Orange Skyline
Zaterdag 25 Februari 2023
21:30 - 22:45 uur
Steck

You and I, Brothers ‘til We Die
Niels en Stefan van der Wielen delen een broederlijke liefde voor hedendaagse gitaarbands (Arctic Monkeys en Oasis), Franse ’60’s pop (Jacques Dutronc) en Mod-bands zoals the Who. Na het bijwonen van een concert van Oasis (in 2009) zijn de broers ervan overtuigd dat ze muziek willen maken. Ze halen jeugdvriend Mart Atema erbij en schaffen instrumenten aan. Vanaf het begin leren ze spelen door uitsluitend eigen composities te spelen.

Thank You, We'll Take It From Here
Geïnspireerd door Zero’s Indie bandjes, zoals the Libertines en the Strokes, wordt de eerste EP Thank You, We’ll Take It From Here opgenomen. Dankzij hun energieke, enthousiaste optredens wordt de band opgemerkt als “potentievolle jonge band om in de gaten te houden”. Dit betaalt zich medio 2013 uit want dan winnen ze de Groningse popprijs.

Fast Forward into the Future
Vorig jaar kwam hun langverwachte titelloze album uit, dat de band zelf als hun 2e debuut beschouwt. Wie in februari naar de Olympische Winterspelen heeft gekeken herkent direct het anthem A Fire, wat ook nog eens TopSong op Radio 2 was. Zelf zeggen ze daarover: "We zijn een stadion-act maar komen veel beter tot ons recht op kleine podia ;-).

Meet You in the Middle
Zelf beschouwen ze hun 2e debuut als een "Europese plaat" en aangezien er niets boven hometown Groningen gaat en de mannen van Orange Skyline hun inspiratie ook graag uit Londen en Parijs halen komen ze met het voorstel om elkaar ergens in het midden te treffen. Voor wie van het grote gebaar houdt en van onversneden opwinding, dat vind je tijdens het Delft Blues weekend in Steck!

www.orange-skyline.com
Bluesfestival Delft

Stichting Horeca Muziekfestivals Delft
p/a Pauwenstein 23
2289 BT Rijswijk

Programmering bands

Esther Menke
info@bluesther.nl