de band dan ook niet onverwacht winnaar van de Belgian Blues Challenge !

Kenmerkend voor de Doghouse concerten zijn steevast de intense doorleefdheid en de rauwe benadering van de Rhythm’n’Blues. Vanaf 2015  toert deze rhythm ’n’ roots sensatie toeren met een volledig nieuwe show én een nieuw album, genaamd “Knock Knock”. Deze plaat werd wederom wereldwijd uitgebracht via BluesBoulevard en de ene songparel na de andere wordt aan elkaar geregen (Bealestreet.be).Doghouse Sam’s mix tussen rauwe blues en elektrische Americana is door het gerenommeerde Duitse magazine Bluesnews omschreven als een kruising tussen de Paladins en Howlin’ Wolf !

Maar wat dit trio nu écht zo wervelend en fascinerendmaakt (rootstime.be), is hun tomeloze energie en enthousiasme op het podium. Met virtuoos Jack o’Roonie op de contrabas en creatieve duizendpoot Franky Coumans (verkozen tot beste drummer van Nederland in 2010) op de drums, staan Doghouse Sam & his Magnatones garant voor een onvergetelijk concert dat de toeschouwer bij de strot grijpt.

In Delft presenteert de band hun derde album "Going Places". Nieuwe songs, nieuwe live-show, en dat alles in die ondertussen typerende doghouse stijl...  Dit wordt weerom genieten van muziek in zijn meest pure vorm !  Zorg dat je erbij bent !!

Dry Riverbed Trio

Onder leiding van zanger-gitarist Dusty Ciggaar speelt dit trio de sterren van de hemel met een heerlijke mix van authentieke rockabilly, country en blues uit de 40’s en 50’s. Ronald Tilgenkamp zorgt voor een goede en stevige basis met zijn contrabas, terwijl Darryl Ciggaar met strakke drumriffs en vocalen het publiek opzweept.

Dit trio heeft een ruime ervaring in diverse bands en staan ook regelmatig met bluesgigant Ian Siegal op het podium. Het Dry Riverbed Trio brengt met jong enthousiasme en muzikale kunde een waar feest op het podium. Dat bewezen ze oa. bij het optreden tijdens het Moulin Bluesfestival, waar het trio als de grote verrassing werd genoemd.

Duketown Slim

Imco Ceelen aka Duketown Slim verkocht zijn ziel jaren terug... niet aan de duistere prins, maar aan pure, eerlijke blues. Langs de waterkant met een flesje wijn en een zwaarmoedig puberhart onttrok hij zijn eerste "blue-note" aan een harmonica, wat, net als bij een vonk in een vat buskruit, resulteerde in een explosie van passie en onbegrensde liefde voor dit genre.

Imco heeft een unieke, gemoedelijke stijl ontwikkeld, waardoor hij tijdens een optreden het publiek met overtuiging weet mee te slepen in zijn blueswerkelijkheid. Naast het spelen van een hoop oude bluessongs recht uit de Delta is Duketown Slim de laatste tijd ook steeds meer bezig met eigen nummers.

Duketown Slim speelt met drie krachtige middelen: een gitaar, een stem en het nodige respect voor een van de mooiste muzikale tradities die de wereld al meer dan een eeuw weet te boeien.... Blues met de grote B.


 

Ed & the Gators

Ed and the Gators is een swingende bluesband die het publiek meeneemt door de geschiedenis van the blues. Frontman Eddy Desmul stond op het podium als gastmuzikant van Amerikaanse artiesten Joan Baby en Josh Harp en toerde met reeds twee maal in de States. Zijn krachtige stem doet denken aan de Texaanse bluesman Guy Forsyth en bovendien speelt hij ook uitstekend bluesharp en slidegitaar.

Zijn medemuzikanten worden regelmatig gevraagd als begeleidingsband van oa. Ian Parker en toerden eerder met oa. Carey Bell, Louisiana Red, Hook Herrera en Sista Monica. Tijdens de Belgium Blues Challenge werd de band uitgeroepen tot beste belgische bluesband van 2017.

Het repertoire van Ed & the Gators bevat rauwe Chicago blues,  swingende West-Coast  en New-Orleans songs.  Dit geheel wordt bovendien afgewisseld met een stevige Texaanse shuffle of wat ouderwetse country blues … You name it, the Gators play it.

 

Farstreet

De brabantse formatie Farstreet brengt stevige blues op een zeer eigenwijze manier. Het repertoire is verwant aan de stijl van o.a. Gary Moore, Fleetwood Mac en Jimi Hendrix. Opvallend is hoe deze muzikanten hun draai geven aan bekende nummers. Dit alles is te horen op hun live-opgenomen debuut-cd. Voor liefhebbers van bluesrock is een optreden van Farstreet verplichte kost !


 

Fat Harry & the Fuzzy Licks

Met eigentijdse blues geïnspireerd door innovators als Lucky Peterson, Joe Louis Walker en Chris Cain heeft deze band een unieke stijl ontwikkeld.  De band oogste afgelopen jaar veel succes met hun cd “Hard Lovin’ Man”. Shuffles, funk en slowblues zorgen voor een swingend en meeslepend optreden.

Fonzie's Triumph

Met Fonzie's Triumph krijgt het publiek gegarandeerd een "rockin'  good time" vol van rock & roll, country & blues. Deze 4 mans formatie speelt repertoire van oa. Elvis, Jerry Lee Lewis, Chuck Berry, Stones en Dr. Feelgood. Met een klassieke bezetting van drums, bas en twee gitaren brengt deze band hun covers met respect voor de oude meesters.

Frenk van Meeteren

Frenk van Meeteren speelt en treedt al op sinds z’n vijftiende, raakte al vroeg geinteresseerd in jazz, blues en andere soorten “78-toeren”-muziek. Hij speelde behalve met z’n eigen stringband Crooks (tournee’s in Rusland en Hongarije in de jaren 80) in de folkgroep King’s Galliard (jaren 70) en de Gangbusters (jaren 80 – 90), die veel speelden op de Boulevard of Broken Dreams (nu de Parade). In Den Haag verzorgde hij vele sessies in het lokaal Vredebreuk en het Syndikaat.

