Fossen & Warmerdam
Zaterdag 18 Februari
14:00 - 16:15 uur
Het Koningshuys

Robbert Fossen heeft inmiddels een flinke staat van dienst in de Nederlandse blues-scene. Een paar jaar geleden bracht hij als een soort coach een avond door in de oefenruimte met een groepje kinderen van 9 t/m 13 jaar oud. Dit 'bandje' opende samen met Robbert een door hem georganiseerde bluesnight in Lisse.

Dave Warmerdam was de toen 13-jarige getalenteerde pianist van die formatie.
Inmiddels is Dave 16 en heeft al de nodige podium-ervaring opgedaan. Ook is hij zeer verdienstelijk gaan zingen en gitaarspelen. Een veelbelovende muziekcarrière is ontsproten.

Sinds eind 2015 spelen Robbert en Dave als duo samen, naast nog wat andere projecten, waaronder de 12-koppige Memphis Soul Stew. Als duo spelen ze vooral de blues uit Chicago met nummers van Otis Spann, Muddy Waters, John Brim. Maar o.a. bij de Memphis Soul Stew zitten ook nummers van Ray Charles, Bill Withers, Sam Cooke, Solomon Burke en The Staple Singers in het repertoire.

In oktober 2016 won dit duo de finale van de Dutch Blues Challenge en gaan Nederland vertegenwoordigen op de International Blues Challenge in Memphis, waar Robbert al eerder, als eerste Nederlandse act ooit, in 2013 de finale haalde samen met Peter Struijk

Affligem Bluesfestival Delft

Stichting Horeca Muziekfestivals Delft
p/a Binnenwatersloot 5
2611 BJ Delft

Programering bands

GENUINE MUSIC AGENCY
John Zwetsloot
0165-553115
info@genuinemusic.nl