Sweet Mary Jane
Vrijdag 24 Februari 2023
17:00 - 19:30 uur
Het Koningshuys

Sinds de oprichting in 2014 heeft Sweet Mary Jane als power trio een kleine 450 shows gedaan in heel veel zalen in Nederland, Duitsland en België. Dit trio, geformeerd rond frontman Fred van Willigen, is geïnspireerd door de gitaarhelden van de Blues-Rock. Met enkele nummers van Rory Gallagher en Thin Lizzy wordt ook de Ierse oorsprong van Sweet Mary Jane niet vergeten.

In 2018 is het album Underwater World in eigen beheer uitgebracht, gevolgd door een promotietour langs lokale radiostations, zoals Omroep Friesland en Countdown Cafe NH. Om de afgelopen 3 jaar met muziek bezig te blijven heeft Fred van Willigen pakweg 200 songs opgenomen op zijn zolderkamertje. Voor de liefhebbers zijn deze te vinden op de Sweet Mary Jane en Fred van Willigen Facebook paginas. Inmiddels is ook part two van Underwater World uitgebracht.

Sweet Mary Jane heeft dus niet stil gezeten sinds het laatste bezoek aan Delft en er is met nieuw bloed in de band aan een nieuw repertoire gewerkt. Naast eigen werk is er nog meer aandacht voor de Blues, met name van Junior Wells, Howlin Wolf, Stevie Ray Vaughan, Jimi Hendrix, Skip James en Albert King. Natuurlijk allemaal in dat heerlijke Sweet Mary Jane jasje.

Bluesfestival Delft

Stichting Horeca Muziekfestivals Delft
p/a Pauwenstein 23
2289 BT Rijswijk

Programmering bands

Esther Menke
info@bluesther.nl