Tegenwoordig speelt hij veel met de Gehoorgangsters, een groep die z’n basis heeft in Rotterdam. Recent heeft Frenk een CD uitgebracht onder z’n eigen naam: "Stop Look & Listen". Hierop is hij te horen in een trio-bezetting. Sinds 2016 is hij banjoïst/gitarist van de Dutch Swing College Band.

Frenk maakt weinig gebruik van repertoirelijstjes. Meestal borrelen de nummers in een soort vanzelfsprekende volgorde uit z’n hoofd, soms komt er iets langs wat nog niet eerder bestond en weer ophoudt te bestaan als het eindaccoord geklonken heeft.

GG & the Cruisers

GG & the Cruisers is een band waarin 'Oldschool' en 'Newschool' Blues elkaar ontmoeten ! Alle stijlen uit de blues worden moeiteloos in elkaar verweven waardoor er een verrassend eigentijdse maar toch ook vintage sound ontstaat.

In de korte periode dat de band aktief is, bewezen deze muzikanten over kwaliteit en drive te beschikken. Zo werd de band verkozen tot 2e beste band bij de Dutch Blues Challenge van 2017. Afgelopen jaar was de band ook te vinden in de Sun Studio’s te Memphis (USA) waar hun debuut-cd “Suitcase” werd opgenomen.

Het repertoire van de Cruisers bestaat zowel uit eigen werk als bewerkingen van traditionele bluessongs van o.a. Sonny Terry & Brownie McGhee, Big Bill Broonzy, Robert Johnson, Tommy Johnson, Muddy Waters, Little Walter en Leadbelly.

Groovetakers

In het recente verleden fungeerden deze vier blues-veteranen als veel gevraagde gangmakers op bluesfestivals, grotere podia en als voorprogramma van grotere internationale acts als Alan Price, Ian Siegal en Joe Bonamassa.  The Groovetakers staan garant voor onvervalst stevige rhythm & blues, rock ‘n roll en meeslepende slow blues.

Gumbo & The Monk

Gumbo & The Monk brengen de rauwe sound van de Mississippi Delta Blues. Dit doen ze op traditionele handgemaakte instrumenten zoals de Cigar Box Guitar, License Plate Resonator Guitar en Diddley Bow. Het duo vertolkt nummers van o.a. Mississippi John Hurt, Son House, Robert Johnson en vroege nummers van Muddy Waters, Howlin Wolf en John Lee Hooker. In een intieme (semi)akoestische setting waant het publiek zich in een originele Juke Joint in Mississippi.  Gumbo & The Monk brengen hun intense, intieme en doorleefde show op diverse podia en festivals binnen en buiten Nederland. Hun missie is om het geluid van de 'oerblues' weer terug te brengen en te verspreiden. 

Het Dok

Het Dok is een ervaren zevenmans formatie uit Delft en omstreken met een oer-Hollands repertoire van bekende nummers van (vooral) De Dijk, Scene en Bløf. Van dampende rock ’n roll naar hartverscheurende blues staat het Dok garant voor een avond Nedernostalgie. Maar ook lekker meezingen en dansen! Ongecompliceerd, eerlijk en toegankelijk.

Line up: Christiaan Baljé, zang. Peter Loozen, toetsen. Erik Oosterman, gitaar. Johan Smit, bas, René Janssen, drums. Erik Geskus, trompet. Koos Vellekoop, saxofoon.

Highway R&B Gang

Blues van the Gang is niet zomaar blues. De stijl van de Gang laat zich merendeels typeren als Swing- & Jump blues met een vette flirt richting de Bluesrock en de Chicago Blues. Jimmy Vaughan, Muddy Waters, Kim Wilson, Kenny Wayne Shepherd, John Mayall, the Red Devils, Junior Wells e.v.a, zijn de artiesten die voor de ”Gang” een bron van inspiratie zijn.

De muziek onderscheidt zich doordat er geen ellenlange gitaar- of harmonicasolo’s gespeeld worden of korte sets. De nummers zijn gevarieerd, bieden grote afwisseling qua sound door de wisselwerking van gitaar, mondharmonica en Hammondorgel en vooral het speelplezier en enthousiasme van de bnadleden. Er wordt bijna in een rauwe ruk een programma neergezet van 3 uur lang. Kortom, The Highway Gang is volgens zeggen, "duidelijk geen band van dertien in een dozijn".

De ritmesectie, meerdere zingende bandleden, gitaar, mondharmonica en het Hammondorgel geven de band een diversiteit die je in het huidige blues-circuit niet vaak meer tegenkomt. De "Gang" is daarom een graag geziene band, overal waar de blues gewaardeerd wordt. De band speelt veel in het oosten van het land en Duitsland en komt in februari speciaal voor het Delftse Bluesfestival naar de Randstad toe.

Hollands Blauw

Hollands Blauw speelt de Nederlandstalige blues. En hoe! De Haagse formatie bezingt het leven zoals het is; rauw, pijnlijk, mooi, triest en vooral lachwekkend. Geïnspireerd door blues klassiekers van onder andere Little Walter, Muddy Waters en BB King verlagen ze de Mississippi Delta tot onder het zeeniveau in Delft. Met het hart op de tong en een biertje in de hand gaat het dak eraf! De Nederlandstalige blues is uit het leven gegrepen. Uit de polderklei getrokken. Naar de kroeg gebracht op zoek naar het bier en de pleisters op de wonden. En dan valt het leven best wel weer mee. Niet te vaak overigens. Vandaar de blues. De bandleden van Hollands Blauw zijn bekende namen in de blues scene en hebben hun sporen allang verdiend met bands zoals The John Frick Band en True Blue.

Hoodoo Monks

Met de komst van de moddervet drummende Pit Maypole verandert het originele Hoodoo Monks duo ineens tot een stampende Black Mambo Boogie sound die boeit tot aan ’t eind. Vele festivals zijn inmiddels bezweerd met deze pittige, stomende, authentieke en moderne blues benadering, zoals deze te horen is op hun debuut-cd "Blues Of The Legends".

