Bands

Op het Blues Festival Delft zijn veel verschillende bluesstijlen te beluisteren. Zo vind je onder andere Delta Blues, Bluesrock, Chicago Blues, Westcoast blues, Americana, Jump ‘n’ Jive, Rock & Roll, Boogiewoogie, Rockabilly, versterkte en akoestische live muziek. Behoorlijk uniek dus! Hieronder het volledige (alfabetische) overzicht van alle bands. Download het programma en je hebt een totaaloverzicht van alle optredens: bands, locaties en tijden. 

69 Comeback

Het rock & roll trio ’69 Comeback speelt volvette rockabilly en stampende  rock’ n’ roll, met invloeden uit jump jive en blues. De muzikanten laten zich echter niet leiden door een kalender die ophoudt in 1960. Sterker nog: menig moderne rocksong moet er aan geloven en krijgt een fikse rockabillyshot van deze muzikanten. Het repertoire bevat covers van oa. Stray Cats, Elvis Presley, Chuck Berry, Jimi Hendrix, Bruce Springsteen en Johnny Cash.

De band bestaat sinds 2012 uit  Erik-Jan van de Worp (gitaar & zang), Taco van Dijk ( drums & zang ) en Erwin de Vries (contrabas & zang).Deze jongens zijn al decennia lang bezig in de rock ‘ n’ roll muziek en hebben menig podium in binnen en buitenland op hun grondvesten doen schudden! 

’69 Comeback is een rock ’n roll band die deze rauwe stijl met elk live-optreden weer nieuw leven inblaast, met veel energie, een groovy feel en met muzikanten die weten 'what rock 'n roll is all about'!

AJ Plug Trio feat. Kim Snelten

De samenwerking zangeres AJ Plug en mondharmonica-speler Kim Snelten is onstaan na een spontane sessie in bluesclub The Shack , waar AJ en haar band een optreden gaven. Kim die in het publiek aanwezig was, werd gevraagd een aantal nummers mee te jammen.
 

AJ Plug ( "De ontdekking van 2014/2015" volgens Johan Derksen ) en Kim Snelten ( eerder Jack of Hearts en Drippin' Honey ) vormen een unieke combinatie. Het publiek in The Shack was dol enthousiast en het klikte zo goed tussen de twee, dat besloten werd een beperkt aantal optredens te gaan verzorgen, samen met AJ's vaste gitarist Klaas Wildgroove.

Het AJ Plug Trio speelt eigen werk, maar voegt daar ook covers aan toe voor een breed publiek. Kortom ....een niet te missen optreden !!

Arthur Ebeling & Ronald de Jong

Zanger-gitarist Arthur Ebeling en contrabassist Ronald de Jong nemen je mee…….Naar een andere tijd…….? Nee, Arthur’s muziek is tijdloos. Een hedendaagse Buddy Holly, met een buitengewoon gevoel voor entertainment. Met virtuoos Gretsch-gitaarspel, doorleefde stem, voet, humor en diverse attributen als zijn wapens.

Zijn muziek is een catchy mix van rhythm 'n blues, rock 'n roll en country-blues - in a jazzy sauce. Met Ray Charles deelt hij de soul, met Tom Waits het ruige en met Eddie Cochran de Rock en Roll!
 

Bag Of Bones

Bag of Bones knalt er vol in met haar debuutalbum “Under my Wings”. Klassieke bluesrock, een overvol genre, maar Bag of Bones stijgt er bovenuit. Zelden klonk het van eigen bodem zo overtuigend. 

Geheim ingrediënt nummer 1 is gitarist Elco Jongkind, half Spaans, half Nederlands. Waar in hemelsnaam heeft deze man al die jaren gezeten? Met virtuoos gemak stuwt hij de muziek naar grote hoogte. De route zit vol wendingen: net als je volledig klem zit in de strakste riffs denkbaar, hypnotiseert hij je met een waaier van lyrische melodieën, om je vervolgens snoeihard wakker te schudden met een vlijmscherpe solo. Een gitarist van zeldzame klasse. 

Minder op de voorgrond, maar minstens zo belangrijk is de Oostenrijkse bassist Daniel Lottersberger. De man is verantwoordelijk voor een zeldzaam stuwende drive. De combi met Niels Voskuil op drums is strak en groovend, een wild kloppend hart waar geen ontsnappen aan mogelijk is.  

Het repertoire schuurt soms tegen funk aan, dan ineens klinkt er Flamenco in door. Maar welke kant het ook op gaat: de kern is onversneden bluesrock, erg goede onversneden bluesrock.  U bent gewaarschuwd.

Big Bo

Bo Brocken speelt zijn blues met hart en ziel. Met zijn ongepolijste, soulvolle stem begeleidt hij zichzelf op akoestische en elektrische gitaar, steel dobro, mondharmonica en bassdrum. Naast zijn eigen werk speelt hij blues-klassiekers uit de jaren '30, '40 en '50, waarbij onversneden en vaak obscure Delta-Blues de boventoon voert.

 

Na een succesvolle periode met het bluesduo Big Bo & Mr. Bas gaat Bo sinds 1996 als solist verder met inmiddels een indrukwekkende staat van dienst: succesvolle cd-releases en optredens op gerenommeerde podia in binnen- en buitenland, onder meer in The Slow Club te Parijs, tournees door Europa en Scandinavië, Amsterdam Bluesfestival, Bluesroute Utrecht, Jazz In Duketown Den Bosch en zelfs een succesvol optreden in de Svetlanov Music Hall van Moskou. Met zijn ervaring klinkt Bo authentiek en doorleefd en laat steeds een onuitwisbare indruk achter.

Big Muffin' & the Fab3

Drie leden van deze band toerden jarenlang succesvol met de band The Fusebusters. De hernieuwde samenwerking in Big Muffin & the Fab 3 leidde naar een breed repertoire met nummers van oa. Robben Ford, ZZ-Top, Gov’t Mule, Ronnie Earl, Albert Collins, John Hiatt en zelfs Marvin Gaye.  De strakke ritme-sektie van drummer Paul Heyne en bassist Frans de Jong wordt aangevuld door vlammend gitaarwerk van Peter van der Stelt en schurende vocalen van zanger-gitarist Ron de Beus.

Door de eigen sound, meerstemmige zang en uitstapjes naar jazz, soul en funk onderscheidt de band zich van menige bluesband. Het repertoire is zeer dansbaar en wordt uit het hart gebracht !

Blue Clay

The Blue Clay is ontstaan door een reeks akoestische optredens van mondharmonica-speler Johnny Roscoe en zanger-gitarist Wouter Verhelst.
Aangevuld met drummer Geert De Block en contrabassist Repete van Merode speelt de band akoestische blues,  folk en americana en is inmiddels bekend door de flinke dosis energie op het podium. Naast eigen werk speelt de band oude blues en hillbillynummers met invloeden uit bluegrass-, tex-mex- en zydeco muziek. 


De muzikanten stonden geprogrammeerd als voorprogramma bij Amerikaanse bluegrass-toppers als The Pine Box Boys, Whiskey Puppy, Oakhurst en  357 String Band. Hun drie studio-albums Ready For Anything ( 2011 ), Shy But Dirty ( 2012 ) en “Down Here Below” ( 2016 ) ontvingen lovende kritieken en zorgden voor extra interesse van festivalpromotors. Inmiddels verzorgde The Blue Clay met succes optredens in binnen- en buitenland.

Blues 'n' Stuff

De muzikanten van Blues 'n’ Stuff vonden elkaar bij een jamsessie. De band speelt een gevarieerde mix van blues, rock en soul, met invloeden van Robben Ford, Venice, Doobie Brothers en B.B. King.
 

