the Liberators
Zaterdag 25 Februari 2023
18:00 - 20:30 uur
Oude Jan

Stevige bluesrock uit Maastricht.
De band speelt uitsluitend eigen werk uit haar zorgvuldig opgebouwde repertoire, te beluisteren op de 6 albums van de band. De vele tours brachten de band in heel wat landen in Europa, van Spanje tot Noorwegen. Tours werden afgewisseld met de release van 6 albums bij gevestigde platenlabels als Polydor, Phonogram en het Zweedse GMR label.

De band heeft een rijke historie, ook als support act voor grote internationale artiesten als Gary Moore en Robert Plant in de Grugahalle in Essen en het Koninklijk Circus in Brussel. Kleine en grote festivals werden aangedaan, zoals het Rhythm and Blues Festival in Peer, Bluesrock Fest in Tegelen (2x), Djurs Bluesland in Denemarken, Rock Herk (BE), Southern Blues Night in Heerlen, Zoetermeer Blues, Rock tussen de Dijken in Tiel, maar ook gigs in Hedon, Zwolle en de Muziekgieterij in Maastricht.

In 2020 werd hun 5de album "Troubled Mind" genomineerd als beste Blues CD in NL en eindigde in de top 3 van beste blues albums. Een jaar later is het 6de album uitgebracht "Waitin' op het Zweedse platenlabel GMR Music. Beide albums zijn inmiddels meer dan 200.000 beluisterd op Spotify en kregen honderdduizenden video views op Facebook and Youtube. De muziek van the Liberators kan het best beschreven worden als stevige blues-rock met een duidelijke link naar de basis van de Roots muziek.

www.theliberators.nl
Bluesfestival Delft

Stichting Horeca Muziekfestivals Delft
p/a Pauwenstein 23
2289 BT Rijswijk

Programmering bands

Esther Menke
info@bluesther.nl