Inmiddels traden deze boogiemannen, Boogaloo T ( zang en bluesharp ) BB Burnette ( gitaar ) en Pit Maypole ( drums ) succesvol op als support van oa. the Paladins. Deze fanatieke heren prediken hun songs met zoveel passie en plezier dat je er niet onderuit kunt... Dit is real time bluesmusic !

Horse Goes Blues

Deze Delftse band zal voor de gelegenheid het repertoire aanpassen. Met behoud van hun eigen geluid kom je dan in de categorie ‘stevige-vette-blues’ met een knipoog naar Elvis en The Red Devils. Horse keert zich live zo nodig binnenste buiten…..Dat wordt zweten dus!
 

Jams With Benefits

Bij de sessies van Jams With Benefits krijg je alleen de voordelen van een jamsessie: spontane, frisse jams waarbij het samenspel op nummer één staat. Dus geen ellenlange solo's, tenenkrommende versies van Wonderwall of slaapverwekkende bluesjes, maar een avond vol energieke jams!

Jansen & De Vries

Jansen & de Vries is een elektrisch/semi-akoestisch roots duo waarvan de stijl geworteld is in de muziek afkomstig uit het Memphis en Chicago van de jaren ‘40 en ‘50.  De elektrische en akoestische gitaar zijn voor rekening van Meneer de Vries. Meneer Jansen hanteert de bluesharp en is de zanger van de twee. Met het gebruik van vintage-apparatuur wordt er gestreefd naar een compacte, dynamische sound die deze muziek weer spontaan en fris laat klinken. De passie die het duo heeft voor de muziek zorgt er voor dat er een energieke en aanstekelijke performance ontstaat. Naast blues worden er ook muzikale uitstapjes gemaakt richting andere muzikale genres uit deze vroege elektrische periode.

Jean Paul Rena

Op de nieuwste cd "A Thief Known For Stealing Hearts"van Jean Paul Rena worden zelfgepende songs afgewisseld met klassiekers als  "Spoonful" en "Homework", die Rena op inventieve wijze naar zijn hand zet. De muziek van dit viertal is zo intens dat stilzitten absoluut geen optie is. Let’s have a party!

JennB Blues Band

Onder aanvoering van Jennifer Bomert worden alle clichés over een bluesband overboord gegooid. Deze zangeres klinkt als de ultieme kruising tussen Koko Taylor, Janis Joplin en Sass Jordan.

De muzikanten geven oude bluesnummers een eigen draai, waardoor ze alle leeftijden over de drempel trekken naar de wereld van de blues. Invloeden zijn te horen van bands als Red Devils, Led Zeppelin en The Hoax of artiesten als Janis Joplin, Stevie Ray Vaughan en Freddie King. Combineer dit alles en je krijgt de full power bluesrock van JennBBlues!

John Burki & the Dynaflow

In 2016 hebben de muzikanten van The Dynaflow, bekend van de Fossen-Struijk Band en toernees met diverse Amerikaanse bluesartiesten, de handen ineengeslagen met zanger-gitarist John Burki en toetsenist Willem van der Schoof. Deze vier mannen zijn op een blues-missie en brengen blues in de traditie van Muddy Waters, T-Bone Walker, Magic Sam en Buddy Guy.

Bij optredens banen de warme klanken van het Hammond orgel zich een weg door het strakke ritme dat door bassist Jan Markus en drummer Eduard Nijenhuis wordt neergelegd. De gitaar huilt en stuwt de band naar alle uithoeken van Chicago, Mississippi en weer terug. Authentieke blues, maar wel vandaag gespeeld !

John Frick Band

De muzikanten van de John Frick Band laten de energie en de passie van grootheden als Elmore James, Muddy Waters, Freddy King, Peter Green en Rory Gallagher doorklinken in hun eigen nummers. Hun bij Blueshine Records uitgebrachte CD “Urban Crossroads” is een gedegen en gevarieerd album met een mix van blues, swing en rock and roll en krijgt in de bluespers goede recensies.

De John Frick Band treedt niet alleen met regelmaat op in Nederland en België, maar speelde ook op The Table Mountain Blues Summit in Kaapstad, de geboorteplaats van John Frick. Tussen de optredens door schrijft de band nieuw materiaal voor een derde cd.

De bezetting van de band bestaat uit John Frick; zang en gitaar, Tom Moerenhout; saxofoon en percussie, Leo Birza; toetsen en zang, Michel de Man; slagwerk en Nico Hart; bas en zang.

Juke Joints

Deze groep is ongetwijfeld een van de succesvolste bluesbands in Nederland met hun zeer eigen mix van swing, rockabilly, rock & roll, bluesrock, Chicagoblues en zydeco ! Behalve in Nederland beklommen deze vier muzikanten de afgelopen 25 jaren podia in heel Europa en zelfs in the States!

Kees Kingsize

Zanger-gitarist Kees Kingsize is in de Haagse muziekscene geen onbekende. Deze muzikale duizendpoot beheerst vele stijlen en ziet een hoog swing-gehalte altijd als een must. Kees Kingsize speelt swing en blues alsof hij het zelf uitgevonden heeft! (Volkskrant 2012). Beïnvloed door gitaristen als T-Bone Walker, Lonnie Johnson, Jimi Hendrix en Django Reinhardt werd zijn smakelijke, expressieve, economische en in essentie coole blues een begrip bij Haagsche muziekliefhebbers. `Je hebt geen andere keus als de Blues jou uitkiest!` zegt hij over zijn authentieke sound.

Kingsdeal

Deze muzikanten zijn al jaren actief in de blues scene.  De roots van Kingsdeal liggen in de traditionele Chicago blues, maar inmiddels is de band doorgegroeid tot een zeer veelzijdige bluesband. Invloeden komen uit alle bluesstijlen, maar ook rockabilly, roots en rock.
Gitarist Thijs Westenberg toerde eerder oa. met de amerikaanse bluesgitarist Michael Dotson.