Blues Bastard Doc Curran & Friends

Doc. Curran and Friends is de energieke bluesband van de Ierse zanger/gitarist Ricky Curran. Of het nu de eigen composities zijn, of de interpretatie van bekende blues klassiekers, deze band wordt altijd gedreven door "de groove". Zodoende is niet alleen een avond met lekkere blues gegarandeerd, maar zal het voor het publiek meoilijk worden om stil te blijven staan!


 

Blues Willis

Het blues duo ‘Blues Willis’ bestaat uit Freek Carels en Peter van den Heuvel. Samen maken zij rauwe, mooie en gevoelige blues.

Freek Carels: “Muziek maak je uit je hart met respect, passie en gevoel. Deze elementen probeer ik in elke toon te stoppen die ik speel of het nou blues, pop, funk, rock, soul , elektrische of akoestisch is. Alleen of met een band. Zonder deze elementen is er geen muziek.” En dat laat hij nu zien en horen bij Blues Willis.

Peter van den Heuvel is al jaren de zanger van de bluesband Hills of Harlem en gaat nu ook de akoestische kant op. De liefde, passie en emotie voor de blues blijft hetzelfde, zo ook de rauwe stem.

Luisterend naar deze bluesnummers waan je je in de tijd van de harde werkers op de katoenvelden, een regenachtige dag op het station, verdriet om een verloren liefde… Kortom, muziek die je raakt en je niet snel zult vergeten. Come check it out….

BluesBones

Deze belgische band bewijst dat het snel kan gaan met een carrière. De band bestaat 5 jaar, bracht hun debuut-album en DVD uit en stond al op veel gerenomeerde bluesfestivals. The Blues Bones – met invloeden van Hendrix, SRV en Joe Bonamassa - spelen dan ook blues-rock zoals het bedoeld is. Vol overgave en gevoel worden covers gemixt met sterke eigen composities. Eind 2016 werd de band bij de Belgium Blues Challenge verkozen tot beste bluesband van België. En terecht: ze brengen Blues that gets to your bones !
 

Bluesfellas

BluesFellas, opgericht in 2006, is een formatie van zeer ervaren muzikanten die zorgen voor een volwassen sound met heel veel soul. Met de komst van drummer Mels Bol (ex Cuby and the Blizzards) is de formatie weer compleet voor optredens in 2017. Met een cross-over van Fifties, country blues, sixties Chicago blues met een vleugje West Coast ’n Swing, vermengd met een licht funky sausje wordt eer gedaan aan Muddy Waters, Howlin’ Wolf, Ray Charles en vele anderen… De band is een graag geziene gast op vele nationale blues podia en toert onafgebroken de spaanders uit het podium!

Eerder te zien op oa. Schollevaar Bluesfestival, Brielle Blues, Culemborg Blues en als Finalist van de Dutch Blues Challenge 2012 . Een avondje onvervalste Blues ’n Swing is een avondje BluesFellas !

Bluesinn

Dit trio brengt vanavond verrassende akoestische bewerkingen van repertoire uit de jaren ’60 tot ’90. De nadruk zal liggen op covers in Delta- en Chicagostijl.

Bought & Souled

Het repertoire van Bought and Souled krijgt een soul “feel” door de driekoppige blazerssectie. Alle muzikanten in de band zijn al geruime tijd vrienden van elkaar en voelen elkaar perfect aan. Naast pure soul from the heart spelen ze pop with a groove and funky rock music in a colourfull outfit.

Een optreden van Bought and Souled roept een gevoel van nostalgie op vermengd met een ga-maar-lekker-uit-je-dak sfeer. Bij de erg aanstekelijke show van Bought and Souled kan niemand stil blijven zitten of staan!

Captain Morgan Express

De Utrechtse bluesband Captain Morgan Express mengt zompige moerasklanken uit New Orleans met stadse geluiden uit Chicago. Onversneden Texas struts smelten samen met delta blues uit het diepe zuiden. Swingende shuffles worden afgewisseld met opzwepende jungle beats en hypnotiserende voodoo vibes.

Live kenmerkt Captain Morgan Express door een energieke performance, meerstemmige zang en explosieve gitaar- en bluesharp duels. Captain Morgan Express vaart zijn eigenwijze koers, maar laat zich graag loodsen door Red Devils, The Hoax en Sean Costello.

De eerste cd, getiteld ‘Urban Cowboy’, wordt door fans en pers enthousiast ontvangen. Twee nummers van de cd bereiken zelfs de Blues Alert Dutch Top 100 Allertijden. Met de optredens die volgen, wordt de reputatie als ‘the hardest hip shakers' definitief gevestigd. De bluesroutes van Texel, Middelburg en Groningen zijn de luidruchtige getuigen. Ook festivals, zoals de Culturele Zondag en het ZON Festival, heeft dit kwartet reeds doen schudden op zijn grondvesten.

Cottontone

Tijdens een jamsessie in Zevenhuizen blijken 5 energieke en gedreven muzikanten een opmerkelijke muzikale klik te hebben.  Rustend op de ervaring opgebouwd in vele andere bands, weten de mannen op geheel natuurlijke wijze een eigen sound te creëren waarbij blues, rock en funk in een modern jasje worden gestoken. Die bewuste avond geven ze ‘m van katoen en Cottontone is geboren.

Cottontone komt uit het zuiden van de Randstad. Een streek waar ze van oudsher "de tering naar de nering zetten, leven in de brouwerij brengen en alle registers opentrekken".  Menig muziekliefhebber heeft zich reeds laten meeslepen door de warme klanken van de oude blues, de emotie van de soul en de funky groove. Het repertoire bevat eigen interpretaties van blues nummers uit de overlevering  als ook minder bekende, verrassende pareltjes.  Hierbij laat Cottontone zich inspireren door o.a. Albert, Freddie & BB King,  Morblus en the Nimmo Brothers.

Dave Chavez Band

Zanger-gitarist Dave Chavez speelt rhythm & blues. Zijn repertoire is beinvloed door oa. James Harman, Fabulous Thunderbirds, Johnny Guitar Watson en Rick Estrin. Deze band neemt je mee op een swingende reis door Chicago, Texas en de Westcoast. Een aanrader !!


 

Dee's Honeytones

Dee’s Honeytones is een verrassende nieuwe Rockabilly/ Rhythm & blues experience. Zangeres Dee Ann zingt met volle passie voor muziek, en in stijl. Met haar heldere zangstem doet de stijlvolle diva de stijl ten volle eer aan. Naast zang is haar swingende piano en gitaarspel een welkome aanvulling op de transparante sound van de band. Dee schrijft veel nummers zelf, die ze dan ook op het podium als geen ander kan vertolken. In 2011 ontving ze uit handen van Andy Tielman zelf (de grondlegger van Indorock) de Andy Tielman Award.

De eerste cd met de Honeytones “Hot Damn” werd uitgebracht in 2014 en bevat vijftien nummers, waaronder twee covers en dertien eigen stukken geschreven door Mars en Dee van den Berg. Het repertoire is geinspireerd op boppin’ blues uit de jaren 40 en 50, rockabilly en swingende jive.  Contrabassist Mars heeft zijn credits reeds verdiend in vele andere Rockabilly en Roots formaties. Zijn technisch zeer steady basgeluid vormen een belangrijk deel van de basissound. Pat Angel heeft de blues in alle pezen van zijn lichaam en combineert dit op creatieve wijze met andere invloeden uit de rootsmuziek. Door zijn unieke spel en authentieke geluid is hij de perfecte gitarist voor deze formatie. Joe zet met zijn technische drumwerk een solide swingende basis neer.

Dee’s Honeytones staat garant voor een lekker swingend fifties-optreden !

