Highway R&B Gang
Zaterdag 17 Februari
22:00 - 01:00 uur
De Wijnhaven

Blues van the Gang is niet zomaar blues. De stijl van de Gang laat zich merendeels typeren als Swing- & Jump blues met een vette flirt richting de Bluesrock en de Chicago Blues. Jimmy Vaughan, Muddy Waters, Kim Wilson, Kenny Wayne Shepherd, John Mayall, the Red Devils, Junior Wells e.v.a, zijn de artiesten die voor de ”Gang” een bron van inspiratie zijn.

De muziek onderscheidt zich doordat er geen ellenlange gitaar- of harmonicasolo’s gespeeld worden of korte sets. De nummers zijn gevarieerd, bieden grote afwisseling qua sound door de wisselwerking van gitaar, mondharmonica en Hammondorgel en vooral het speelplezier en enthousiasme van de bnadleden. Er wordt bijna in een rauwe ruk een programma neergezet van 3 uur lang. Kortom, The Highway Gang is volgens zeggen, "duidelijk geen band van dertien in een dozijn".

De ritmesectie, meerdere zingende bandleden, gitaar, mondharmonica en het Hammondorgel geven de band een diversiteit die je in het huidige blues-circuit niet vaak meer tegenkomt. De "Gang" is daarom een graag geziene band, overal waar de blues gewaardeerd wordt. De band speelt veel in het oosten van het land en Duitsland en komt in februari speciaal voor het Delftse Bluesfestival naar de Randstad toe.

Affligem Bluesfestival Delft

Stichting Horeca Muziekfestivals Delft
p/a Binnenwatersloot 5
2611 BJ Delft

ProgramMering bands

GENUINE MUSIC AGENCY
John Zwetsloot
0165-553115
info@genuinemusic.nl