Deze muzikanten spelen met veel energie en het liefst zonder pauze, want…these guys just wanna play the blues!

Bezetting: Arjan de Bree - zang, bluesharp; Paul Nagtegaal -contrabas, zang;
Marco Groen - drums, zang; Thijs Westenberg - gitaar

Lightnin’ Guy Verlinde & the Mighty Gators

Lightnin’ Guy Verlinde plukte nooit katoen op de velden van Mississippi, maar hij had al zijn deel van bad luck and trouble, geluk en hoop. In zijn hedendaagse slide & harp blues hoor je deze gevoelens en gedachten die de luisteraar meenemen naar het moeras van Louisiana en de funky Westside van Chicago.

Lightnin' Guy is naast een uitstekend muzikant en zanger ook een rasechte entertainer.
Door zijn authentieke stijl hebben de optredens van Lightnin’ Guy altijd een zeer hoog energie gehalte. Hij slaagt er in om het publiek altijd aan het dansen en zingen te krijgen op zijn strakke groove. Een optreden is altijd een feest en elke lokatie staat op zijn kop.

Little Boogie Boy Blues Band

Het is dé droom van elke jonge muzikant, naar Amerika gaan, je idolen ontmoeten en samen op het podium je favoriete muziek spelen. Een vals paspoort gebruiken om de leeftijdsgrens in de clubs te omzeilen en door de artiesten Little Boogie Boy genoemd worden. Dit is het verhaal van zanger/gitarist Hein Meijer, die in 1992 naar blues mekka Chicago afreisde en zijn bijnaam verwierf om zijn jeugdige, opgewekte en enthousiaste verschijning.

Zijn Little Boogie Boy Bluesband is gewapend met zang, gitaar, bas en drums en hanteert afwisseling als leidraad. Chicago en Mississippi blues, sappige soulballads, swingende shuffles, funky New Orleans blues zijn enkele stijlen die worden gebracht. Een setlist ontbreekt, de reacties van het publiek bepalen de richting van het repertoire. Elke avond is anders….

 “It`s All-in The Blues” is de titel van het laatste album, welke door Bluesbreeker gerecenseerd werd als: “een prachtige muzikale reis die van begin tot einde boeit”.

Little Boogie Boy is driemaal genomineerd voor de Dutch Blues Awards, in de categorieën beste gitarist en beste vocalist. Hij deelde het podium met artiesten als Magic Slim, T-Model Ford en Sam Carr, begeleide met de band o.a. John Primer, Nick Holt, Mojo Buford, Tail Dragger, Harmonica Shah, R.J. Mischo, en was als eerste Nederlander te zien op het befaamde King Biscuit Festival in Helena, Arkansas.

Met zijn ruime ervaring is Little Boogie Boy een wandelende jukebox geworden, met daarin zoveel songs opgeslagen dat een gevarieerd repertoire tijdens optredens gegarandeerd is. Let the good times roll !!

Little Boy & Nightingale

Little Boy & Nightingale aka Wouter Verhelst en Ilse Van Dooren (ook aktief in de bands The Blue Clay en The Black Daniëls) vormen een duo met een passie voor blues, folk en rock ’n’ roll. Tijdens hun optredens straalt de liefde voor deze muziek van podium.  Dit duo heeft een breed repetoire met songs van Kim Wilson, Randy Newman, BB King, John Hiatt, Bonnie Raitt, Townes van Zandt, Eric Clapton, Southside Johnny, Johnny Cash, The Eagles, Elvis en Bruce Springsteen... Kortom, akoestische blues, swingende rock’n’roll, country, rock uitgevoerd op akoestische gitaar, mondharmonica, percussie, cajon en een aangename stem van Ilse Van Dooren.

Livin' Blues Xperience

De Haagse bluesformatie Livin’ Blues met frontman Niko Christiansen begon ooit in de 60-er jaren en is sindsdien nauwelijks meer weggeweest van de Nederlandse bluespodia. Met hits als Wang Dang Doodle, LB Boogie en Spoonful toerde de band door heel Europa. Als verrassend vervolg op hun eerdere succes in het Oostblok, stond Niko Christiansen met zijn vernieuwde Livin’ Blues Xperience in een uitverkocht Svetlanov Theater te Moskou en toerde de band dit jaar nog in Polen.  Deze legendarische band heeft nog niets aan kwaliteit en energie ingeboet en krijgt elke blueslokatie aan het swingen ! Blues is Livin’ !

Louis Portal

Info volgt.

Mojo Hand

Blues band Mojo Hand is een fantastische nederlandse band spelend met plezier, energie en passie. Mojo Hand laat je “The Blues Experience” voelen! De vier ervaren muzikanten spelen een mix van zelf geschreven en bestaande blues nummers, alles met het Mojo Hand gevoel in verschillende bluesstijlen. Het repertoire gaat van Texas tot Chicago, van funky tot swing en van traag tot rockende blues. De combinatie van een groovende ritme sectie, een grommend Hammond geluid, bezielde en scherpe gitaar solo’s, schreeuwende bluesharp licks en twee rauwe, emotionele stemmen garanderen een onvergetelijke ervaring.

Nightcall

Nightcall is in 1989 opgericht en was oorspronkelijk een bluesband. Sinds 2014 speelt de band in de huidige samenstelling en is de muziekstijl meer de kant uitgegaan van Rock & Roll, Rockabilly en Country. Maar natuurlijk staat er ook nog blues op het repertoire. De setlijst bevat voor een groot deel nummers uit de jaren ’50 en '60.

De meeste leden speelden eerder in bands met uiteenlopende muziekstijlen. Hierdoor heeft Nightcall een gevarieerd repertoire en staat de band garant voor een spetterend optreden.

 

Pam MacBeth & Chris Koenen

Zangeres en gitariste Pam MacBeth komt uit Nashville, Tennesee en woont inmiddels al een tijd in Nederland. Zij toert in Europa op met Chris Norman van de band Smokie. Samen verzorgden zij een optreden  in het Gorkypark Moskou voor 150.000 mensen. In Delft wordt Pam begeleid door de Leidse bluesgigant Chris Koenen die met zijn JJ Cale stijl en stem een perfecte aanvulling is voor een middag country blues.

