Les Chats Cadiens

Les Chats Cadiens spelen zydeco, oftewel de ‘vrolijke tak van de blues’. Deze band kenmerkt zich door een topbezetting en een unieke sound. Ook het repertoire is verrassend: vooral eigen composities, die een lange ervaring weerspiegelen met Deltablues, cajun-muziek en New Orleans ritmes.

Tijdens het De Koninck Bluesfestival wordt de band bijgestaan door twee bijzondere gastmuzikanten: saxofonist/percussionist Arend Bouwmeester en Alquin-bandleider Ferdinand Bakker op cajun-viool.

Hun CD ‘French Accordion Blue’ bevat louter eigen composities en ontving reeds talloze lovende reakties, zoals: 'Een fantastische meesterzet van een opwindend zydeco-kwartet' (Fret). 'Schitterende band en Nederlandse cajunblues van wereldklasse' (Rootstime). 'De muziek van Les Chats Cadiens is werkelijk on-Nederlands goed' (Altcountry). 'Eén van de beste zydecogroepen' (Bobtje Blues). 'Een juweeltje. Een volstrekt eigen vorm van zydeco.' (Holly Moors). 'Dé feestmuziek voor deze verregende zomer' (Country Gazette).

Met hun bijzondere stijl en hun intense inzet roepen de vier man van Les Chats Cadiens prachtig de sfeer van Louisiana op. Ze doen dat met vooral eigen nummers (beurtelings Engels- en Franstalig), die swingend en melodisch zijn en waarin invloeden doorklinken uit de zwarte blues van Chenier, de blanke cajunmuziek, een snuifje Tex-Mex en de jazz van New Orleans. Het zo opgebouwde originele repertoire van opwindende twosteps, moerasballads en bluesy cajunwalsen is veel gevarieerder dan gebruikelijk in het genre.

Kortom: fantastische muziek door klasse-muzikanten!

Affligem Bluesfestival Delft

Stichting Horeca Muziekfestivals Delft
p/a Binnenwatersloot 5
2611 BJ Delft
info@delftblues.nl

Programering bands

GENUINE MUSIC AGENCY
John Zwetsloot
0165-553115
info@genuinemusic.nl