Detonics

Als Detonics speelt ontstaat er beweging. Zelfs de ferventste bankhanger kan de energieke 50-er jaren West Coast blues niet weerstaan. Zodra Detonics speelt ontstaat de sfeer van prostitutie, illegale casino's, zelf gestookte whisky en Al Capone. De rauwe, ongepolijste stem van zanger Kars van Nus combineert bijzonder goed met de jazzy gitaarsounds van Jeremy Aussems en de gierende Hammond van Raimond de Nijs. De ritmesectie bestaat uit Mathijs Roks (drums) en Rene Leijtens (contrabas).
 

De naam Detonics verwijst naar het compacte 1911-style pistool dat eertijds door veel vrouwen ter bescherming in duistere gokhallen, onopvallend tussen de jarretels werd gestoken. Een staaltje van vroege creativiteit die lef en gezond verstand in de juiste dosis combineert. Een betere omschrijving van deze band is er niet te geven. Creatieve, explosieve muziek zonder te veel in te boeten op de originele 50-er jaren West Coast sound.

In oktober 2016 werd de band tijdens de Dutch Blues Challenge verkozen tot beste Nederlandse bluesband. In januari zal de band dan ook afreizen naar de Internationale Blues Challenge in Memphis (USA). Met recht een aanrader dus !

Dirty Five

De belgische band Dirty Five neemt je mee op een virtuoze roller coaster vol stampende blues, stomende funk, sensuele soul, wat ruige rock en hier en daar zowaar een streepje smooth jazz. Gewapend met gitaren, bas, drums en bluesharp brengt deze combinatie Chicago bluesnummers van oa. Willie Dixon en Junior Wells, maar ook recenter werk van Bill Withers en Lenny Kravitz.

Wanneer vijf in de rootsmuziek gepokte en gemazelde rasmuzikanten uit de regio Brugge aan het grooven slaan, dan krijg je geheid vuurwerk. Deze mannen zetten elke lokatie in lichterlaaie !

Dynamite Blues Band feat. Dusty Ciggaar

BENGST! En daar was The Dynamite Blues Band. Wesley van Werkhoven, Niels Duindam en JJ van Duijn, bekend van Big Blind, staan samen met bassist Renzo van Leeuwen weer op de bühne met onvervalste rhythm & blues. Met Big Blind boekten ze in een zeer korte tijd veel successen. Zo speelden ze op menig gerenommeerd festival  zoals Moulin Blues en het BRBF Peer. Festivals in Engeland en Duitsland werden aangedaan alsmede nationale televisie bij Raymann Is Laat. Big Blind besloot na twee albums dat de koek voorlopig op was. Nu is er de doorstart als Dynamite Blues Band. Met een nieuwe naam en cd was de band al te gast bij het TV-programma De Wereld Draait Door....in Steck met special guest Dusty Ciggaar !

Ed & the Gators

Ed and the Gators is een swingende bluesband die het publiek meeneemt door de geschiedenis van the blues. Frontman Eddy Desmul stond op het podium als gastmuzikant van Amerikaanse artiesten Joan Baby en Josh Harp en toerde met reeds twee maal in de States. Zijn krachtige stem doet denken aan de Texaanse bluesman Guy Forsyth en bovendien speelt hij ook uitstekend bluesharp en slidegitaar.

Zijn medemuzikanten worden regelmatig gevraagd als begeleidingsband van oa. Ian Parker en toerden eerder met oa. Carey Bell, Louisiana Red, Hook Herrera en Sista Monica.

Het repertoire van Ed & the Gators bevat rauwe Chicago blues,  swingende West-Coast  en New-Orleans songs.  Dit geheel wordt bovendien afgewisseld met een stevige Texaanse shuffle of wat ouderwetse country blues … You name it, the Gators play it.

 

Fat Harry & the Fuzzy Licks

Met eigentijdse blues geïnspireerd door innovators als Lucky Peterson, Joe Louis Walker en Chris Cain heeft deze band een unieke stijl ontwikkeld.  De band oogste afgelopen jaar veel succes met hun cd “Hard Lovin’ Man”. Shuffles, funk en slowblues zorgen voor een swingend en meeslepend optreden.

Fossen & Warmerdam

Robbert Fossen heeft inmiddels een flinke staat van dienst in de Nederlandse blues-scene. Een paar jaar geleden bracht hij als een soort coach een avond door in de oefenruimte met een groepje kinderen van 9 t/m 13 jaar oud. Dit 'bandje' opende samen met Robbert een door hem georganiseerde bluesnight in Lisse.

Dave Warmerdam was de toen 13-jarige getalenteerde pianist van die formatie.
Inmiddels is Dave 16 en heeft al de nodige podium-ervaring opgedaan. Ook is hij zeer verdienstelijk gaan zingen en gitaarspelen. Een veelbelovende muziekcarrière is ontsproten.

Sinds eind 2015 spelen Robbert en Dave als duo samen, naast nog wat andere projecten, waaronder de 12-koppige Memphis Soul Stew. Als duo spelen ze vooral de blues uit Chicago met nummers van Otis Spann, Muddy Waters, John Brim. Maar o.a. bij de Memphis Soul Stew zitten ook nummers van Ray Charles, Bill Withers, Sam Cooke, Solomon Burke en The Staple Singers in het repertoire.

In oktober 2016 won dit duo de finale van de Dutch Blues Challenge en gaan Nederland vertegenwoordigen op de International Blues Challenge in Memphis, waar Robbert al eerder, als eerste Nederlandse act ooit, in 2013 de finale haalde samen met Peter Struijk

Foulplay

Het repertoire van deze 9 mans formatie is een gevarieerde mix van blues, rhythm & blues en soul. Dat betekent dansen op covers grootheden als Sam & Dave, Otis Redding, James Brown, Tower of Power, Brian Setzer en nog veel meer. Foul Play brengt muziek met een hoog swinggehalte, afgewisseld met een enkele melancholieke ballad.

Frenk van Meeteren

Frenk van Meeteren speelt en treedt al op sinds z’n vijftiende, raakte al vroeg geinteresseerd in jazz, blues en andere soorten “78-toeren”-muziek. Hij speelde behalve met z’n eigen stringband Crooks (tournee’s in Rusland en Hongarije in de jaren 80) in de folkgroep King’s Galliard (jaren 70) en de Gangbusters (jaren 80 – 90), die veel speelden op de Boulevard of Broken Dreams (nu de Parade). In Den Haag verzorgde hij vele sessies in het lokaal Vredebreuk en het Syndikaat.

Tegenwoordig speelt hij veel met de Gehoorgangsters, een groep die z’n basis heeft in Rotterdam. Recent heeft Frenk een CD uitgebracht onder z’n eigen naam: "Stop Look & Listen". Hierop is hij te horen in een trio-bezetting. Sinds 2016 is hij banjoïst/gitarist van de Dutch Swing College Band.

Frenk maakt weinig gebruik van repertoirelijstjes. Meestal borrelen de nummers in een soort vanzelfsprekende volgorde uit z’n hoofd, soms komt er iets langs wat nog niet eerder bestond en weer ophoudt te bestaan als het eindaccoord geklonken heeft.

Groovetakers

In het recente verleden fungeerden deze vier blues-veteranen als veel gevraagde gangmakers op bluesfestivals, grotere podia en als voorprogramma van grotere internationale acts als Alan Price, Ian Siegal en Joe Bonamassa.  The Groovetakers staan garant voor onvervalst stevige rhythm & blues, rock ‘n roll en meeslepende slow blues.