Patrick Lejewaan & Bas Paardekooper

Patrick Lejewaan is een gerenomeerde toetsenman uit de Haagsche muziek-scene. Zanger-gitarist Bas Paardekoper heeft de blues terug  gebracht in Den Haag en toert met zijn band  door heel Europa. Deze bijzondere combinatie brengt het beste in beide muzikanten boven ! Een aanrader !

Pentatonica's

Gelegenheids-samenstelling gevormd door Tinus Koorn. Deze jazzmondharmonicaspeler begon pas op zijn 24ste met muziek maken. Ondanks deze late start werd hij in 2004 als eerste mondharmonicaspeler in Nederland toegelaten tot het conservatorium. In 2009 studeerde Tinus af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en werd daarmee de eerste diatonische harmonicaspeler die een diploma jazzharmonica behaalde. Tijdens zijn studie in Den Haag kreeg Tinus les van trompettisten Jarmo Hoogendijk en Eric Vloeimans.

De diatonische harmonica is een vrij zeldzaam instrument in de jazz en is donkerder en rauwer van klank dan de vaker gebruikte chromatische harmonica. Als gevolg hiervan heeft Tinus een uiterst herkenbaar geluid. Tinus is op het moment actief in een aantal groepen waaronder het Tinus Koorn trio en Doctor Blowbend & de Vineta's.

 

Ralph De Jongh

In Steck met special guest: gitarist Bas Paardekooper !! De blues stroomt koninklijk door de aderen van de in 1975 geboren Ralph de Jongh. Als kind was Ralph een slechte slaper, wat hij deed was met een radiootje onder de dekens blues luisteren en zong mee tot de zangvogels het ‘s ochtends van hem overnamen. Op 15 jarige leeftijd kocht Ralph van zijn eerst verdiende geld zijn eerste gitaar.  Na een aantal gitaarlessen gaf zijn gitaarleraar het alweer op; Ralph was inmiddels beter geworden dan zijn leraar. 365 dagen per jaar hield de gitaar Ralph in zijn greep en hij werd daarmee één van de meest bijzondere en talentvolste bluesartiesten die Nederland rijk is.  In 2004 werd Ralph opgepikt door niemand minder dan Harry Muskee, die Ralphs talent erkende en werd geraakt door zijn muziek. Muskee nam Ralph mee op tournee als voorprogramma van zijn Cuby & The Blizzards, waarmee hij een grote groep trouwe fans vergaarde. Het ging uitstekend met de carrière van Ralph. Ralph wint de Dutch Blues Award 2011 voor Beste Vocalist. Maar ineens verdwijnt Ralph de Jongh eind 2012 uit beeld. Een fysieke burn out luidt het commentaar, later bleek het een post viraal syndroom te zijn. 2013 was een slecht jaar voor Ralph, maar hij is een vechter en kondigde onlangs zijn come back aan! Een nieuw album Ill en een nieuwe tour! En in 2014 wint hij weer The Dutch Blues Challenge. In 2017 werden maar liefst 3 nieuwe cd's gepresenteerd; vandaag vliegen de vonken van het podium in Delft. 

Ramblin' Dog

Ramblin’ Dog is een 4-mans akoestische bluesband uit de regio Eindhoven. De muzikanten met een vracht aan muzikale ervaring brengen ingetogen én swingende, maar vooral met passie gespeelde blues.


Een bluesy voice, twee gitaren, één bluesharp, bas en percussie zijn de ingrediënten voor een gevarieerd repertoire en worden licht uit-versterkt.Naast eigen werk spelen zij op eigen wijze nummers van oa. Eric Bibb, Eric Clapton, Big Daddy Wilson, Robert Johnson en Matt Anderson. De band brengt een mix van diverse stijlen, van slow tot opzwepend en zorgt daarmee voor kippenvel én losse heupen!

Riverside Jr.

De blues van Riverside Jr. komt rechtsstreeks uit zijn hart. Vol overgave brengt hij een mix van traditionals en eigen werk. Akoestische songs worden afgewisseld met elektrische en liefhebbers van diverse bluesstijlen (Delta, Texas, Chicago) vinden in het repertoire zeker iets wat hen bekoord. Zijn cd ‘Would you, baby?’ uit 2014 is met lovende kritieken ontvangen in binnen- en buitenland.

Voorheen speelde Riverside Jr. als zanger / gitarist in Big Will & the Bluesmen.
Als frontman van het trio The Bluetails behaalde hij in 2015 de finale van de Dutch Blues Challenge.

Riverside Jr. is the real deal, and fans of acoustic blues and roots music will not be disappointed with what they will find here!"(Blues Blast, USA)

"... this extremely able acoustic bluesman  is a true disciple of the Mississippi Delta Blues. He has captured the feel and angst of the original style so well that even his own songs could well pass for time honoured blues songs".(Blues Matters, UK)

" Son House would really be proud and honoured. Riverside Jr. maakt mijn verwachting waar!"(Bluesmagazine, NL)

"...zelden hebben we iemand gehoord die zo weten te begeesteren met stem, songs en gitaar." (Rootstime, BE)

Roa Quintet

“50 Shades of Blues”…. Roenik Roa Espinosa (gitaar) en Samuele Ghezzi (zang/mondharmonica) slaan de handen ineen ter gelegenheid van het Delftse bluesfestival. Ze stellen een programma samen dat de blues laat horen in al haar tinten. Delta, Chicago, R&B, jump, rock & roll en natuurlijk die andere nazaat van de blues: Jazz. Ruig, ruw en boordevol emotie en energie.

Robbert Fossen Trio

Info volgt.

Rootbag

Rootbag is een trio dat zich laat inspireren door de muziek uit het zuiden van de VS. Invloeden van hypnotiserende Delta blues, sexy New Orleans grooves en swampy R&B smelten samen tot een Gumbo soup, Rootbag-style. Rauw, soulful en groovy.

