Bag Of Bones
Zaterdag 18 Februari
22:00 - 01:00 uur
De Engel

Bag of Bones knalt er vol in met haar debuutalbum “Under my Wings”. Klassieke bluesrock, een overvol genre, maar Bag of Bones stijgt er bovenuit. Zelden klonk het van eigen bodem zo overtuigend. 

Geheim ingrediënt nummer 1 is gitarist Elco Jongkind, half Spaans, half Nederlands. Waar in hemelsnaam heeft deze man al die jaren gezeten? Met virtuoos gemak stuwt hij de muziek naar grote hoogte. De route zit vol wendingen: net als je volledig klem zit in de strakste riffs denkbaar, hypnotiseert hij je met een waaier van lyrische melodieën, om je vervolgens snoeihard wakker te schudden met een vlijmscherpe solo. Een gitarist van zeldzame klasse. 

Minder op de voorgrond, maar minstens zo belangrijk is de Oostenrijkse bassist Daniel Lottersberger. De man is verantwoordelijk voor een zeldzaam stuwende drive. De combi met Niels Voskuil op drums is strak en groovend, een wild kloppend hart waar geen ontsnappen aan mogelijk is.  

Het repertoire schuurt soms tegen funk aan, dan ineens klinkt er Flamenco in door. Maar welke kant het ook op gaat: de kern is onversneden bluesrock, erg goede onversneden bluesrock.  U bent gewaarschuwd.

Affligem Bluesfestival Delft

Stichting Horeca Muziekfestivals Delft
p/a Binnenwatersloot 5
2611 BJ Delft
info@delftblues.nl

Programering bands

GENUINE MUSIC AGENCY
John Zwetsloot
0165-553115
info@genuinemusic.nl