Guitar Guy & Mr. Harmaniac

Henk de Ruiter ( The Guitar Guy ) en Erik Niemeyer ( Mr. Harmaniac ) vormen sinds enige tijd het duo The Guitar Guy and Mr. Harmaniac. Vanaf het eerste moment dat ze samen het podium deelden was er een 'klik' en haalt de chemie tussen beide heren het beste in hun naar boven. In eigen bewerkingen spelen ze nummers van o.a Washboard Sam, Robert Johnson, Muddy Waters, Leadbelly, Slim Harpo en Big Bill Broonzy. Een optreden van The Guitar Guy en Mr. Harmaniac is energiek, spectaculair, uniek en staat bol van de 'Old School Blues'!

Hollands Blauw

Hollands Blauw speelt de Nederlandstalige blues. En hoe! De Haagse formatie bezingt het leven zoals het is; rauw, pijnlijk, mooi, triest en vooral lachwekkend. Geïnspireerd door blues klassiekers van onder andere Little Walter, Muddy Waters en BB King verlagen ze de Mississippi Delta tot onder het zeeniveau in Delft. Met het hart op de tong en een biertje in de hand gaat het dak eraf! De Nederlandstalige blues is uit het leven gegrepen. Uit de polderklei getrokken. Naar de kroeg gebracht op zoek naar het bier en de pleisters op de wonden. En dan valt het leven best wel weer mee. Niet te vaak overigens. Vandaar de blues. De bandleden van Hollands Blauw zijn bekende namen in de blues scene en hebben hun sporen allang verdiend met bands zoals The John Frick Band en True Blue.

Homesick & The Louisiana Men

Vier muzikanten die de Mississippi Delta in hun hart gesloten hebben, maar per ongeluk in ons kouwe kikkerlandje geboren zijn. Ze maken enerverende rootsmuziek uit de swamps van Louisiana. Zinderende zydeco, zompige rhythm 'n' blues en een keur aan prachtige liedjes passeren de revue. Scherpe driestemmige samenzang en opzwepende percussie geven de muziek kleur !

De laatste ( inmiddels uitverkochte) cd "Back To Nothing" is uitgebracht als jubileum dubbelalbum op het Music & Words label en is Homesick's 15e album.  Beloond en bekroond met onder andere een 4 sterren-recensie in de Volkskrant

Oor Magazine schreef over de band: " Louisiana muziek is van een bedriegelijke eenvoud. Velen denken het te kunnen spelen, maar weinigen weten de broeierige essentie zo moeiteloos te raken als Homesick en zijn mannen

Bezetting:
Hans ‘Homesick’ de Vries - zang, mondharmonica’s, gitaar en wasbord.
Alex Siegers  -  zang en percussie.
Toon Ekkers -   gitaar, six string bass & zang.
Joost Verbraak  - sousaphone & trompet

Jean Paul Rena Band

Op de nieuwste cd van Jean Paul Rena & Terrawheel worden zelfgepende songs afgewisseld met klassiekers als Hoochie Coochie Men en Voodoo Chile, die Rena op inventieve wijze naar zijn hand zet. De muziek is zo intens dat stilzitten absoluut geen optie is. Let’s have a party!

Jean Paul Rena Unplugged

Zanger-gitarist Jean Paul Rena komt uit een muzikaal kunstenaarsgezin, perst de muziek uit zijn gitaar en neemt het publiek op toer langs Roots, Blues en Rock. 

Vanavond treedt Rena op met drummer/percussionist Rick Kuyper.  Een andere interpretatie van zijn ‘originals’. Akoestisch, soms ook elektrisch, maar altijd met de zelfde hoge intensiteit.

Zelf gepende songs afgewisseld met nummers als Hoochie Coochie Man, Honly Tonk Women en Voodoo Chile, die Rena op inventieve wijze naar zijn eigen hand zet, blijken het publiek ook akoestisch te bekoren.

Mede dankzij twee succesvolle studio-albums en de vele optredens in binnen- en buitenland is Jean-Paul als zanger en gitarist gegroeid. Zoals Fret Magazine het verwoord: “JP Rena klopte met eerste CD Introducing heftig op de deur, met Can’t Be Satisfied is hij helemaal binnen.

Jesper Munk Band (Dld)

Als Jesper Munk, een jonge Blues Rocker uit München, z’n mond opentrekt, klinkt hij alsof hij tweemaal zo oud is. Alsof hij de nodige whisky’s achterover geslagen heeft en het ene pakje sigaretten na het andere gerookt heeft. Wat een strot! De Duitse pers schrijft: hij bezorgt Jack White het angstzweet op het voorhoofd.

Z’n tweede album “Claim” kwam begin 2015 uit via Warner Music. Een muzikale trip van Los Angeles via New York naar München het platteland van Niederding. Als singer / songwriter en uitmuntend gitarist heeft hij op deze plaat zijn muzikale horizon enorm verbreed. Veertien opwindende songs, variërend van rock, postpunk en glamrock tot folk en soul en vanzelfsprekend blues.

Jesper Munk gaat hard. Begonnen als straatmuzikant en binnengehaald als een wonderkind met een stem uit de Mississippi Delta en de looks van een pin up. Zijn debuut album “For In My Way It Lies” ontving laaiend enthousiaste reacties met als gevolg drie solo tours in Duitsland en support act voor bands als Michael Hurley, Willard Grant Conspiracy and Eric Burdon & the Animals.

Deze jonge gast zorgt er hoogstpersoonlijk voor dat blues en zijn manier van spelen een hele nieuwe generatie muziekliefhebbers in Duitsland aanspreekt. Vergelijkingen met Jack White, The Black Keys en  Gary Clark Jr wekken dan ook geen verbazing. En nu is Nederland aan de beurt. Mis het niet: dit is het grootste blues talent van Duitsland!

John Frick Band

De muzikanten van de John Frick Band laten de energie en de passie van grootheden als Elmore James, Muddy Waters, Freddy King, Peter Green en Rory Gallagher doorklinken in hun eigen nummers. Hun bij Blueshine Records uitgebrachte CD “Urban Crossroads” is een gedegen en gevarieerd album met een mix van blues, swing en rock and roll en krijgt in de bluespers goede recensies.

De John Frick Band treedt niet alleen met regelmaat op in Nederland en België, maar speelde ook op The Table Mountain Blues Summit in Kaapstad, de geboorteplaats van John Frick. Tussen de optredens door schrijft de band nieuw materiaal voor een derde cd.

De bezetting van de band bestaat uit John Frick; zang en gitaar, Tom Moerenhout; saxofoon en percussie, Leo Birza; toetsen en zang, Michel de Man; slagwerk en Nico Hart; bas en zang.

Juke Joints

Deze groep is ongetwijfeld een van de succesvolste bluesbands in Nederland met hun zeer eigen mix van swing, rockabilly, rock & roll, bluesrock, Chicagoblues en zydeco ! Behalve in Nederland beklommen deze vier muzikanten de afgelopen 25 jaren podia in heel Europa en zelfs in the States!

Kingsdeal

Deze muzikanten zijn al jaren actief in de blues scene.  De roots van Kingsdeal liggen in de traditionele Chicago blues, maar inmiddels is de band doorgegroeid tot een zeer veelzijdige bluesband. Invloeden komen uit alle bluesstijlen, maar ook rockabilly, roots en rock.
Gitarist Thijs Westenberg toerde eerder oa. met de amerikaanse bluesgitarist Michael Dotson.

Deze muzikanten spelen met veel energie en het liefst zonder pauze, want…these guys just wanna play the blues!

Bezetting: Arjan de Bree - zang, bluesharp; Paul Nagtegaal -contrabas, zang;
Marco Groen - drums, zang; Thijs Westenberg - gitaar

Lightnin’ Guy Verlinde & the Mighty Gators

Lightnin’ Guy Verlinde plukte nooit katoen op de velden van Mississippi, maar hij had al zijn deel van bad luck and trouble, geluk en hoop. In zijn hedendaagse slide & harp blues hoor je deze gevoelens en gedachten die de luisteraar meenemen naar het moeras van Louisiana en de funky Westside van Chicago.