De debuut-cd “Rootbag” bevat 12 originals en werd door Arrow Classic Rock Radio al snel verkozen tot beste blues-cd van 2014. Bovendien won Rootbag in 2015 de Dutch Blues Award voor beste nederlandse bluesband. De pers spreekt over “één van de beste Roots-platen ooit in Nederland gemaakt” (OOR), “Rootbag voegt echt wat toe aan de blues” ( Lust For Life ), “Een dijk van een plaat” ( Bluesmagazine ) en “En gedroomd debuut” ( Jazzism )

Rootbag staat onder leiding van ster-gitarist Richard van Bergen en heeft met Judy van Ooijen ( drums ) en Roelof Klijn (bas ) een indrukwekkende ritme-sektie. De band heeft in korte tijd dan ook een indrukwekkende lijst optredens verzorgd bij oa. North Sea Jazz, Moulin Bluesfestival, Belgium Rhythm & Blues Festival te Peer, de Zwarte Cross, SXSW festival ( Austin, Texas ) alsmede diverse festivals in Europa. In Delft presenteert dit trio hun nieuwe cd “Walk On In” die inmiddels wederom lovende kritieken krijgt.

Shakedown Tim & the Rhythm Revue

De muziek van Shakedown Tim & the Rhythm Revue is een combi van down home blues, jump n jive en boogie. Deze vier muzikanten brengen the blues alsof ze uit de Mississippi Delta komen en van daar naar Chicago reisden.

Zanger-gitarist Shakedown Tim Ielegems is de oprichter van de band Fried Bourbon en stond ook op het podium met Gene Taylor, James Harman, Roland Van Campenhout, Steven De Bruyn, Jo' Buddy, Bill Barret en Bill Sheffield. Met een bezetting van drums, contrabas, gitaar en saxofoon gaan ze sinds de zomer van 2014 onderweg. 

Shakedown Tim & the Rhythm Revue hebben  samen met producer Nico Duportal en audio-engineer Joes Brands hun eerste plaat opgenomen. Het debuut-album “Hard to Catch” werd eind 2016 uitgebracht op het internationale  "Rhythm Bomb" label en ontving reeds vele lovende reaktie van diverse media.

Met het geluid van een vintage fat body gitaar, saxofoon en een rete-strakke rhythm sektie mikt de band op de heupen en wil iedereen in het publiek zien dansen !

Slapback Johnny

Tijd voor Jumpblues ! Ja, het is zover!. De wintermaanden houden ons in de greep en zorgen er toch ongemerkt voor dat we minder bewegen omdat we minder doen. Maar da’s voorbij want maart is al in zicht en het voorjaar lonkt! Dus benen de lucht in, weer naar beneden en springen maar.

In het café is het dan dus tijd voor Slapback Johnny, dat staat voor jump-blues, swing en hele fijne rockabilly van Nederlandse bodem. De bandleden hebben hun sporen verdiend op podia door het hele land en deze vierkoppige formatie maakte in korte tijd al veel zalen onveilig met hun energieke stijl. Put on your dancing shoes!

Slim Robin Band

Bandleider Slim Robin is vooral bekend van zijn harmonicaspel bij bekende bluesbands waar hij deel van uitmaakte,  zoals Livin’ Blues en de Dave Chavez band. Bluesliefhebbers konden  hem de afgelopen jaren vinden op nationale en internationale podia. Bovendien werd hij al twee keer genomineerd voor beste Nederlandse bluesharpist door de Dutch Blues Foundation.

Sinds 2015 is hij frontman van zijn eigen Slim Robin Band. In hetzelfde jaar verscheen zijn debuutalbum: "Claim Your Wings", waarmee hij een prima visite-kaartje af heeft gegeven. Op dit album zijn eigen nummers te vinden die een goede indruk geven waar de Slim Robin Band voor staat: pure en eerlijke blues.

De ritmesectie van deze band bestaat uit drummer Robbie  Carree en bassist Jules van Brakel. Zij toerden eerder door Europa met de Amerikaanse bluesartiesten Mike Welch, James Harman, Mitch Kashmar en Gary Primich en met hun eigen King Mo band. Gitarist Arie Verhoef maakte jarenlang deel uit van The Nervous Fellas en toerde met Sugar Ray Norcia.

De Slim Robin Band brengt swingende West Coast Blues met invloeden van George Smith, William Clarke, Little Charlie & the Nightcats en James Harman.

Southend '68

Liefhebbers van stevige gitaarrock, maar ook van swingende pop en lekker blues komen bij Southend 68 absoluut aan hun trekken. Southend 68 bestaat ruim zes jaar in de huidige bezetting en speelt uiteenlopende covers van Lenny Kravitz, the Black Crowes, The Black Keys tot Anouk, Pink en K's Choice. Met een zanger en zangeres in de gelederen komen diverse stijlen aan bod: van melodieus, bluesy tot ronduit heftig. Eén ding staat voorop: het moet knallen! De band treedt regelmatig op in de regio en staat garant voor een avondje feesten.

St. Louis Slim

Genoemd naar een song van Seasick Steve brengen deze muzikanten repertoire van oa.  Muddy Waters, Howlin’ Wolf, Magic Sam, Freddie King, Koko Taylor en Etta James.  Deze zangeres en 4 ervaren muzikanten brengen Chicago Blues met bekende en minder bekende songs uit de Windy City.

 

Straight Up Hogs

Heftige en intense blues met veel ruimte voor een stampend en puffend Hammond orgel. Als zanger/organist Thijs Sijbrandij dit bakbeest niet met handen en voeten teistert, geeft hij zijn stembanden en bluesharp op hun donder, hierbij enthousiast gesteund door zijn drie Haagse medemuzikanten.
 

Stripped

Vanaf de vroege jaren 60 hebben the Rolling Stones zich aan allerlei muziekstijlen gewaagd ! Maar het begon vanaf 1962 met blues-covers van oa. Muddy Waters, Howlin’ Wolf en Jimmy Reed. Stones-coverband Stripped laat vanavond blues-nummers horen van het prille bluesstadium in de jaren zestig tot en met de klassiekers uit 45 jaar rock-geschiedenis. Meezingen en dansen zijn op dit "feest van herkenning" vaste prik !  De muzikanten staan garant voor heerlijk gitaarwerk en een swingende show !

