Ragtime Rumours
Vrijdag 22 Februari
20:00 - 21:30 uur
De Oude Jan

Eind 2013 werd in Limburg een nieuwe en vooral frisse band gestart onder de naam The Ragtime Rumours. Gewapend met contrabas, gitaar, wasbord, accordeon, banjo, dwarsfluit, saxofoon en drums speelt de band een buisende mix van ragtime, old-school swing, swamp-blues en hillbilly. Denk daarbij aan een samenwerking tussen Pokey Lafarge en Tom Waits die bij Django Reinhard op bezoek zijn, een flinke pot koffie hebben gedronken terwijl ze naar Robert Johnson luisterden. Energieke roots-blues met een rock & roll attitude !

Inmiddels bracht de band met frontman Tom Janssen een single “Love And Lust” en de zeer goed ontvangen EP ‘’Ain’t Nobody’’ uit en tourden in Noorwegen, Italie en Engeland.  Verder wonnen The Ragtime Rumours  de ‘’BRUL-contest’’ in Limburg, haalden ze de finale van ‘’Nu of Nooit’’ en wonnen ze de ‘’Dutch Blues Challenge’.’ Daardoor mocht de band Nederland vertegenwoordigen in Memphis, USA, op de ‘’International Blues Challenge’’ en op de ‘’European Blues Challenge’’ in Hell, Noorwegen. In Noorwegen bekroonde de vakjury de band tot beste van 21 inzendingen, wat uiteraard leidde tot vele festival-optredens.

Tom zegt: “Oude ragtime wordt nauwelijks nog gemaakt. Met deze muziek maken we overal een feestje, in een café, poppodium of festival. Langzaam maar zeker komen deze oude muziekstijlen weer bovendrijven. Hopelijk kunnen wij deel uitmaken van die revival.” Onlangs verscheen het eerste Ragtime Rumours album ‘’Comic and other songs for smoking concerts’’ .

22-24 februari 2019
Affligem Bluesfestival Delft

Stichting Horeca Muziekfestivals Delft
p/a Binnenwatersloot 5
2611 BJ Delft

ProgramMering bands

GENUINE MUSIC AGENCY
John Zwetsloot
0165-553115
info@genuinemusic.nl