Lightnin' Guy is naast een uitstekend muzikant en zanger ook een rasechte entertainer.
Door zijn authentieke stijl hebben de optredens van Lightnin’ Guy altijd een zeer hoog energie gehalte. Hij slaagt er in om het publiek altijd aan het dansen en zingen te krijgen op zijn strakke groove. Een optreden is altijd een feest en de tent staat op zijn kop.

Little Boogie Boy Blues Band

Het is dé droom van elke jonge muzikant, naar Amerika gaan, je idolen ontmoeten en samen op het podium je favoriete muziek spelen. Een vals paspoort gebruiken om de leeftijdsgrens in de clubs te omzeilen en door de artiesten Little Boogie Boy genoemd worden. Dit is het verhaal van zanger/gitarist Hein Meijer, die in 1992 naar blues mekka Chicago afreisde en zijn bijnaam verwierf om zijn jeugdige, opgewekte en enthousiaste verschijning.

Zijn Little Boogie Boy Bluesband is gewapend met zang, gitaar, bas en drums en hanteert afwisseling als leidraad. Chicago en Mississippi blues, sappige soulballads, swingende shuffles, funky New Orleans blues zijn enkele stijlen die worden gebracht. Een setlist ontbreekt, de reacties van het publiek bepalen de richting van het repertoire. Elke avond is anders….

 “It`s All-in The Blues” is de titel van het laatste album, welke door Bluesbreeker gerecenseerd werd als: “een prachtige muzikale reis die van begin tot einde boeit”.

Little Boogie Boy is driemaal genomineerd voor de Dutch Blues Awards, in de categorieën beste gitarist en beste vocalist. Hij deelde het podium met artiesten als Magic Slim, T-Model Ford en Sam Carr, begeleide met de band o.a. John Primer, Nick Holt, Mojo Buford, Tail Dragger, Harmonica Shah, R.J. Mischo, en was als eerste Nederlander te zien op het befaamde King Biscuit Festival in Helena, Arkansas.

Met zijn ruime ervaring is Little Boogie Boy een wandelende jukebox geworden, met daarin zoveel songs opgeslagen dat een gevarieerd repertoire tijdens optredens gegarandeerd is. Let the good times roll !!

Nightcall

Nightcall is in 1989 opgericht en was oorspronkelijk een bluesband. Sinds 2014 speelt de band in de huidige samenstelling en is de muziekstijl meer de kant uitgegaan van Rock & Roll, Rockabilly en Country. Maar natuurlijk staat er ook nog blues op het repertoire. De setlijst bevat voor een groot deel nummers uit de jaren ’50 en '60.

De meeste leden speelden eerder in bands met uiteenlopende muziekstijlen. Hierdoor heeft Nightcall een gevarieerd repertoire en staat de band garant voor een spetterend optreden.

 

Paardekooper

Band voorheen bekend als Bas Paardekooper & The Blew Crue.

Bas Paardekooper and the Blew Crue werd opgericht in 2007. Frontman Bas Paardekooper (1981) bracht zichzelf , geïnspireerd na het horen van Jimi Hendrix' "Hey Joe", op elfjarige leeftijd de beginselen van het gitaarspel bij. Gesteund door zijn ouders ontwikkelde Bas zijn spel en groeide de passie voor het instrument dat inmiddels onlosmakelijk is verbonden met de naam "Bas Paardekooper".

Nadat een vriend Bas aanspoorde zijn eigen band te starten duurde het niet lang voordat de bezetting van wat uiteindelijk "the Blew Crue" zou worden rond was. Binnen "no time" schreef Bas de eerste eigen nummers waarvan er uiteindelijk zes op de EP 'Hang On To Tomorrow' (2008) verschenen. Live werd het eigen werk aangevuld met covers van Stevie Ray Vaughan, Walter Trout, Joe Bonamassa en (natuurlijk) Jimi Hendrix. Vanaf hun eerste optreden straalden plezier en overgave van Bas en Crue direct met bakken tegelijk van het podium.

Na de release de albums 'The Blues On My Side' (2010)  en “Broken Heart For Sale” ( 2012 ) kwam de band in een stroomversnelling. De release van 'Broken Heart For Sale' vond plaats in een strak gevulde Boerderij te Zoetermeer. Een zaal waar de band al regelmatig optrad en waar Bas eerder een persoonlijk hoogtepunt beleefde als "special guest" tijdens een optreden van Walter Trout.

Met de release van het nieuwste album “Songs From Room 111” heeft de band een volwassen album weten af te leveren waarop bluesrock en -ballads worden afgewisseld met door rock, pop, funk of jazz beïnvloedde tracks die tesamen een uniek en tegelijkertijd zeer prettig te beluisteren geheel vormen.

Paul Chevrolet & his Rockin' Cadillacs

Gewapend met bas, drum en gitaar brengt deze band een mix van rock ‘n roll klassiekers van oa. Elvis, Chuck Berry, Gene Vincent en Stray Cats. Dus voeten van de vloer bij de rollende bas, de sound van de Gretsch gitaar, het opzwepende ritme van de drums en het volvette stemgeluid van Paul Chevrolet.
 

Peter Hill & the Bluesfirm

Peter Hill & the Bluesfirm is een ervaren bluesband die de blues nog speelt zoals het gespeeld moet worden.  Stevige gitaarsolo's, strakke drum en baspartijen en een schor stemgeluid. Het repertoire gaat van up-tempo blues naar slow blues en hard weer terug. Grote voorbeelden van deze band zijn: Stevie Ray, BB. King, de oude Fleetwood Mac, Joe Bonamassa en ZZ Top.

Naast meer dan 100 eigen optredens Nederland en Frankrijk heeft Hills of Harlem voorprogramma’s verzorgd voor o.a. Julian Sas, Ian Siegal, Normaal, The Raspers, Wishbone Ash, Ray Sharpe and Long John Hunter en Cuby and the Blizzards. Peter Hill & the Bluesfirm legt tempo, emotie, volume en liefde voor de blues in ieder optreden.

Ralph De Jongh

In Steck met special guest: gitarist Bas Paardekooper !! De blues stroomt koninklijk door de aderen van de in 1975 geboren Ralph de Jongh. Als kind was Ralph een slechte slaper, wat hij deed was met een radiootje onder de dekens blues luisteren en zong mee tot de zangvogels het ‘s ochtends van hem overnamen. Op 15 jarige leeftijd kocht Ralph van zijn eerst verdiende geld zijn eerste gitaar.  Na een aantal gitaarlessen gaf zijn gitaarleraar het alweer op; Ralph was inmiddels beter geworden dan zijn leraar. 365 dagen per jaar hield de gitaar Ralph in zijn greep en hij werd daarmee één van de meest bijzondere en talentvolste bluesartiesten die Nederland rijk is.  In 2004 werd Ralph opgepikt door niemand minder dan Harry Muskee, die Ralphs talent erkende en werd geraakt door zijn muziek. Muskee nam Ralph mee op tournee als voorprogramma van zijn Cuby & The Blizzards, waarmee hij een grote groep trouwe fans vergaarde. Het ging uitstekend met de carrière van Ralph. Ralph wint de Dutch Blues Award 2011 voor Beste Vocalist. Maar ineens verdwijnt Ralph de Jongh eind 2012 uit beeld. Een fysieke burn out luidt het commentaar, later bleek het een post viraal syndroom te zijn. 2013 was een slecht jaar voor Ralph, maar hij is een vechter en kondigde onlangs zijn come back aan! Een nieuw album Ill en een nieuwe tour! En in 2014 wint hij weer The Dutch Blues Challenge. In 2015 werd zijn cd “Sun Coming Up” in Amsterdam gepresenteerd; vandaag vliegen de vonken van het podium in Delft. 

