Enrico le Noci
Vrijdag 24 Februari 2023
22:00 - 01:00 uur
De Bierfabriek

Enrico pakte de gitaar op 13-jarige leeftijd, werkte zich door een klassiek repertoire en begon te rocken met Led Zeppelin en Metallica tot hij Django Reinhardt en Charlie Parker ontdekte. Hij werd meteen verliefd op Jazz maar vond zijn stijl pas aan het einde van zijn High School in Austin, Texas. Daar kwam, hoe kon het ook anders, de Blues in zijn leven en hij begon in een Big Band.

Met die ervaring verhuisde Enrico naar Den Haag waar hij gaat studeren aan het Koninklijk Conservatorium. Enrico toert sindsdien vrijwel onophoudelijk, bij voorkeur naar New York, Italië en Spanje. Hij heeft internationale prijzen als bandleider gewonnen en is als muzikant makkelijk te herkennen aan zijn frisse stijl en Soulvol geluid, compositorisch geïnspireerd en trouw aan de Jazztraditie.

Enrico is afkomstig uit Zuid-Italië maar hij woont in Den Haag. In 2019 verscheen het debuutalbum Social Music (in band setting), waarop invloeden van Joe Henderson en Herbie Hancock doorklinken. Het Enrico le Noci Trio, bestaat verder uit bassist Yussif Barakat en drummer Andrea Niccolai. Naast de nodige Social Music zal het trio zeker ook improviseren op een aantal Blues klassiekers.

www.enricolenoci.com
Bluesfestival Delft

Stichting Horeca Muziekfestivals Delft
p/a Pauwenstein 23
2289 BT Rijswijk

Programmering bands

Esther Menke
info@bluesther.nl