Sugar Queen & the Straight Blues Band

Met haar Straight Bluesband neemt zangeres Sugar Queen het publiek mee op een reis naar diverse bluesstijlen. Ze zingt vol emoties over onrechtvaardigheden en verloren liefdes. Michele Denise, bekend als de Sugar Queen, is een veelzijdige Amerikaanse zangeres die optreed in de V.S., Azië en momenteel gevestigd is in Europa. Michele begon haar muzikale reis in de kerk. Ze is opgegroeid met een sterke gospel en blues achtergrond. Zij werd uitgekozen om op te treden tijdens het historische  “Mandela Released" evenement en reisde zo langs vele staten in Amerika. Tijdens haar reizen vertolkte ze een dubbelrol als directeur en zangeres voor diverse gospel en klassieke koren in de Kentucky, Ohio, Indiana en West Virginia. In Maleisië en China trad Michele op met de band Deuce Wild, en bracht daar gevarieerde optredens met een mix van blues en rock. De leden van deze band komen uit Amerika, België en Nederland.

Talkin' Blues

Deze relatief nieuwe band houdt op niet mis te verstane wijze de herinnering aan blues-legende B.B. King levend. Het repertoire bevat alle klassiekers van deze meester gitarist en performer die in 2015 overleed na een carrière van ruim 60 jaar.

Talkin’ Blues ontstond als gelegenheidsband tijdens het Haagse festival Jazz in de Gracht. De vijf leden weten samen een geluid te produceren alsof er een bigband op het podium staat. Smullen met een hoofdletter B. The Thrill Is Here !

Talkin’ Blues bestaat uit: Ronny Singer: zang, Tjaart Venema: toetsen, Paul Robbert: bas, Drumbo Brown: drums en Peter Langerak: gitaar.

The Bluesfirm

The BluesFirm is een Nederlandse bluesband. Met muziek die het best omschreven kan worden met recht uit het hart blues en bluesrock.

De band is opgericht door Peter van den Heuvel ( HillsofHarlem en Blues Willis) en gitarist Freek Carels ( o.a Cover the Cargo, Payday, Smokehead en Blues Willis).Samen zochten ze contact met ervaren bluesrotten die weten wat het is om op het podium  te staan en het blues gevoel over te brengen op het publiek. Als rots in de branding kwamen daar snel bij bassist Nico Droppert ( HillsofHarlem, Toine Scholten band) en als dirigent op drums Bram Smeele ( o.a. verschillende bands en artiesten, sessiedrummer )  Om de band helemaal compleet te maken werd als laatste Mr Hammond Arjan van den Oever ( o.a. Dicky Greenwood band) er bij gehaald. Deze vijf echte bluesmannen staan nu samen op het podium als The BluesFirm. The Bluesfirm maakt uiteenlopende herkenbare Blues waarbij tijdens optredens er een paar zaken altijd naar voren komen…….hard werken, emotie, lach, traan, volume, dynamiek, improvisatie, plezier en liefde voor de blues.

Kortom een bluesband die het best tot zijn recht komt op het podium en die je gewoon live gezien MOET hebben!!

The Men Unplugged

The Men - Unplugged bestaat uit Gerrit van der Spaan (gitaar en zang) en George Reijnders( Bluesharp). Dit duo brengt een mix van blues traditionals en eigen composities.

Gerrit van der Spaan is een gitaar virtuoos uit  Amsterdam en speelt sinds zijn 12e jaar gitaar. In de loop der jaren toerde hij door Nederland met de “Mean Town Blues Band”,  “A Crossroad Deal ” en “de Beaverhunt Bluesband”.

George Reijnders uit Hoofddorp, speelt sinds 2005 onafgebroken bluesharp en is organisator van de Amsterdam Harmonica Meetup Groep. Hij werd geinspireerd door oude meesters als Little Walter en Sonny Boy Williamson.

In 2013 verscheen het debuut album “Weekend” met daarop eigen werk maar ook vertolkingen van o.a. Rory Gallagher’s “Western Plane”, de traditionals “House of the Rising Sun” en “Going Up the Country”. Met de uitbreiding van het repertoire werd het tijd om weer een aantal nieuwe nummers vast te leggen op de nieuwe CD “On the Road”.

The Men - Unplugged  staan garant voor een (h)eerlijke set semi-akoestische blues.

The Roadrunners

Wanneer Blues Magazine zegt dat The Roadrunners “een echte kanjer” is, en Het Nieuwsblad hen vergelijkt met “de groten der aarde”, dan is dat omdat zanger/gitarist Wim Degezelle, drummer Seppe Donvil en bassist Dirk Michielse de blues doen rocken als geen ander.  De doorgroefde stem en het vurige gitaarspel van Wim worden ondersteund door de niet te stoppen trein die Seppe en Dirk samen zijn. Niet moeilijk dat ze ronduit furore maakten in Crossroads, bij Kid’s Rhythm ‘n’ Blues Kaffee, op het Antwerp Blues Festival en op Blues Schoten dit om er maar een paar te noemen.

De typische “The Roadrunners-sound” is een smeltpot van blues, rock, funk en country en is binnenkort ook in albumvorm beschikbaar want de groep werkt momenteel hard aan hun eerste album. You’ll be blown away…

These Lowly Gentlemen

These Lowly Gentlemen; Gave upbeat shuffles gemixt met intense bluesy ballads. De enorm ervaren Donald van der Goes op de contrabas. Donald kent u misschien nog wel als bassist van onder andere ‘The Veldman Brothers’, ‘Dusink Blues’ en vele anderen. Lars Hoogland is de rhythm chief. Slechts 19 jaar oud, maar een oude ziel daar waar het drummen betreft. Speelde al met vele grote namen uit de blueswereld als Ian Siegal, John Primer (Muddy Waters) en Robbert Fossen. Bas Nederlof is de frontman van het gezelschap. Zijn verantwoording is het gitaarspel en vocals. Hij opende in het verleden al shows voor Bo Diddley, speelde als 17 jarige met John Primer (Muddy Waters) en deelde het podium met Sam Taylor (Otis Redding Band). Als extra toevoeging op de band hebben ze meestergitarist Arend Jansen gevraagd hen te versterken tijdens in Steck. Samen vormen ze ‘These Lowly Gentlemen’. 