Ramblin' Dog

Ramblin’ Dog, een nieuwe band in de Nederlandse blues-scene, is een 4-mans akoestische bluesband uit de regio Eindhoven. De muzikanten met een vracht aan muzikale ervaring brengen ingetogen én swingende, maar vooral met passie gespeelde blues.


Een bluesy voice, twee gitaren, één bluesharp, bas en percussie zijn de ingrediënten voor een gevarieerd repertoire en worden licht uit-versterkt.Naast eigen werk spelen zij op eigen wijze nummers van oa. Eric Bibb, Eric Clapton, Big Daddy Wilson, Robert Johnson en Matt Anderson. De band brengt een mix van diverse stijlen, van slow tot opzwepend en zorgt daarmee voor kippenvel én losse heupen!

Riverside Jr.

De blues van Riverside Jr. komt rechtsstreeks uit zijn hart. Vol overgave brengt hij een mix van traditionals en eigen werk. Akoestische songs worden afgewisseld met elektrische en liefhebbers van diverse bluesstijlen (Delta, Texas, Chicago) vinden in het repertoire zeker iets wat hen bekoord. Zijn cd ‘Would you, baby?’ is in 2014 uitgekomen en met lovende kritieken ontvangen in binnen- en buitenland.

Voorheen speelde Riverside Jr. als zanger / gitarist in Big Will & the Bluesmen.
Als frontman van het trio The Bluetails behaalde hij in 2015 de finale van de Dutch Blues Challenge.

Riverside Jr. is the real deal, and fans of acoustic blues and roots music will not be disappointed with what they will find here!"(Blues Blast, USA)

"... this extremely able acoustic bluesman  is a true disciple of the Mississippi Delta Blues. He has captured the feel and angst of the original style so well that even his own songs could well pass for time honoured blues songs".(Blues Matters, UK)

" Son House would really be proud and honoured. Riverside Jr. maakt mijn verwachting waar!"(Bluesmagazine, NL)

"...zelden hebben we iemand gehoord die zo weten te begeesteren met stem, songs en gitaar." (Rootstime, BE)

Shakedown Tim & the Rhythm Revue

De muziek van Shakedown Tim & the Rhythm Revue is een combi van down home blues, jump n jive en boogie. Deze vier muzikanten brengen the blues alsof ze uit de Mississippi Delta komen en van daar naar Chicago reisden.

Zanger-gitarist Shakedown Tim Ielegems is de oprichter van de band Fried Bourbon en stond ook op het podium met Gene Taylor, James Harman, Roland Van Campenhout, Steven De Bruyn, Jo' Buddy, Bill Barret en Bill Sheffield. Met een bezetting van drums, contrabas, gitaar en saxofoon gaan ze sinds de zomer van 2014 onderweg. 

Shakedown Tim & the Rhythm Revue hebben  samen met producer Nico Duportal en audio-engineer Joes Brands hun eerste plaat opgenomen. Het debuut-album “Hard to Catch” werd eind 2016 uitgebracht op het internationale  "Rhythm Bomb" label en ontving reeds vele lovende reaktie van diverse media.

Met het geluid van een vintage fat body gitaar, saxofoon en een rete-strakke rhythm sektie mikt de band op de heupen en wil iedereen in het publiek zien dansen !

Slapback Johnny

Tijd voor Jumpblues ! Ja, het is zover!. De wintermaanden houden ons in de greep en zorgen er toch ongemerkt voor dat we minder bewegen omdat we minder doen. Maar da’s voorbij want maart is al in zicht en het voorjaar lonkt! Dus benen de lucht in, weer naar beneden en springen maar.

In het café is het dan dus tijd voor Slapback Johnny, dat staat voor jump-blues, swing en hele fijne rockabilly van Nederlandse bodem. De bandleden hebben hun sporen verdiend op podia door het hele land en deze vierkoppige formatie maakte in korte tijd al veel zalen onveilig met hun energieke stijl. Put on your dancing shoes!

Southend '68

Liefhebbers van stevige gitaarrock, maar ook van swingende pop en lekker blues komen bij Southend 68 absoluut aan hun trekken. Southend 68 bestaat ruim zes jaar in de huidige bezetting en speelt uiteenlopende covers van Lenny Kravitz, the Black Crowes, The Black Keys tot Anouk, Pink en K's Choice. Met een zanger en zangeres in de gelederen komen diverse stijlen aan bod: van melodieus, bluesy tot ronduit heftig. Eén ding staat voorop: het moet knallen! De band treedt regelmatig op in de regio en staat garant voor een avondje feesten.

Stackhouse

"Blues across the age gap"  had zomaar het motto van bluesband Stackhouse kunnen zijn, want het leeftijdsverschil van bijna 40 jaar geeft dit combo een frisse en stevige sound. De bandnaam werd ontleend aan bluesman Houston Stackhouse die veel blues giganten uit het  latere jaren 40/50 Chicago beïnvloedde. Dit zijn dan ook de roots van Stackhouse en het debuut album “Big Fish Boogie”  is een verzameling originele songs, waarin de band deze muziek die het verdient in leven gehouden te worden, probeert te herscheppen!

De lijst van bands waarin de mannen speelden bevat o.a. namen als Tip On In, The Groovetones, The Dynamites en The Big Five O, maar ook werden artiesten begeleid als Homesick James, George “Wild Child” Butler, Eddie Boyd, Clarence “Gatemouth” Brown en Eddie C Campbell…..to name but a few.

In 2010 verscheen een gelijknamige debuut EP, die werd opgepikt door zowel regionale als nationale stations, waaronder Radio 1 (B) en Arrow Classic Rock’s ‘Bluesbox’. De cd-albums "Big Fish Boogie" (2013) en “Tailgatin’” (2016) werden met lovende kritieken ontvangen onder de kenners: positieve reviews in Belgische en Nederlandse magazines, uitgebreide airplay in nationale en regionale radio shows en toevoeging aan de Amerikaanse bluesspecialist catalogus "Bluesbeat Music". De toekomst ziet er goed uit voor de band!

Stackhouse combineert eigen werk met smaakvol gekozen covers en staat garant voor een geslaagde en vooral swingende bluesparty.

 

Straight Up Hogs

Heftige en intense blues met veel ruimte voor een stampend en puffend Hammond orgel. Als zanger/organist Thijs Sijbrandij dit bakbeest niet met handen en voeten teistert, geeft hij zijn stembanden en bluesharp op hun donder, hierbij enthousiast gesteund door zijn drie Haagse medemuzikanten.
 

Stripped

Vanaf de vroege jaren 60 hebben the Rolling Stones zich aan allerlei muziekstijlen gewaagd ! Maar het begon vanaf 1962 met blues-covers van oa. Muddy Waters, Howlin’ Wolf en Jimmy Reed. Stones-coverband Stripped laat vanavond blues-nummers horen van het prille bluesstadium in de jaren zestig tot en met de klassiekers uit 45 jaar rock-geschiedenis. Meezingen en dansen zijn op dit "feest van herkenning" vaste prik !  De muzikanten staan garant voor heerlijk gitaarwerk en een swingende show !

Sugar Boy & the Sinners

Vier energieke jonge honden spelen op eigenzinnige wijze 'old school' Rhythm & Blues, Rock&Roll en 50's Soul. Zanger Sugar Boy Vielvoye schakelt met gemak van zijn soulvolle zang naar dampende bluesharp solo's. Bijgestaan door basic 'in your face' gitaar en een op twee motoren ronkende ritmesectie zorgt deze band voor een energieke vintage sound.
De band werd in 2012 winnaar van de Dutch Blues Challenge en trad daarna met succes op bij diverse Europese festivals en zelfs in Memphis (USA). In Delft gaat het dak er nog een keer af !!

 

Super blues sessie o.l.v. Fat Harry

Deze Supersessie onder leiding van zanger-gitarist Fat Harry heeft een vette line-up met bluesmuzikanten die dit jaar allemaal genomineerd zijn voor een Dutch Blues Award.

Line Up vanmiddag is:

RICHARD VAN BERGEN - zang, gitaar 
Richard van Bergen laat zich inspireren door verschillende stijlen muziek. De rootsgitarist is dan ook van alle markten thuis, en dat bewijst hij regelmatig op de binnen- en buitenlandse podia. Hij speelde onder andere met Qeaux Qeaux Joans, Millstreet Bluesband, The Shiner Twins en bracht twee jaar geleden zijn eigen album Rootbag uit.
 
BART KAMP - bas
Sinds jaren een vertrouwd gezicht op de (Inter)nationale podia met diverse artiesten.Hij speelde samen met Amerikaanse en Europese artiesten zoals Monti Amundson, Sultans of Slide, en Eugene Hideaway Bridges als vast lid van hun band. Daarnaast tourde hij met David Gogo, Roscoe Chenier, Percy Sthrother, Alan Haynes, Brandon Santini en vele anderen. 

EDUARD NIJENHUIS - drums
Eduard drumt alles wat met blues te maken heeft. Strak tot in het bot en daarnaast bijzonder creatief. Zijn voorbeeld en held, Steve Gadd, heeft muzikaal een grote invloed op hem gehad. Eduard is op dit moment vaste drummer in de Fossen & Struijk Band en de Robbert Fossen Blues Band. Daarnaast is hij de drummer in 'The Dynaflow' en vormt hij deel van de ritmesectie bij Tail Dragger (USA) en Super Chikan (USA), als zij in Nederland zijn voor hun Europese tours.
 

FAT HARRY (HAROLD VAN DORTH) - zang, gitaar
Contemporary blues is waarschijnlijk de beste omschrijving van de muziek van Fat Harry & The Fuzzy Licks uit Rotterdam. Deze laat zich namelijk niet rangschikken onder een bepaalde categorie. Soms klinkt er funk of harde soul om uiteindelijk weer terug te keren bij de old school blues.  Meervoudig grammy award winnaar Joe Louis Walker (Harry’s grootste voorbeeld) coverde hun song "Send You Back" op zijn album "Between A rock & The Blues" en koos de band om hem te begeleiden bij Europese optredens. 

THOMAS TOUSSAINT - zang, mondharmonica
Een mondharmonica speler die loyaal blijft aan de blues traditie en toch ruimdenkend is. Hij speelde onder andere samen met The Hoax, Tail Dagger, Fossen & Struijk Band, John Primer en de Little Boogie Boy Blues Band. Daarnaast speelt hij met veel succes in zijn eigen viermansformatie, de Thomas Toussaint Band. 

 

Talkin' Blues

Deze relatief nieuwe band houdt op niet mis te verstane wijze de herinnering aan blues-legende B.B. King levend. Het repertoire bevat alle klassiekers van deze meester gitarist en performer die in 2015 overleed na een carrière van ruim 60 jaar.

Talkin’ Blues ontstond als gelegenheidsband tijdens het Haagse festival Jazz in de Gracht. De vijf leden weten samen een geluid te produceren alsof er een bigband op het podium staat. Smullen met een hoofdletter B. The Thrill Is Here !

Talkin’ Blues bestaat uit: Ronny Singer: zang, Tjaart Venema: toetsen, Paul Robbert: bas, Drumbo Brown: drums en Peter Langerak: gitaar.

The Antones

Deze band speelt naast eigen werk ook covers van blueshelden van weleer. Inspiratie vinden de muzikanten bij Bobby Bland, Hollywood Fats, James Harman, BB King en de bluesopnames van Sam Cooke. The Antones hebben een eigen unieke jaren ’50 en ’60 jump, jive & swing sound waarbij je niet stil kunt blijven staan.


 

The Koenen Blues Machine

Een legende in de blues wordt hij wel genoemd: Chris Koenen. Al jaren gaat hij door het muzikale leven als de blues man in het blues circuit. Overal en met iedereen speelt hij mee, gedreven, subtiel en, ook niet onbelangrijk, met humor.

Chris is een van de drijvende krachten van de band Men in Blues die enkele jaren geleden  nog optrad tijdens het Delft Bluesfestival. Zo’n muzikant wilde de Wijnhaven in Delft natuurlijk niet zomaar laten lopen. Samen met Peer Wassenaar op bas en Harm van Sleen op pedalsteel zal Chris The Koenen Blues Machine café de Wijnhaven met een ongekend optreden doen opschudden.

The Koenen Blues Machine weet als geen ander de intimiteit van een caféomgeving om te toveren tot een ultieme velvet underground sfeer. Prettige prikkels die niet eerder gevoeld werden en die aanzetten tot gedachten waarvan iedereen wil dromen komen zomaar los en voor je het weet bestel je extra biertje!

The Men Unplugged

The Men - Unplugged bestaat uit Gerrit van der Spaan (gitaar en zang) en George Reijnders( Bluesharp). Dit duo brengt een mix van blues traditionals en eigen composities.

Gerrit van der Spaan is een gitaar virtuoos uit  Amsterdam en speelt sinds zijn 12e jaar gitaar. In de loop der jaren toerde hij door Nederland met de “Mean Town Blues Band”,  “A Crossroad Deal ” en “de Beaverhunt Bluesband”.

George Reijnders uit Hoofddorp, speelt sinds 2005 onafgebroken bluesharp en is organisator van de Amsterdam Harmonica Meetup Groep. Hij werd geinspireerd door oude meesters als Little Walter en Sonny Boy Williamson.

In 2013 verscheen het debuut album “Weekend” met daarop eigen werk maar ook vertolkingen van o.a. Rory Gallagher’s “Western Plane”, de traditionals “House of the Rising Sun” en “Going Up the Country”. Met de uitbreiding van het repertoire werd het tijd om weer een aantal nieuwe nummers vast te leggen op de nieuwe CD “On the Road”.

The Men - Unplugged  staan garant voor een (h)eerlijke set semi-akoestische blues.

The Silver Dimes

Sinds de oprichting in de zomer van 2015 is het snel gegaan met The Silver Dimes. In minder dan een half jaar tijd werd er een avondvullend repertoire vol dansbare, authentieke bluessongs in elkaar getimmerd. The Silver Dimes, bestaande uit Wilfred “Sugar Willy” Assenberg (mondharp), Henk-Jan de Jong (gitaar), Bert de Jonge (drums), Ron Stam (zang) en Karel Vogel (basgitaar), speelt  electric blues in de traditie van de ruige L.A. bluesbands. Het rauwe stemgeluid van zanger Ron Stam,  aangevuld met de felle uithalen van zowel  mondharp als gitaar bovenop een strak en tegelijkertijd swingend fundament van bas en drums, maakt dat de mannen garant staan voor een avondje stevige, dansbare bluesmuziek.     

Them Lewis Boys

“Them Lewis Boys” is een originele piano Rock ’n' Roll band die een eerbetoon brengt aan de opzwepende piano rock uit de jaren '50 en '60 van de vorige eeuw. De band zet een energieke show neer waarin klassiekers gespeeld worden die bekend zijn geworden door “living legend” en “Killer of Rock 'n’ Roll" Jerry Lee Lewis, maar ook door vele anderen helden. Wat dacht je van nummers als: “Whole Lotta Shaking Going on”,  “Great Balls of Fire” en "Johnny B. Goode. 