Trouble No More

Trouble No More brengt een mix van pure blues, stevige bluesrock en swingende rhythm & blues. Gevarieerd, maar steeds herkenbaar. Met een ritme-sektie zo vast als een huis en met een hoofdrol voor gitaar, saxofoon en toetsen staat de band garant voor een muzikaal feestje.

Walter & Friends

Bandleider Ron Walter  ( zang/gitaar ) brengt vanmiddag met bassist Dan Simon en saxofonist  Wouter Kiers een breed repertoire van blues, jazz en soul. In de setlijst staan nummers van Willie Dixon, Stevie Wonder, Donny Hathaway en Billy Holiday, alle op eigen wijze gearrangeerd. Verrassend en uit het hart gespeeld !

Weepers

The Weepers brengen toffe rhythm & blues uit de 50's en 60's, gespeeld in het derde millenium. In uitvoeringen waarbij stilzitten geen optie meer is. Let your hair down and have a natural ball! Het voelt als een droom, en iedereen aanwezig deelt mee in deze ervaring.

Country zonder Stetson, blues met een traan en rock & roll. The Weepers vinden hun inspiratie  bij Robert Johnson, T-Bone Walker, Eric Clapton en Carl Perkins, maar we hebben ook goed naar Stevie Ray Vaughan, BB King, The Red Devils en Stray Cats geluisterd.

Wat nou vernieuwend ? Wat nou eigentijds ? Drie accoorden, drie instrumenten, een hoop goeie songs: De omstandigheden bepalen welke: Blue Moon, Glamour, Mean Woman, Dynamite Duckwalk ! In één stevige basis-set, of een avondvullend programma. Het Weepers repertoire bestaat uit vele liedjes.

Dit trio swingt, rockt & entertaint elk publiek en elke gelegenheid. Als je op zoek bent naar een muzikale reis naar de roots van blues en rock & roll dan zijn the Weepers de band voor jou !

Wildmen Bluesband

De Wildmen Bluesband is opgericht door de flamboyante gitarist Jos de Wilde. Als gitaarleraar heeft hij vele leerlingen geïnspireerd om een al dan niet professionele carrière te gaan volgen. In 2011 richtte hij de Wildmen Bluesband op. In Saskia de Nijs (zang) Hans van Gaalen (drums) Mark van Lieshout (bas) en Jan Heijmans (toetsen) heeft hij een ideale groep mensen gevonden om de blues te spelen!

Op het podium staat een energieke band, waar tijdens een spetterend optreden, de vonken vanaf vliegen! De machtige uithalen van Saskia, het opzwepende Hammondgeluid van Jan, de uitdagende gitaarsolo’s van Jos, ondersteund door de solide ritmesectie van Hans en Mark, laten niemand onberoerd. Elk lid heeft ruime ervaring in andere bluesbands, wat garant staat voor een brede basis in de blues. De Wildmen Bluesband speelt blues van o.a. Elmore James, Freddie King, Buddy Guy, Koko Taylor, Peter Green en vele anderen, waaronder ook eigen nummers. De band geeft aan de nummers een eigen draai en gezien de reacties van het publiek wordt dit zeer gewaardeerd.

Willie B & the Blue Sparrow

Willie B. & The Blue Sparrow is een van de weinige akoestische duo's die country-blues op een authentieke wijze brengen. Zichzelf begeleidend op gitaar en mondharmonica treden zij in de voetsporen van grootheden zoals Sonny Terry en Brownie McGhee.

Sinds zijn eerste confrontatie met de blues heeft Willie B. zich ontwikkeld tot een bluesman in hart en nieren. Zijn zang is rauw en komt uit zijn ziel. Zijn gitaarspel vertoont duidelijke invloeden van Lightnin' Hopkins, Big Bill Broonzy en Brownie McGhee. Zoals hij de slidegitaar ter hand neemt zijn echo's van Robert Johnson, Mississippi Fred McDowell en Muddy Waters hoorbaar.

The Blue Sparrow bespeelt sinds zijn jeugd de bluesmondharmonica in de stijl van Sonny Terry. Zijn melodieuse solo's wisselt hij af met het authentieke bluesgeluid van vertrekkende stoomtreinen en voortdenderende wagons.

Wouter Kiers Band

Tenorsaxofonist Wouter Kiers is een bekende en opvallende verschijning in de Nederlandse muziekwereld. Naast de enorme reeks van bands  waar Kiers mee werkt en heeft  gewerkt houdt hij er ook altijd eigen bands op na waarmee hij een energieke mix van  jazz, blues, funk en rock ‘n’ roll  weet neer te zetten. De bands waarin zijn scheurende en honkende tenorsaxofoon uiteraard  luid en duidelijk aanwezig is, vergeet je niet snel.  De meest bekenden daarvan zijn de bands  “Kiers & de Vries” (1998 - 2005) en natuurlijk “Blood Sweat & Kiers” (2005 - 2015). Sinds de zomer van 2015 ontstond weer een kiersverse nieuwe formatie tijdens  zijn hot steaming “Sax on the Beach” sessions in stranttent Pier 32 te Den Haag. Met de veelzijdige gitarist en zanger Toine Scholten,  oudgediende(Kiers& de Vries) Robin Koerts op basgitaar en één van neerlands  topdrummers Satindra Kalpoe heeft Kiers  wederom een knetterende en veelzijdige formatie samengesteld die indruk maakt tot op het bot!!

Affligem Bluesfestival Delft

Stichting Horeca Muziekfestivals Delft
p/a Binnenwatersloot 5
2611 BJ Delft

ProgramMering bands

GENUINE MUSIC AGENCY
John Zwetsloot
0165-553115
info@genuinemusic.nl