Frontman Jeroen Sweers gooit de verleden tijd helemaal terug naar de toekomst met een genadeloze lading pumping piano power. Them Lewis Boys dendert als een stoomtrein over het podium en weet als geen ander de tent op de kop te zetten. Maak je klaar voor deze killers, trek je dansschoenen aan en laat je meevoeren in deze onvervalste highvoltage Rock 'n' Roll trip.

De band heeft in de afgelopen 5 jaar op veel grote festivals in Nederland, Zwitserland, Belgie, Noorwegen en Engeland gespeeld. Dit zijn uiteenlopende festivals zoals Rock ’n'Roll-, Blues-, Pop-, Country- en Jazz-festivals.

‘Wanted” is de nieuwste plaat van Them Lewis Boys. Deze in 2016 door de band zelf geproduceerde en uitgebrachte opname is met veel respect voor de pionier van de piano Rock 'n' Roll gemaakt en  staat vol met regelrechte fifties klassiekers en enkele sfeervolle country songs.

Bezetting:
Jeroen Sweers - Piano/Vocals
Willem de Roode - Guitar/Vocals
Rene Postma - Bass/Vocals
Matthias van Olst - Drums

Trouble No More

Trouble No More brengt een mix van pure blues, stevige bluesrock en swingende rhythm & blues. Gevarieerd, maar steeds herkenbaar. Met een ritme-sektie zo vast als een huis en met een hoofdrol voor gitaar en toetsen staat de band garant voor een muzikaal feestje.

TruTones

The TruTones kwamen per toeval in 2012 bij elkaar en vanaf hun allereerst optreden bleek de juiste chemie tussen de muzikanten aanwezig te zijn. Op het repertoire staan blues, rhythm & blues en roots muziek van Amerikaanse bodem.  Pure muziek zonder effecten of pedalen met als belangrijkste inspiratiebronnen The Red Devils, Gary Primich en zelfs Big Joe Turner. De basis van de band is een solide ritme sectie met een jaren 50 drumkit en contrabas, die er strak op los beuken. Geen soft gedoe maar altijd met een hypnotiserende groove. De band heeft geen gepolijst zangwerk,  maar een echte blues shouter. Hoofdrol is weggelegd voor intense gitaar- en mondharmonica-partijen. The TruTones brengt ieder publiek in extase met hun opzwepende swing in een ‘50er jaren muzikaal jasje."

Veldman Brothers

Tomeloze energie; zichtbaar plezier en voelbare synergie; muziek gespeeld vanuit de onderbuik. De band is beïnvloed door oa. Muddy Waters, Jimi Hendrix, Howlin' Wolf, Jimmy Smith en Fabulous Thunderbirds. Met een hoofdrol voor gitaar, Hammond orgel en bluesharp zijn The Veldman Brothers opgeklommen tot de top van de Nederlandse bluesscene en werden in 2011 door de Dutch Blues Foundation uitgeroepen tot Best Dutch Bluesband. In Delft presenteert de band hun gloednieuwe cd "Refuel",

Walter & Friends

Bandleider Ron Walter  ( zang/gitaar ) brengt vanmiddag met bassist Dan Simon en saxofonist  Wouter Kiers een breed repertoire van blues, jazz en soul. In de setlijst staan nummers van Willie Dixon, Stevie Wonder, Donny Hathaway en Billy Holiday, alle op eigen wijze gearrangeerd. Verrassend en uit het hart gespeeld !

Weepers

The Weepers brengen toffe rhythm & blues uit de 50's en 60's, gespeeld in het derde millenium. In uitvoeringen waarbij stilzitten geen optie meer is. Let your hair down and have a natural ball! Het voelt als een droom, en iedereen aanwezig deelt mee in deze ervaring.

Country zonder Stetson, blues met een traan en rock & roll. The Weepers vinden hun inspiratie  bij Robert Johnson, T-Bone Walker, Eric Clapton en Carl Perkins, maar we hebben ook goed naar Stevie Ray Vaughan, BB King, The Red Devils en Stray Cats geluisterd.

Wat nou vernieuwend ? Wat nou eigentijds ? Drie accoorden, drie instrumenten, een hoop goeie songs: De omstandigheden bepalen welke: Blue Moon, Glamour, Mean Woman, Dynamite Duckwalk ! In één stevige basis-set, of een avondvullend programma. Het Weepers repertoire bestaat uit vele liedjes.

Dit trio swingt, rockt & entertaint elk publiek en elke gelegenheid. Als je op zoek bent naar een muzikale reis naar de roots van blues en rock & roll dan zijn the Weepers de band voor jou !

Willie B & the Blue Sparrow

Willie B. & The Blue Sparrow is een van de weinige akoestische duo's die country-blues op een authentieke wijze brengen. Zichzelf begeleidend op gitaar en mondharmonica treden zij in de voetsporen van grootheden zoals Sonny Terry en Brownie McGhee.

Sinds zijn eerste confrontatie met de blues heeft Willie B. zich ontwikkeld tot een bluesman in hart en nieren. Zijn zang is rauw en komt uit zijn ziel. Zijn gitaarspel vertoont duidelijke invloeden van Lightnin' Hopkins, Big Bill Broonzy en Brownie McGhee. Zoals hij de slidegitaar ter hand neemt zijn echo's van Robert Johnson, Mississippi Fred McDowell en Muddy Waters hoorbaar.

The Blue Sparrow bespeelt sinds zijn jeugd de bluesmondharmonica in de stijl van Sonny Terry. Zijn melodieuse solo's wisselt hij af met het authentieke bluesgeluid van vertrekkende stoomtreinen en voortdenderende wagons.

Wooden Paul

Wooden Paul is een band met passie voor de bluesrock van Rory Gallagher uit de jaren  zeventig.Muziek die nog steeds springlevend is. Niet alleen muzikaal, maar zeker ook de interactie met de  toeschouwers tijdens live-optredens.

Toen drie leden van de oude opstelling  in 2010 met een nieuwe drummer weer bij elkaar kwamen, bleken de vonken er  vanaf te spatten. Je hoeft geen fan van blues-rock te zijn om dik te genieten van een paar uur Wooden Paul.

Wouter Kiers Band

Tenorsaxofonist Wouter Kiers is een bekende en opvallende verschijning in de Nederlandse muziekwereld. Naast de enorme reeks van bands  waar Kiers mee werkt en heeft  gewerkt houdt hij er ook altijd eigen bands op na waarmee hij een energieke mix van  jazz, blues, funk en rock ‘n’ roll  weet neer te zetten. De bands waarin zijn scheurende en honkende tenorsaxofoon uiteraard  luid en duidelijk aanwezig is, vergeet je niet snel.  De meest bekenden daarvan zijn de bands  “Kiers & de Vries” (1998 - 2005) en natuurlijk “Blood Sweat & Kiers” (2005 - 2015). Sinds de zomer van 2015 ontstond weer een kiersverse nieuwe formatie tijdens  zijn hot steaming “Sax on the Beach” sessions in stranttent Pier 32 te Den Haag. Met de veelzijdige gitarist en zanger Toine Scholten,  oudgediende(Kiers& de Vries) Robin Koerts op basgitaar en één van neerlands  topdrummers Satindra Kalpoe heeft Kiers  wederom een knetterende en veelzijdige formatie samengesteld die indruk maakt tot op het bot!!

Affligem Bluesfestival Delft

Stichting Horeca Muziekfestivals Delft
p/a Binnenwatersloot 5
2611 BJ Delft

Programering bands

GENUINE MUSIC AGENCY
John Zwetsloot
0165-553115
info@genuinemusic.nl